edekxp Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 Sytuacja była iż zapaliła się rezerwa, wiadomo główne paliwo LPG. Po zatankowaniu rezerwa nie zgasła.Miałem kiedyś podobne objawy - na forum inni też. Odłączyłem akumulator na kilka sekund.Wszysto ok wskazówka się podniosła oraz rezerwa zgasła. Na drugi dzień odpalam auto, świeci sie ESP,to normalne trzeba trochę przejechać. Przejechałem 4km i nic świeci nadal, mało tego Check się zapalił. Podpiołem vaga i bład komunikacji modulu ABS.Bezpieczniki sprawdzone.Dodatkowo w silniku bład przepływomierza niski sygnał. Skasowałem ale nadal sie pojawia, przepływka wogóle nie mierzy, 0,00g/s Ile sie naszukałem, z tym abs-em. Okazało się prze przypływka umarła.Podmieniłem od szwagra ze skody i powoli wszystkie kontrolki pogasły oczywiście w czasie jazdy. Co mogło się stać? i co ma wspólnego przepływomierz do abs-u Błedy absu i esp zbiły mnie z tropu. Trzeba kupić drugi przepływomierz Czy odłączenie akumulatora uszkodziło przepływkę, nie raz odłączałem stary akumulator bo padał i nic takiego się nie działo?
Dev Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 ta menda tak ma specjalnie zrobione jezeli trzaśnie przepływka to od razu masz choinke na blacie wymien przepływke i bedzie ok
krzysiekml Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 Tomek dobrze prawi błąd przepływki to brak ESP.
edekxp Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Opublikowano 17 Lutego 2013 Tomek dobrze prawi błąd przepływki to brak ESP. Jakbym to wiedział nie przesiedziałbym 2 godziny w garażu:kwasny:
benyA4 Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 Ciesz sie ze auto chcialo odpalic. U mnie jak padla sama z siebie to wogole nie chcial odpalic. Dopiero po odlaczeniu kabli od przeplywki auto odpalilo. Tylko ja stracilem z 8h w garazu , rozebralem pol silnika. A z tematem uporal sie dopiero mechanik
krzysiekml Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 a piszą,że przepływka nie ma nic w spólnego z odpalaniem
edekxp Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Opublikowano 17 Lutego 2013 Całe życie człowiek się uczy i poznaje samochody:kox: Chyba jak przejadę 4 km na uszkodzonej przepływce nic się nie stanie - wiadomo auto nie ma takiej mocy
Dev Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 bedzie słaby i może szarpac, spokojnie przejedziesz taki odcinek
krzysiekml Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 odepnij ją w pi...u i śmigaj i dwa dni na niej
edekxp Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Opublikowano 17 Lutego 2013 odepnij ją w pi...u i śmigaj i dwa dni na niej Pewnie ze dwa dni, zanim przyjdzie przesyłka. Właściwie jeszcze szukam, czy warto kupować używaną, bo nowa to chyba ze 400zł, a może zamiennik? Wysłane z mojego U8815 za pomocą Tapatalk
krzysiekml Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 polecam nową bosch na necie ok.400zł+ 1 rok gwarancji ja brałem ze sklepu na miejscu bosch-a i ta sama kasa po upustach + dwa lata gwar.
grzes1150 Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 odepnij ją w pi...u i śmigaj i dwa dni na niej Pewnie ze dwa dni, zanim przyjdzie przesyłka. Właściwie jeszcze szukam, czy warto kupować używaną, bo nowa to chyba ze 400zł, a może zamiennik? Wysłane z mojego U8815 za pomocą Tapatalk Jak chcesz używkę to mogę Ci sprzedać bo mam taką Jej pomiar się kończył na 148g/s przy obrotach 5tyś ... lepszej na allegro nie znajdziesz :decayed:
edekxp Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Opublikowano 17 Lutego 2013 Dziś troszkę jeździłem bez niej, ale jakoś nie widzę mulastego auta - oczywiście wysoko nie kręcony Czytałem że podobno ECU po awarii przepływki dobiera skład od położenia przepustnicy.Silnik ma drgania na wolnych obrotach. I ta choinka na zegarach (check oraz ESP), ESP nie działa to i ABS też nie - chociaż nie swieci. Czekam na przepływkę od Grześka, u mnie nie wyciągał więcej niż 147g/s przy 6800obr
krzysiekml Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 ABS to działa, odczyt z MAF-a będzie 0,0g/s
edekxp Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Opublikowano 21 Lutego 2013 ABS rzeczywiście działał. Przepływka wymieniona i wszystko działa
forseco Opublikowano 9 Marca 2013 Opublikowano 9 Marca 2013 mam to samo chyba, gdzie najlepiej kupic przeplywke? nowy zamiennik za 120zl to dobry pomysl? ---------- Post dopisany at 14:12 ---------- Poprzedni post napisany at 14:07 ---------- a moze ma ktos do sprzedania sprawna? najchetniej podjechalbym do kogos i podmienil na chwile zeby zobaczyc czy odpali
krzysiekml Opublikowano 9 Marca 2013 Opublikowano 9 Marca 2013 zamiennik to zły pomysł,ori używka oczywiście sprawna lub nowa Bosch
forseco Opublikowano 9 Marca 2013 Opublikowano 9 Marca 2013 now na allegro 700zl, troche duzo:kwasny:
Dev Opublikowano 9 Marca 2013 Opublikowano 9 Marca 2013 jeżeli stać na krowe to i powinno stać na cielę niestety Kolego takie sa ceny tych pierdół najpierw podłacz VAG-a bo może sie okazac że to nie przepływka a cos innego
Rekomendowane odpowiedzi