choco Opublikowano 26 Lutego 2013 Opublikowano 26 Lutego 2013 Mam problem z przednimi światłami. Zwykłe halogeny w soczewce, nie ksenon. Ogólnie w dzień czy jak się na nie patrzy niby wszystko ok. Ale po zmroku świecą tak strasznie słabo, że jakby dosłownie jechać na postojówkach. Kombinowałem z położeniem regulacji w środku: 0-1-2-3, wiele to nie zmienia. Akumulator ok. Ogólnie to mam wrażenie, że jak świecą to taka poświata zostaje na kloszu - coś jakby był brudny. Miał ktoś podobny problem? Bo w sumie nie wiem, czy to może być przez klosz, złe ustawienie, nie takie halogeny?
GreGoriO Opublikowano 26 Lutego 2013 Opublikowano 26 Lutego 2013 wypalone odbłyśniki. EDIT.... Problem występuje tylko dla krótkich... no właśnie.....
choco Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Opublikowano 26 Lutego 2013 Problem występuje tylko dla krótkich, długie działają super. Możliwe, że to odbłyśnik / soczewka?
Kshyhu87 Opublikowano 26 Lutego 2013 Opublikowano 26 Lutego 2013 Tak jak kolega wyżej pisze. Wypalone odbłyśniki do tego osad przy tym powstający osadził się na soczewce :-/ klosze tez pewnie wypiaskowane i od środka brudne :-/
choco Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Opublikowano 26 Lutego 2013 Da się coś wyczyścić, czy tylko wymiana odbłyśnika zostaje?
kkam Opublikowano 26 Lutego 2013 Opublikowano 26 Lutego 2013 Tak jak wyżej. W pierwszej kolejności wyciągnij soczewkę, wyczyść ją i sprawdź stan odbłyśnika. Wymień żarówki na nowe. Na koniec zrób polerkę klosza.
machina Opublikowano 26 Lutego 2013 Opublikowano 26 Lutego 2013 Jak wypalony odbłyśnik to pozostaje wymiana na inny sprawny, bądź oddanie do zakładu w celu regeneracji odbłyśnika, tylko gdzie taki znaleźć
GreGoriO Opublikowano 26 Lutego 2013 Opublikowano 26 Lutego 2013 poczytaj a znajdziesz na forum....i to całkiem nie drogo
kkam Opublikowano 26 Lutego 2013 Opublikowano 26 Lutego 2013 Regeneracja reflektorów samochodowych Hubert Cugier Turew | Regeneracja reflektorów samochodowych
choco Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Opublikowano 2 Marca 2013 Dzięki za sugestie Na weekendzie pooglądam co da się zrobić. ---------- Post dopisany 02-03-2013 at 20:07 ---------- Poprzedni post napisany 26-02-2013 at 18:54 ---------- Rozebrałem dzisiaj lewy reflektor. Wyciągnąć soczewkę masakra . Złożyć jeszcze gorzej. Strasznie ciasno tam jest. Ogólnie odbłyśnik jest trochę przypalony z góry, ale nie ma tragedii. Uznałem, że nie będę nic z nim robił, bo soczewka była strasznie zakurzona i brudna. Wyczyściłem ją i teraz przejechałem się kawałek. Chyba jest trochę lepiej, nie mam idealnie ustawionego lewego reflektora, ale wydaje mi się, że jest różnica. Ustawię reflektor i wtedy pewnie rozbiorę prawą soczewkę.
Rekomendowane odpowiedzi