Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOTY ŚLĄSKIE - każdy piątek, godz.18.00 - C.H. FORUM GLIWICE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, panowie na spociku nie bylem bo problem z turbina jeszcze nie rozwiazany ;) mechanik w srode

Teraz zaskoczylem ze zrobilem logi jak jechalem do was , przed cala akcja z holowaniem, generalnie turbinka mi sie wylaczala i wylaczala, to w polowie drogi maly stop, rozkulanie autka do 40 kmh i na 3 pedal gazu do dechy. Skutek macie widoczny w logach i t ow szybkim czasie ( o ile dobrze zrobilem ). Od tamtego czasu naczytalem sie tysiaca postow z podobnymi problemami, i zglupialem, czy lopatki , czy jakis zawor n75 lub g71 czy moze uciaprany katalizator ;) z vaga ponownie wynika

2 Faults Found:

00519 - Intake Manifold Pressure Sensor (G71)

28-10 - Short to B+ - Intermittent

17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer

P1570 - 35-00 - -

tutaj fotka z loga

logif.jpg (teraz juz chyba poprawne)

mam jeszcze wrazenie ze jak go odpalam to pod samochodem tak jakbym mial lekkie rzenie na wolnych obrotach

hel help :) pozdrawiam

moze istotny jest takze fakt ze jest od lutego jest chip robiony u rogala

afnmod.jpg

• Odpowiedzi 124.6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• miron78

11982

• Pucek

11719

• Guregoru

10138

• diman

7415

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Te logi to jakaś sieczka :) Nic na nich nie widać.

Masz map sensor do wymiany, dlatego ci łapie tryb awaryjny.

Miałem dokładnie to samo u siebie, przez jakiś czas błąd był sporadyczny (jak u ciebie), a potem już była totalna kupa. Wymiana map sensora (g71) rozwiązała sprawę.

Opublikowano

Te logi to jakaś sieczka :) Nic na nich nie widać.

Masz map sensor do wymiany, dlatego ci łapie tryb awaryjny.

Miałem dokładnie to samo u siebie, przez jakiś czas błąd był sporadyczny (jak u ciebie), a potem już była totalna kupa. Wymiana map sensora (g71) rozwiązała sprawę.

zaraz poprawie :)) jak mi sie uda :)) sorka to moj pierwsz raz... :)

Opublikowano

Dzięki Wszystkim za spota- no i pierwszy zaliczony-udało mi się wpaść chociaż na chwilkę, ale i tak było ok. Potem zaliczyłem kino- jak to sie wybiera na PIŁE 6 to polecam całkiem ciekawie. Około północy ruszłem z pod kina w stronę makoszów a tu pałeczka i Pan policjant zaprosił mnie na bok- mówie pięknie jak mu zaczne wykładać italiańskie papiery to chłop się pogubi i bede stał pół godziny. A tu gość podbija mi do auta przystawia jakiś mikrofonik do ust i mówi: Kontrola trzeźwości- oczywiście było ok- podziękował i puścił mnie ale w kinie kusiło mnie już na browara-dobrze że sobie odmówiłem :naughty: Teraz za to zrobie 1,5L Warke :decayed:

Opublikowano
Teraz za to zrobie 1,5L Warke

niedobra jest :tongue4:

Opublikowano

mi smakuje ,ale potem szybko co2 ucieka i siki sie robia:) wniosek trza pic szybko[br]Dopisany: 24 Październik 2009, 01:31_________________________________________________Ma ktos czas w wekkend ? podjechalbym do kogos kto lubi sobie vagiem pologowac ;) i potestowac i przy okazji pokazac mi rozne vagowe bajery ;) dokladnie zlogowac moje wyzej przedstawione bledy i moze wizyta u mechanika na czyszczeniu lopatek bedzie odwolana ;)

pzdr

Opublikowano

witka z rana zycze milego dnia :wink4:

Opublikowano
Ma ktos czas w wekkend ? podjechalbym do kogos kto lubi sobie vagiem pologowac

ja tez bym chetnie podjechal wykasowac jeden błąd :decayed:

no i witam z rana :hi:

Opublikowano

:hi:

Krolu sorki zapomnialem Ci oddać dwójaka wczoraj ale bede miał przynajmniej pretekst żeby wpaść za tydzień to mnie tam podlicz :tongue4: albo następnym razem ja stawiam

Opublikowano

jak tam córa Majkel?

głośna? daje Wam spać? :decayed:

Opublikowano

jak tam córa Majkel?

głośna? daje Wam spać? :decayed:

No troche głośna jest :>

Ja tam Pucek śpie całą noc bo śpie sam w innym pokoju na piętrze :polew:

Opublikowano
Ma ktos czas w wekkend ? podjechalbym do kogos kto lubi sobie vagiem pologowac

ja tez bym chetnie podjechal wykasowac jeden błąd :decayed:

no i witam z rana :hi:

Arek :) podjechac na wykasowanie bledu mozesz :) kabel i vaga mam ;), tylko chce do kogos podjechac , kto juz to robil setki razy :)

Opublikowano

Arek jak chcesz błędy wykasowac to zapraszam do Pyskowic

niestety w logowaniu jestem jeszcze cieniutki[br]Dopisany: 24 Październik 2009, 11:39_________________________________________________A tak wogóle

to wczorajszy spociszcz jak by to Diman powiedział "Pierwsza Liga" :naughty:[br]Dopisany: 24 Październik 2009, 11:40_________________________________________________Duże DZIĘKI dla Kanara za :drunk::notworthy:

Opublikowano

mi smakuje ,ale potem szybko co2 ucieka i siki sie robia:) wniosek trza pic szybko[br]Dopisany: 24 Październik 2009, 01:31_________________________________________________Ma ktos czas w wekkend ? podjechalbym do kogos kto lubi sobie vagiem pologowac ;) i potestowac i przy okazji pokazac mi rozne vagowe bajery ;) dokladnie zlogowac moje wyzej przedstawione bledy i moze wizyta u mechanika na czyszczeniu lopatek bedzie odwolana ;)

pzdr

Miales dzwonic do mnie w piatek rano, ale ja narzucac sie nie bede jak ci nie zalezy :gwizdanie:

Gdzie dokladnie ta policja z alkomatem stala?

Ruszam do podboj szfabow, moze cos sie znajdzie dla mirona :>

Milego dnia :hi:

Opublikowano

CZester sorka, w piatek dostalem zjeby w reptach na rehabilitacji i zrobiono mi ja podwojnie , tam w zadnym miejscu nie ma zasiegu , dziura gsm :) dlatego o wekkend zapytalem. no chyba ze masz dzis czas ;) to i x pak przywioze :) lech free , ale jak ruszasz w trase to chyba lipka

Opublikowano

Tomq a Ty nie wiesz że masz nie daleko dobrego fachurę od aut?

nie jaki Turbo Gregor :decayed: tzn. Gregory :>

z tego co wiem to weekend spędza w domu, to zagadaj :)

Opublikowano

Krolu sorki zapomnialem Ci oddać dwójaka wczoraj ale bede miał przynajmniej pretekst żeby wpaść za tydzień to mnie tam podlicz :tongue4: albo następnym razem ja stawiam

Daj spokój :cool1: :cool1: :cool1: 2 zł

Opublikowano

a to ja miałem mieć trzecie co do najszybszych na śląskich

Pucek nawet jakbyś już jutro miał ponad 200kucy - to i tak już jesteś czwarty :gwizdanie:

Opublikowano

Pucek nawet jakbyś już jutro miał ponad 200kucy - to i tak już jesteś czwarty :gwizdanie:

zgadza sie:

1.Krolu

2.Piterra

3.Ja

4.Pucek

5.

6.

:polew: :polew:

Opublikowano

zgadza sie:

1.Krolu

2.Piterra

3.Ja

4.Pucek

5.

6.

Zgadzam sie Krola to ciężko bedzie przegonić bo on nie ma 2 z przodu tylko 7 :tongue4: wiec Pucek rezaj :naughty: