Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pomoc przy wyborze turbiny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was :hi:

Jako, ze moje doswiadczenie z turbinami jest ograniczone, a moja juz bierze olej, chcialem Was prosic o rade. Jaka zakupic turbinke.

BRD, AWX, moze cos innego ?

Silnik to AFN 98'

Czy z kazda turbina bedzie konieczna zabawa w mocowania, przejsciowki, grzebanie ?

Opublikowano

Jak mozna byc takim leniem?!!!

Na tej stronie jest temat o turbinie do cudu techniki jakim jet AFN http://a4-klub.pl/turbo-chiptuning-tuning-mechaniczny-15/prosze-pomoc-turbina-260388/

, a gdyby to było mało to jest przypięty temat o podnoszeniu mocy w dieslach

http://a4-klub.pl/turbo-chiptuning-tuning-mechaniczny-15/all-tdi-podniesie-mocy-1-9-vp-pd-koszty-czesci-efekty-218213/

Opublikowano

wkladaj AWX:wink:

auto młode juz nie jest...

Opublikowano

w jaka moc celujesz?

Opublikowano

Decyzja zapadla, wpada turbo AWX

wampir masz racje, dalem plame :facepalm:

Korzystajac, oplaca sie brac turbinke z tej aukcji ?? :

Turbosprężarka Turbina Audi A4 1,9 TDi 130/140 km (3007691919) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jeszcze jedno, ma ktos namiary na redukcje z kolektora AWX na przewod dolotowy ?

f9d52160e459b1e9med.jpg

Zdjecie zapozyczone z watku Kowi87 :embarrassed:

Opublikowano

Kolego krzysztofquattro dzieki za pomoc, ale nie chodzi mi o redukcje na waz do turbiny, tylko o redukcje z kolektora AWX ;) Poniewaz tez sie do tego przymierzam.

Opublikowano
Decyzja zapadla, wpada turbo AWX

wampir masz racje, dalem plame :facepalm:

Korzystajac, oplaca sie brac turbinke z tej aukcji ?? :

Turbosprężarka Turbina Audi A4 1,9 TDi 130/140 km (3007691919) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jeszcze jedno, ma ktos namiary na redukcje z kolektora AWX na przewod dolotowy ?

http://s11.postimage.org/vj2dqkx7z/f9d52160e459b1e9med.jpg

Zdjecie zapozyczone z watku Kowi87 :embarrassed:

To chyba wyrób warsztatowy nie łatwiej dać komuś kolektor żeby przyspawał kawałek rurki aluminiowej?

Opublikowano
Kolego krzysztofquattro dzieki za pomoc, ale nie chodzi mi o redukcje na waz do turbiny, tylko o redukcje z kolektora AWX ;) Poniewaz tez sie do tego przymierzam.

proszę

Zaślepka EGR flansza+rurka dł-10cm fi-50mm 1.9TDI (3022815467) - motoAllegro

Opublikowano

Masz piotrek program zrobiony czy po zmianie turbo bedziesz sie przymierzał do czipsa wtryski też zmieniasz na 216 jak mam ja i nie zopomnij o sprzęgle bo juz przy tej mocy za długo nie po chodzi

Opublikowano

Goldik narazie inwestuje w graty.

Jutro jade po turbawke AWX

W tygodniu wpadnie kolektor AWX + musze dac tokarzowi wzor do wyprodukowania flanszy:banan:

Wtryski 216

Zwienczeniem prac, bedzie czips :)

Sprzeglo sie machnie przy wymianie skrzyni na 6-tke.