Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[b5,5 AVF q++] Project B5 S-line

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak folia to jajem:grin:

http://pdart.com.pl/24_auta1/html/images/8.jpg

---------- Post dopisany 19-01-2014 at 16:33 ---------- Poprzedni post napisany 07-01-2014 at 22:02 ----------

Tak wiec auto odebrałem, ale kumpel mnie już na wstępie uprzedzał że będzie widać:kwasny: noi miał racje:facepalm: przez głupią babe musze raczej malowac juz całe auto, akurat ta strona była wszedzie mlowana i teraz są efekty:facepalm: Tylny błotnik kiedyś urządziłem, rok temu wymieniałem przedni błotnik bo miał delikatne wgniecenie, teraz jebitne drzwi, mogłem juz w sumie całe przednie drzwi dać w kolor, ale to i tak by pociagneło za sobą przód i dalej:facepalm:

decyzja jest jedna, - maluje całe auto w ten kolor co obecnie sie wyróznia:facepalm: dokładnie jest to dupoint LY7L F1488 alt.6

bo tu juz lepiej nie będzie, przód jest inny tył jest inny:thumbdown:

http://i1246.photobucket.com/albums/gg604/Kowi87/DSC_0013_zps8fa3b09c.jpg

troche to mi popsuło plany:facepalm:

mordo gadali my przez telefon, ale albo jestem tak urabany, albo nie wiem bo ja tu nic nie wiedze poza przednim zdesiem :grin:

---------- Post dopisany at 17:51 ---------- Poprzedni post napisany at 17:49 ----------

Wal w inny kolor:naughty:

nie kalkuluje sie, też to rozmysyslałem, ale dochodzi komora, wnętrze, bagażnik, auto do maku :wink:

pitoliiiisz :grin:
  • Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Wyświetleń 326,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
A może by go okleić?

przez chwile o tym myślałem, ale co w mat? połysk folia d*py nie urywa, kolega lepi auta w cenie od 1500zł, w tygodniu dowiem sie ile by kosztowało malowanie auta bez dachu i bedzie trzeba podjać decyzje, bo takim łaciatym szarkie mto ja jeżdzic nie chce:facepalm:

To daj znać jaki koszt oklejenia takiego avanta :wink:

Opublikowano

Maluj na jakiś kolor z jajem :naughty:

Opublikowano
A może by go okleić?

żółty albo czerwony mat:naughty:

Opublikowano

Rozofffy?

Opublikowano
jak folia to jajem:grin:

http://pdart.com.pl/24_auta1/html/images/8.jpg

---------- Post dopisany 19-01-2014 at 16:33 ---------- Poprzedni post napisany 07-01-2014 at 22:02 ----------

Tak wiec auto odebrałem, ale kumpel mnie już na wstępie uprzedzał że będzie widać:kwasny: noi miał racje:facepalm: przez głupią babe musze raczej malowac juz całe auto, akurat ta strona była wszedzie mlowana i teraz są efekty:facepalm: Tylny błotnik kiedyś urządziłem, rok temu wymieniałem przedni błotnik bo miał delikatne wgniecenie, teraz jebitne drzwi, mogłem juz w sumie całe przednie drzwi dać w kolor, ale to i tak by pociagneło za sobą przód i dalej:facepalm:

decyzja jest jedna, - maluje całe auto w ten kolor co obecnie sie wyróznia:facepalm: dokładnie jest to dupoint LY7L F1488 alt.6

Ja tez będę malował całe auto i to z tego samego powodu Piotr co ty :facepalm:ale raczej nie w tym sezonie.U mnie widać różnice jak się stanie w świetle sodowym.Są lekkie odcienie malowanych elementów.Wk....wia mnie to nie miłosiernie.:kwasny:Osobiście koloru bym nie zmieniał.

Opublikowano

ja juz raz sobie wymyśliłem zmianę koloru i nic dobrego z tego nie wyszło:facepalm:

szarak jest fajny :wink:

Opublikowano

Dobry szary raz widziałem na b6 , taki metaliczny , robił mega robote :kox:

Opublikowano

Skąd ja to znam... :decayed: Ten kolor jest naprawdę genialny ale trafić w odcień przy ew. malunku - tragedia :facepalm:

No i powiem Ci że wg mnie ten ORI (ciemniejszy) ładniejszy :decayed:

Opublikowano

Najlepiej maluj w taki co jest nie cuduj z odcieniem a to tylko dlatego że w razie "następnej przygody" nie będziesz miał problemów z malowaniem . Jak całego jebniesz np w podstawę tego koloru to jak będziesz za rok chciał pomalować drzwi to idziesz do tego samego typa robi Ci np 0.1l malujesz i wiesz że będzie igła a nie Kolorowanka . A zaczniesz przerabiać odcień jak mówisz z tym złotym , receptura się zgubi i właśnie za ten rok byś chciał pomalować i za uja byś nie dobrał takiego samego . Sam dorabiam farby i maluje i wiem coś o tym :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

no z tym że jak bym zrobił mieszanke z tym złotym to spisał bym całą mieszanke tak jak teraz spisałem z alternatywą:wink: to sądzisz że później by nie dobrał?

Opublikowano

No to fakt jak spiszesz to OK tyko jak pisałem wyżej "jakby się zgubiła" ??:eusathink::decayed:

A co do malowania to przy błotniku tylnim tragedi nie ma gorzej właśnie z tymi drzwiami ale legenda głosi że ma być w tym roku jeszcze zima to może ktoś Cie trafi w między czasie w 2 drzwi <Odpukać>:grin:

Opublikowano
  • Autor

numery lakieru już wpisałem w w watek, jak bym sie zdecydował na kombinacje tego odcieniu to tez numer wpisze(forum raczej bezpowrotnie nie klęknie), a teraz juz niech lepiej nie stukają, nie mam czasu na ganianie po szrotach, po blacharzach:facepalm: dzisiaj jeszcze mi siadło ładowanie, w 2012 zakłądałem nowy zamiennik regulatora napiecia ARE3010 i widocznie sie własnie skończył:facepalm: albo cos tam przymarzło:whistling:

Opublikowano

Możliwe że zamarzł wkońcu taka pogoda dzisiaj masakra jakaś , babka rano podjechała mi pod sklep Peugeotem 206 i na ręcznym zostawiła poszła tam po sklepach i raptem jej nie było 30min i niestety do tej pory auto stoi zamarzł ręczny :facepalm:

A co do regulatora to się ciesz że masz po lifcie :grin: do przedlifta nie dostaniesz nigdzie w sklepach ORI Boscha tylko jakieś gówniane zamienniki , a jak dzwoniłem do ASO we Wro to mogli mi go ściągnąć z DE za całe 430zł :facepalm::facepalm:

Opublikowano
  • Autor

ja mam problem z ustaleniem jego numeru fabrycznego, bo z chęcią bym kupił ori:whistling:

Opublikowano

A na altku nie ma nr seryjnych ?? Bo jak są to wystarczy to do ASO

Opublikowano
  • Autor

Niewiem czy nie trzeba altka zdemontować by sie doszukać numerów:whistling: no ale przyjrze sie jutro, nie bardzo mam czas w ogóle na auto:kwasny:

Opublikowano

Ja mam jakiś zamiennik na 14.5V i daje rade.

Opublikowano
  • Autor

no ja też mam własnie zamiennik, ale cos mi sie zdaje że tam cos przymarzło, kiedys miałem cos podobnego z tym ładowaniem że sie przywiesiło cos od mrozów:facepalm:

Opublikowano

Zdejmij sama pokrywe silnika i juz powinienes zobaczyc numer altka taka naklejka jest na nim wlasnie z tej strony od silnika