luki105 Opublikowano 20 Lutego 2013 Opublikowano 20 Lutego 2013 Witam. Mam zamiar wymienić szklanki bo przebieg już 250tys no i słychać stukanie przy odpalaniu auta. Byłem u mechanika i stwierdził ze ok wymieni ale zejdzie mu cały dzień bo trzeba ściągać przód auta.chcialem zapytać doświadczonych kolegów czy to prawda bo mi wydawało się ze to kwestia zdjecia glowicy,wiec nie wiem czy mechanik ma racje czy chce mnie naciągnąć ? Z góry dzięki za pomoc
Dev Opublikowano 20 Lutego 2013 Opublikowano 20 Lutego 2013 przy zdjetym przodzie łatwiej rozpiąc rozrząd ale niech nie przesadza z tym całym dniem zreszta mniejsza o to na jakim oleju jezdzisz ?
Dev Opublikowano 20 Lutego 2013 Opublikowano 20 Lutego 2013 trzeba najpierw sprawdzic ciśnienie oleju może sie okazać że to nie szklanki a pompa
luki105 Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Opublikowano 20 Lutego 2013 Dobrze wiedziec,niech sprawdzi i pompe ale szklanki juz kupione wiec i tak wymienie dzieki za pomoc
Gość adus20 Opublikowano 20 Lutego 2013 Opublikowano 20 Lutego 2013 hmmm najpier pytaj potem rób, powiedz mi dlaczego juz kupileś szklanki ( plytki regulujace luz zaworowy ) jak nie wiesz jeszcze jakie powinny byc ? kazda bedzie miala inny wymiar, tolerancja +-5setek, niby nic ale roznica 1 dychy i silnik zle chodzi, po takim rzebiegu zaloze sie ze gniazda bedziesz mial roznie wyrobiione wiec najpierw mierzysz luzy a pozniej kupujesz odpowiednie plytki, jak dlamnie kasa wyrzucona w bloto, ile mechanior ci powiedzial za wymiane ?
chopin Opublikowano 20 Lutego 2013 Opublikowano 20 Lutego 2013 no szkoda że tak kolego pochopnie decyzje podjąłeś , życze żeby się jednak okazały te szklanki bo szkoda kasy
Lukasz_N Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 hmmm najpier pytaj potem rób, powiedz mi dlaczego juz kupileś szklanki ( plytki regulujace luz zaworowy ) jak nie wiesz jeszcze jakie powinny byc ? kazda bedzie miala inny wymiar, tolerancja +-5setek, niby nic ale roznica 1 dychy i silnik zle chodzi, po takim rzebiegu zaloze sie ze gniazda bedziesz mial roznie wyrobiione wiec najpierw mierzysz luzy a pozniej kupujesz odpowiednie plytki, jak dlamnie kasa wyrzucona w bloto, ile mechanior ci powiedzial za wymiane ? Nie pisz glupot i nie wprowadzaj ludzi w blad. Tam siedza popychacze hydrauliczne, a nie zadne plytki regulacyjne, wszystkie sa takie same, wiec nie musisz nic nie mierzyc, ani regulowac. Bierzesz z polki, wkladasz i po temacie.
Ponio1767 Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 Ile takie szklaneczki kosztuja ?? ile ich jest ??
stefan1986 Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 ja pół roku temu kupowałem u świątka szklanki INA 420020910 8 x 64 zł = 513 zł, podobno pasują do wszystkich 1.9/2.0 tdi PD
chopin Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 ja pół roku temu kupowałem u świątka szklanki INA 420020910 8 x 64 zł = 513 zł, podobno pasują do wszystkich 1.9/2.0 tdi PD dasz jakiś namiar ? bo też musze w drugim wymienić
stefan1986 Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 ja brałem z tej stronki masz tam tel i mail Sklep ŚWIĄTEK - wałki rozrządu seryjne, sportowe, motocyklowe, ciężarowe, zabytkowe, hamownie, popychacze, części silnikowe.
miron123 Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 Witam kolegow ja własnie dzisiaj wymieniłem popychacze i uszczelniacze zaworowe bez zdejmowania głowicy .we dwoch zeszło około 3 godziny i pruba autko chodzi bez problemow śmiga jak talala pozdrawiam:grin:
chopin Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 ja brałem z tej stronki masz tam tel i mail Sklep ŚWIĄTEK - wałki rozrządu seryjne, sportowe, motocyklowe, ciężarowe, zabytkowe, hamownie, popychacze, części silnikowe. dziękuję , a jakieś znizki dla forum są ?
Dev Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 POPYCHACZE ZAWOROWE AUDI SEAT SKODA VW 1.9 TDI (2999404062) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
miron123 Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 ja kupowałem z firmy INA i takie miałem wczesniej zamontowane koszt120 zł +uszczelniacze 15 zł wszystko made in germany olej MOBIL 1 PÓŁ SYNTETYK na blacie 24000 ma hulać a jak nie toszrot pozdrawiam:polew:
chopin Opublikowano 22 Lutego 2013 Opublikowano 22 Lutego 2013 POPYCHACZE ZAWOROWE AUDI SEAT SKODA VW 1.9 TDI (2999404062) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. myślisz że warto zaryzykować na allegro?
rikardo Opublikowano 22 Lutego 2013 Opublikowano 22 Lutego 2013 POPYCHACZE ZAWOROWE AUDI SEAT SKODA VW 1.9 TDI (2999404062) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. myślisz że warto zaryzykować na allegro? W przypadku gdy auto ma dalej służyć to raczej na allegro nie kupował bym takich części gdyż tam najzwyczajniej możesz trafić na takie które nie przeszły kontroli jakości, a niestety są też w obrocie. To, że są sygnowane nazwą INA o niczym nie świadczy w obecnym czasie nikt tego nie kontroluje. Sam wymieniałem takie części które miałem kupione w Niemczech i sztuka kosztowała mnie ok 75 zł.
Rekomendowane odpowiedzi