Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOTY ŚLĄSKIE - każdy piątek, godz.18.00 - C.H. FORUM GLIWICE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:hi:
  • Odpowiedzi 124.6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• miron78

11982

• Pucek

11719

• Guregoru

10138

• diman

7415

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No więc z mojego rozeznania wynika, że jeśli był ABS-EDS to nie było ESP. A jak weszło ABS-ESP to już nie było EDS-u. Co do sprzętu to kompletny abs zawiera: Pompa abs, sterownik, czujnik przyspieszenia, czujnik poślizgu, czujniki obrotów, przekaźnik, bezpieczniki. Różnica FWD/quattro jest tylko w pompie abs. Reszta jest taka sama FWD/quattro. Szukam kompletnego abs-u i przeszczepiam abs z B5 do B3. Bo nie chce powtórki z rozrywki. A ABS z audi B3/B4 to wielki szajs. Działa o wiele gorzej i nie ma diagnozy komputerowej. Więc w razie awarii nie można nic podejrzeć vag-iem.

Poszukaj na forum, dużo ludzi rozkłada z anglików/rozbitków, cały przeszczep ABS'u chyba nie będzie za drogi..a faktycznie w takich momentach ABS jest niezbędny, jakiś mały guzik sobie wyprowadzisz z zasilania ABS'u żeby go rozłączać jak chcesz poszaleć gdzieś na torze/parkingu :wink:

Opublikowano

No więc z mojego rozeznania wynika, że jeśli był ABS-EDS to nie było ESP. A jak weszło ABS-ESP to już nie było EDS-u. Co do sprzętu to kompletny abs zawiera: Pompa abs, sterownik, czujnik przyspieszenia, czujnik poślizgu, czujniki obrotów, przekaźnik, bezpieczniki. Różnica FWD/quattro jest tylko w pompie abs. Reszta jest taka sama FWD/quattro. Szukam kompletnego abs-u i przeszczepiam abs z B5 do B3. Bo nie chce powtórki z rozrywki. A ABS z audi B3/B4 to wielki szajs. Działa o wiele gorzej i nie ma diagnozy komputerowej. Więc w razie awarii nie można nic podejrzeć vag-iem.

Przeglądałeś link co Ci podesłałem??

Kiedy będziesz miał garaż na chodzi bo mam sprawę :wink:??

Opublikowano

eds był przy q zawsze....esp miały przeważnie ośki

---------- Post dopisany at 21:36 ---------- Poprzedni post napisany at 21:36 ----------

Opublikowano

dzień dobry wieczór :hi:

Opublikowano

Rozeznałem jeszcze dalej sprawę w Etce i wychodzi na to, że A4 B5 95-97r. były wersje które nie miały ani EDS ani ESP. EDS wszedł dopiero przy pierwszym lifcie w 98r.

Bo są różne wiązki i różne sterowniki. Te proste wiązki nie mają ani czujnika przyśpieszenia, ani czujnika zmian obrotów a więc nie miały EDS. Są różne sterowniki, te najtańsze i najprostsze to są po prostu zwykłe ABS bez niczego.

Opublikowano

Bry Chopy i Frele:hi:

Byłem oglądać tego Leona dokładnie i faktycznie auto mechanicznie miód, ale lakierniczo trochu lipton (widać,że z Włoch fura), kupa rys, lakier mało zadbany i cena min. 28500 zł jest dla mnie zaporowa.Przejechaliśmy się i miejsca bardzo ładnie idzie i ogólnie ma przyśpieche, ale jak posiedziałem w środku i zamykając drzwi i łapiąc na plastikową klamkę która mi zatrzeszczała w ręku to po oglądaniu a4 b6 s-line ostatnio to........hmm.Ciężko się przełamać mimo mocy:kwasny:

Mój typ A4 B6,B7 S-line wewn. 1.8T Q. Obowiązkowo Sedan.Pozdrowienia

Opublikowano
Bry Chopy i Frele:hi:

Byłem oglądać tego Leona dokładnie i faktycznie auto mechanicznie miód, ale lakierniczo trochu lipton (widać,że z Włoch fura), kupa rys, lakier mało zadbany i cena min. 28500 zł jest dla mnie zaporowa.Przejechaliśmy się i miejsca bardzo ładnie idzie i ogólnie ma przyśpieche, ale jak posiedziałem w środku i zamykając drzwi i łapiąc na plastikową klamkę która mi zatrzeszczała w ręku to po oglądaniu a4 b6 s-line ostatnio to........hmm.Ciężko się przełamać mimo mocy:kwasny:

Mój typ A4 B6,B7 S-line wewn. 1.8T Q. Obowiązkowo Sedan.Pozdrowienia

Czyli jednak rezygnacja ... :D

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie czy A4 B5 Quattro 95-97 które każde miało w standardzie EDS, czy miało wyłącznik ABS na desce rozdzielczej.

Opublikowano
Jeszcze jedno pytanie czy A4 B5 Quattro 95-97 które każde miało w standardzie EDS, czy miało wyłącznik ABS na desce rozdzielczej.

Takiego czegoś to chyba nie było :whistling:

wiem, że było ASR/ESP :wink:

Opublikowano

Ja tak mam ...

Opublikowano

Ja tak mam ...

to mnie nie dziwi :wink:

Opublikowano
Opublikowano
Opublikowano

Z Rańca :hi:

Opublikowano