Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOTY ŚLĄSKIE - każdy piątek, godz.18.00 - C.H. FORUM GLIWICE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej ludziska :):hi:

:hi:

QRi ty smigasz w sezonie na Woszczycach?

• Odpowiedzi 124.6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• miron78

11982

• Pucek

11719

• Guregoru

10138

• diman

7415

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

QRi ty smigasz w sezonie na Woszczycach?

co to woszczyce ?? :D

juz wyjutjubowałem - jeszcze mnie tam nie bylo, ale niewykluczone ze jak bedzie okazja to podjade

Opublikowano
juz wyjutjubowałem - jeszcze mnie tam nie bylo, ale niewykluczone ze jak bedzie okazja to podjade

:good:

Opublikowano

:good:

a jest po co ?? :)

Opublikowano

no wydaje mi sie ze jest ale tylko w odpowiednie dni :gwizdanie:

Opublikowano

no wydaje mi sie ze jest ale tylko w odpowiednie dni :gwizdanie:

co nie bedzie tak jak na 3 stawach :D

podjezdzam a tutaj 150 konny golf czi jest krolem asfaltu :D

az mi sie przykro zrobilo i pojechalem do domu :D

Opublikowano

kolektor, chodzi Ci w sensie ze jest krotki ?

co do pasowania obudowy to standard dla tej lory - 0.64 ar, flansza t2- tak jest i tak bedzie pasowalo - tam poza sterowaniem turbina nie trzeba bylo nic przerobic

Ja wiem, ze te turbo nie ma gwarancji, bo producent nie odpowiada za sposob montazu i uzytkowania, dlatego jak cos jebnie jak u marecka po 40kkm to sorry ale ma problem - z tego co wiem to w promotorze mocy maja zestawy naprawcze do garnkow - tylko muszle trzeba miec cala, reszta jest okreslona jako "zestaw naprawczy"

ja daneckiemu dokladnie powiedzialem co chce miec zrobione i jak to ma byc zeby to sie nie posypalo. nie bylbym wkurwiony gdyby powiedzial na poczatku - nie ja tego nie robie. 2 tygodnie w dupe jestem... pewnie itak poczekam az compsport bedzie mial wolny termin :/

To dużo roboty nie ma. Powiedz mi jaka była poprzednia GT28rs A/R ??

Teraz to zaś taka lora nie jest jak A/R 0.64, jakby było 0,87 to już dość, a tak nie jest za duża. Ale za to Boost będziesz miał stosunkowo wcześnie, może przy 3800Rpm a 300KM w zasięgu ręki będzie.

A to Mareckowi turbo jebnęło??? :blink: Nic nie wiedziałem, a tak się chłopak chwalił i cieszył, że kupił z pewnego źródła i ma pewne.... :gwizdanie: Co mu tam się stało? wiesz coś więcej?

U Daneckiego to standard. Ja kiedyś jak nie ogarniałem jeszcze 1.8T wogóle to czekałem u niego 1,5 tygodnia wogóle na to żeby mi powiedział czy załatwi mi przepływkę czy nie.

Compoty ci to na pewno ogarną, ale trza czekać jak piszesz.[br]Dopisany: 12 Marzec 2010, 21:54_________________________________________________

tak sie zastanawiam... i dochodze do jednego morału - do rezania trzeba byc masochista

tyle czasu i nerwow a i tak zawsze jest ryzyko ze cos pierdalnie i znowu beda puzzle

moje jedyne usprawiedliwienie... to temagiczne pierdolniecie w plecy

to jest prawda i te slowa bardzo dobrze obrazuja kilka ostatnich lat mojego znajomego. zakochal sie w VR6 i nie jeden silnik rozlecial mu sie w drobny mak. dwa lata temu dal uturbiac silnik do firmy w niemczech i po powrocie nacieszyl sie nim z 2 tyg do pierwszego hamowania kiedy to silnik zrobil bum :wallbash: na dzien dzisiejszy silniki sklada juz sam i malo juz mu brakuje do 100% zadowolenia ze swoich osiagniec :)

Piszesz o Sajmonie? [br]Dopisany: 12 Marzec 2010, 21:55_________________________________________________

Opublikowano

sp***dala mu olej

niby moc jest, bo hamowal i 306 koni wypluło, ale podczas hamowania cwierc szkalnki oleju poszlo

na stronie turbobygarret jest mase informacji jak montowac turbiny, nikt tego nie czyta bo to z angielska jest napisane a to jest ponoc megawazne

glupie przekrecenie w osi chlodzenia potrafi zmniejszyc temperature na lozyskach o kilkaset stopni

Opublikowano
Piszesz o Sajmonie?

ano :)

co nie bedzie tak jak na 3 stawach

podjezdzam a tutaj 150 konny golf czi jest krolem asfaltu

az mi sie przykro zrobilo i pojechalem do domu

o to sie nie martw :wink4:

Opublikowano

sp***dala mu olej

niby moc jest, bo hamowal i 306 koni wypluło, ale podczas hamowania cwierc szkalnki oleju poszlo

na stronie turbobygarret jest mase informacji jak montowac turbiny, nikt tego nie czyta bo to z angielska jest napisane a to jest ponoc megawazne

glupie przekrecenie w osi chlodzenia potrafi zmniejszyc temperature na lozyskach o kilkaset stopni

Czyli uszczelniacze w turbo poszły. Ano na pewno jest ważne jak turbo montować. Jednak wiesz, jak spawasz sam kolektor i chcesz przekręcić jakoś turbo to trza się wtedy zastanawiać, a jak montujesz jak większość turbo na gotowym żeliwniaku co kupujesz go na necie to nie masz wyjścia tylko musisz turbo tak zmontować jak żeliwniak pokazuje :> no bo inaczej jest to niemożliwe. Ty przecież też masz kolektor żeliwny więc ułożenia turba nie zmienisz. To ci powinni się martwić co te kolektory odlewają i zastanawiać się w jakiej pozycji powinno być najlepiej turbo.

Ja mam Eliminatora więc tam to już zostało przewidziane przez ATP(mam nadzieję) i ja nic nie zmienię. Swoją drogą to moje turbo przejechało już 50k km i jak na razie ma się dobrze :)

Piszesz o Sajmonie?

ano :)

Przecież on miał w tym swoim golfie II VR6T i objeżdżał różne auta, to mu wtedy jeździło, ale nie wiem czy to było za czasów jak już doszedł do jakiejś wiedzy czy w trakcie tych przykrych doświadczeń.

Opublikowano

ale tu naukowo się zrobiło :) i dobrze :good:

przynajmniej Ci ze stolicy tu nie zaglądaja bo i tak nic nie rozumią :polew:

Opublikowano
Przecież on miał w tym swoim golfie II VR6T i objeżdżał różne auta, to mu wtedy jeździło, ale nie wiem czy to było za czasów jak już doszedł do jakiejś wiedzy czy w trakcie tych przykrych doświadczeń.

Golfem II VR6T jezdzi Jaszczur, Sajmon jezdzil Corrado VR6T ale pod koniec zeszlego sezonu wrzucil ten silnik do Golfa II Synchro, a do Corrado wlecial motor R32. dopiero w tym sezonie Golf bedzie jezdzil z napedem na 4 lapy bo w zeszlym nie byl jeszcze most zlozony (pierwsze jazdy juz byly :naughty: )

Opublikowano

Qri - na Włoszczyce czasami wpadałem - fajne imprezki, fajnie zorganizowane i odpowiednie warunki go ścigania :good:

Opublikowano

Qri - na Włoszczyce czasami wpadałem - fajne imprezki, fajnie zorganizowane i odpowiednie warunki go ścigania :good:

czyli nie ma ton piasku na starcie ?? :D

Gregor, wlasnie mi sie wydaje ze u mnie w zeliwniaku mam lekki odchył od pionu kolektora a wejscie/wyjscie chlodzenia jest o 90 stopni obrocone wzgledem laczenia z kolektorem. w najgorszym wypadku, jak okaze sie ze wszystko jest idealnie w pionach poziomach trzeba bedzie zastosowac kolanka gora/ dol - ponoc to tez jest dobre rozwiazanie

ale mam dla Marecka dobre info - ceny garrettow poszly w dol :P pol roku temu za gt28rs zaplacil bym 4500 teraz dalem prawie 1000 mniej. Swoja droga turbine bralem w promotorze mocy - zebym mial blizej - to auto juz by stalo u Kuby - gosc ma za***ista wiedze

Opublikowano

no ja na włoszczycach raz byłem i było mega , w rolach głównych Shrek i Aston Martin DB9 , szkoda że nie byłem tydzień wcześniej jak były dwie R8 jak dobrze kojarze :gwizdanie: [br]Dopisany: 12 Marzec 2010, 22:35_________________________________________________

czyli nie ma ton piasku na starcie ?? :D

start jest na krajowej drodze w czasie jak akurat nic nie jedzie :wink4::kox:
Opublikowano

Gregor, wlasnie mi sie wydaje ze u mnie w zeliwniaku mam lekki odchył od pionu kolektora a wejscie/wyjscie chlodzenia jest o 90 stopni obrocone wzgledem laczenia z kolektorem. w najgorszym wypadku, jak okaze sie ze wszystko jest idealnie w pionach poziomach trzeba bedzie zastosowac kolanka gora/ dol - ponoc to tez jest dobre rozwiazanie

ale mam dla Marecka dobre info - ceny garrettow poszly w dol :P pol roku temu za gt28rs zaplacil bym 4500 teraz dalem prawie 1000 mniej. Swoja droga turbine bralem w promotorze mocy - zebym mial blizej - to auto juz by stalo u Kuby - gosc ma za***ista wiedze

Marecek też to miał na żeliwniaku, więc na gotowym kolektorze więc nie ma żadnej możliwości obrócenia turba, chyba że przód do tyłu, ale to bez sensu. A ceny spadły bo $ poszedł w dół, no i dobrze może kupie se jakieś turbo :kox:

Opublikowano

Qri - zero piasku i.t.p - szeroka droga dwupasmowa, mega długa prosta i światła 200m przed miajscem z którego się startuje.

Czyli w oddali zapala sie czerwone, droga robi się pusta, ustawiają się 2 furki i ruszają - skupiasz sie tylko na dobrym starcie a nie na możliwość wyjechania z bocznej drogi jakiegoś kierowcy czy wbiegnięcia jakiegoś pieszego :wink4:

Opublikowano

Mirek, jak tam na spocie?

Opublikowano

Mirek, jak tam na spocie?

spokojnie :)[br]Dopisany: 12 Marzec 2010, 22:43_________________________________________________ale nie mogę tak po zlocie odrazu do domu przychodzić bo żonka pomyśli, że mam coś na sumieniu - już 3 razy się mnie pytała czy napewno nigdzie dzisiaj nie idziemy :decayed:

Opublikowano

ale nie mogę tak po zlocie odrazu do domu przychodzić bo żonka pomyśli, że mam coś na sumieniu - już 3 razy się mnie pytała czy napewno nigdzie dzisiaj nie idziemy :decayed:

:polew: to żeby nie nabrała podejrzeń to za tydzień spiż ? :polew: