Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[b5,5 AVF q++] Project B5 S-line

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kowi 2.7BiT pakuj, a nie w disle sie bawić:naughty:

To już chyba lepiej by wyszedł jakby sprzedał tak jak stoi i kupił S4.

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Wyświetleń 326,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Z 2,7 jest sporo więcej roboty i kosztów. Szukaj AVFa i swap :wink:

Opublikowano

Jak swap na 2.7 to u Nosba. Zanim znajdzie dobry silnik, zanim zrobi przekładkę minie sporo czasu. A tu przede wszystkim chodzi o czas. Gdyby Kowi chciał zostawiać ten samochód na lata to można by pomyśleć o 2.7 ale wspominał o sprzedaży za jakiś czas, więc pchanie się w 2.7 to IMO strzał w stopę. Nie dość, że duże koszty to i problem ze sprzedażą. Diesle 1.9 idą na pniu, 2.7biturbo niekoniecznie. Trochę jeździ, więc trzeba by pomyśleć o LPG i tak ze zwykłej zmiany silnika robi się 5 cyfrowa kwota. Przy sprzedaży nikt tego nie odda. Ale pomarzyć sobie w czyimś wątku można:decayed::wink:

Opublikowano

Widzisz Kowi, jak pech to pech :kwasny:

Bozia pokarała za nalewanie się z mojego ADP i poliszów na szybce :decayed:

Kurcze no szkoda, ale nie kombinuj, pchaj diesla jak było.

Opublikowano
Jak swap na 2.7 to u Nosba. Zanim znajdzie dobry silnik, zanim zrobi przekładkę minie sporo czasu. A tu przede wszystkim chodzi o czas. Gdyby Kowi chciał zostawiać ten samochód na lata to można by pomyśleć o 2.7 ale wspominał o sprzedaży za jakiś czas, więc pchanie się w 2.7 to IMO strzał w stopę. Nie dość, że duże koszty to i problem ze sprzedażą. Diesle 1.9 idą na pniu, 2.7biturbo niekoniecznie. Trochę jeździ, więc trzeba by pomyśleć o LPG i tak ze zwykłej zmiany silnika robi się 5 cyfrowa kwota. Przy sprzedaży nikt tego nie odda. Ale pomarzyć sobie w czyimś wątku można:decayed::wink:

Jak kowi chcesz pchać auto dalej to wkładaj AFNa :whistling: przy sprzedaży to dziwaki będą dziwować że tam AWX siedzi :whistling:

Opublikowano

Jak kowi chcesz pchać auto dalej to wkładaj AFNa :whistling: przy sprzedaży to dziwaki będą dziwować że tam AWX siedzi :whistling:

Nie oszukujmy sie i tak beda :-) Jak kazde BT auto :-)

Naciapane z sedesu ...

Opublikowano

Co wy pierdzielicie z elektryką, przecież przy takich swapach to pikuś. I tak musi dać nową wiązkę silnikową i ecu, zostaje tylko immo(2min roboty) i ogarnięcie przelotek (komora silnika - buda. Chyba że trzeba będzie zrobić komunikacje po can to trzeba licznika szukać polifta z ajm albo akn. Np przy swapie z 2.5 na 1.9 wystarczy przełożyć tylko jeden przewód i wykonać pare kodować i śmiga. :wink:

Opublikowano
  • Autor
Co wy pierdzielicie z elektryką, przecież przy takich swapach to pikuś. I tak musi dać nową wiązkę silnikową i ecu, zostaje tylko immo(2min roboty) i ogarnięcie przelotek (komora silnika - buda. Chyba że trzeba będzie zrobić komunikacje po can to trzeba licznika szukać polifta z ajm albo akn. Np przy swapie z 2.5 na 1.9 wystarczy przełożyć tylko jeden przewód i wykonać pare kodować i śmiga. :wink:

jesteś w stanie to ogarnąć na podstawie tego opisu co wrzuciłem, tak bym nie musiał gruzu w zime jesć i śniegiem zapijać?:naughty:

bo włąsnie zamierzam zrobic objazd po szrotach, trcohe drogawo wychodzi swap, postanowiłem kupić słupek AVG, zrobić przekładke, zapodać wałek SDI, map 51C i jechać na korekte, patrzac po wynikach sądze że mam szanse na 180 kunia:whistling:

---------- Post dopisany at 09:06 ---------- Poprzedni post napisany at 08:54 ----------

licznik mam z FIS i z analogowym zegarkiem ,oraz czerwonum poświetleniem wiec model przejsciowy, skalowanie do 260 juz:whistling: ale kwalifikuje sie do wymiany, mógłbym mieć pełnego FISa z białymi zegarami i cyfrowymi zegarami z 2,5 od reki:whistling:

Opublikowano

Kowi możesz wyjaśnić dlaczego chcesz koniecznie AVG a nie AFN bo w sumie dużo to te silniki się nie różnią? :eusathink:

Ale na pewno masz jakiś powód i jakoś mnie to tak zaciekawiło :decayed:

Opublikowano

Będzie miał alu miskę z czujnikiem i zmieni sobie licznik na białe podświetlenie, no i wiara że AVG ma mniej przelotu jak AFN :)

Opublikowano
  • Autor

chodzi mi tylko o rocznik:wink: jak najmłdszy bym chciał

mam u siebie z passata 110km z 2000r za 1400zł, goły słupek, wiem drogo, ale troche zapocony:whistling: jest jeszcze jakis z passata ze niby 190km od kolegi co robi na szrocie, mówił ze zdrowy, no ale z drugiej strony to co maja mówić...

---------- Post dopisany at 11:30 ---------- Poprzedni post napisany at 11:28 ----------

tak wiec dzisiaj kupie silnik raczej, teraz tylko wałek SDI potwierdzic, bo znalazłem i czekam na fotki, bo ma oznaczenia 004

Opublikowano

jesteś w stanie to ogarnąć na podstawie tego opisu co wrzuciłem, tak bym nie musiał gruzu w zime jesć i śniegiem zapijać?:naughty:

bo włąsnie zamierzam zrobic objazd po szrotach, trcohe drogawo wychodzi swap, postanowiłem kupić słupek AVG, zrobić przekładke, zapodać wałek SDI, map 51C i jechać na korekte, patrzac po wynikach sądze że mam szanse na 180 kunia:whistling:

---------- Post dopisany at 09:06 ---------- Poprzedni post napisany at 08:54 ----------

licznik mam z FIS i z analogowym zegarkiem ,oraz czerwonum poświetleniem wiec model przejsciowy, skalowanie do 260 juz:whistling: ale kwalifikuje sie do wymiany, mógłbym mieć pełnego FISa z białymi zegarami i cyfrowymi zegarami z 2,5 od reki:whistling:

kowi, a co to za problem? pare pinów poprzekładać, dołożyć sterownik popmki do baku (w afn brak, w awx widzę jest), zakodować immo i puścić can (tu potrzebujesz licznika z białym podświetleniem, najlepiej sprawdzić czy licznik obsługuje kanały 60, 61, 62 wtedy na 100% jest po can). Warunek jest jeden. Zeby immo zgrać ze sobą potrzebujesz sterownika silnika z immo3. Z nowszymi będzie kłopot z adaptacją, pozostanie wywalenie immo. :wink:

Sam u siebie robiłem swapa na 1.6 na 1.9 afn, wrzucjac do srodka wiazkę od 2.5. :naughty: Jedyną róznicą był przewód zasilający ecu, reszta p&p. Adaptacja immo i wszystko śmiga po dziś :wink:

Opublikowano

kowi pamietaj ze jeszcze AHH jest,ja mam AHH wsadzony slupek z 00r.juz z miska z czujnikiem

Opublikowano
  • Autor

Dobra kupiłem słupek z AFN automata z 00r passat za 800zł, przebieg alegrowy:whistling: ale mniejsza o to i tak mu raczej robie generalke, miska bez czujnika, ale moja tam wleci z czujnikiem, licznik to se kiedys ogarne to nie jest jakis problem, aler całkiem przypadkiem lezał sobie SDI z golfa, a że kumpel tam jest od części, to rozkręciliśmy sobie głowice, a tam piękny napis 38E:kox:

będe miał na sprzedaż jarzma 312 i rozpórke z A6:whistling:

---------- Post dopisany at 14:23 ---------- Poprzedni post napisany at 13:12 ----------

DSC08995_zps104d5826.jpg

DSC08996_zps95a2f97d.jpg

w pełnej okazałosci:naughty:

Opublikowano

no to gratulacje,ciekawe ile dojdzie kuni na walku......

Opublikowano
  • Autor

Zobacz na to u spankiego:naughty:

VW Bora 1.9 TDI 110 PS silnik ASV - 348 Nm / 161 PS

takze nie powinno być źle, ale zobaczymy jak juz silnik bedzie pracował:whistling:

Opublikowano

No i elegancko. Nie ma tego złego....:naughty::kox:

Opublikowano

Obserwuję:thumbup1:

przy rozrządzie pomyślę u siebie pokombinować:whistling:

Opublikowano

A do AJM-a tez podchodzi?

Naciapane z sedesu ...

Opublikowano
Obserwuję:thumbup1:

przy rozrządzie pomyślę u siebie pokombinować:whistling:

w AJM tez te walki sie mienia? Tez mi sie wlasnie rozrzad zbliza:decayed: