Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ciężko pali najprawdopodobniej problem z pompą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wiem ze bylo multum tematow o problemach z cieknacymi pompami i innymi problemami. Zakladam nowy watek gdyz potrzebuje szybkiej odpowiedzi a mianowicie mam a4 1.9Tdi 1z i strasznie ciezko pali domyslam sie ze to pompa chociaz i z tego co czytalem moze byc tez problem z katem wtrysku lub nastawnikiem bodajze.

Tylko ze jestem w takiej sytuacji ze jestem za granica a samochodem jezdza rodzice i strasznie ciezko im pali nie wazne czy cieply czy zimny. Moze jest jakis sposob zeby sprawdzic czy to problem z sama pompa bo wiadomo jak to z naszymi polskimi mechanikami jest patrza zeby tylko oskubac.

Opublikowano

Podłącz pod VAGa i grupa 000 w BS.

A jak nie masz VAGa a sam chcesz coś zrobić to przesuń pompę o 1mm w stronę silnika i zobacz jak będzie odpalał.

Opublikowano

Kat troche za pozny, ale przy takiej wartosci powinien jeszcze dawac rade. Co dokladnie rozumiesz pod pojeciem "ciezko pali" ? Troche wiecej szczegółów.

Opublikowano

dokladniej to problem wyglada tak

---------- Post dopisany 02-09-2013 at 19:10 ---------- Poprzedni post napisany 21-02-2013 at 14:17 ----------

udzielilem sie juz w innym watku a zapomnialem ze tu mialem swoj to wszystko z racji tej ze samochod juz nie jest moj a jezdza nim moi rodzice lecz sentyment zostal. Wiec moze ktos jest w stanie w jakis sposob pomoc ? Problem taki jak w pierwszym poscie a w przedostatnim film

Opublikowano

filtr paliwa kiedy był wymieniany?

Opublikowano

Nie wiem kiedy byl wymieniany ale jesli bylby to filtr to chyba nie byloby znaczenia czy cieply czy zimny

Opublikowano

000-bs by się przydało bo zwykły statyczny za wiele nie mówi (na rozgrzanym silniku ma być). Jak już będziesz w bs wejdź w tdi-timing i z listy wybiesz 1z będziesz wtedy miał wykres ta kropka ma byś na środkowej linii lub niewiele nad nią

Opublikowano

dobra zrobilem logi z BS

Grupy: 001 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 004 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 005 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 000 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

moze ktos cos doradzi

---------- Post dopisany 04-09-2013 at 12:13 ---------- Poprzedni post napisany 03-09-2013 at 20:32 ----------

przestawilem kat wtrysku teraz wyglada to tak Grupy: 000 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

i zapomnialem wczorajsze bledy wrzucic

Friday, 04 January 2013, 05:17:39

VAG-COM Version: Release 409.1-S

Control Module Part Number: 028 906 021 F

Component and/or Version: 1,9l R4 EDC SG D2I

Software Coding: 00000

Work Shop Code: WSC 01117

4 Faults Found:

01237 - Fuel Shut-Off Valve (N109)

31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent

00550 - Start of Injection Regulation

17-10 - Control Difference - Intermittent

00522 - Engine Coolant Temperature Sensor (G62)

30-10 - Open or Short to B+ - Intermittent

65535 - Internal Control Module Memory Error

00-00 - -

---------------------------------------------------------------------------