Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Piszczenie, buczenie przy skręcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawy jestem co może być za przyczyna piszczy może i nawet buczy przy skręcaniu. Dzieje się nawet tak na postoju gdy mocno skręcę kierownicą. Nie dawno wymieniłem rozrząd :eusathink:

Opublikowano

sprawdz czy masz dosc plynu od wspomagania a w najgorszym razie moze byc pompa do wymianki

Opublikowano

a mi skrzypi cos blisko kierownicy (wydaje mi sie ze w okolicy manetek od kierunkow i wycieraczk) co moze byc zgrane?

Opublikowano

Niech ktos Ci kreci kierownica a Ty nasluc**j ;) U mnie piszczeniem okazaly sie padniete gorne wachacze :)

Opublikowano

dosłownie tylko w jednym miejscu (jedno położenie koła kierownicy) skrzypi. wiocha niesamowita...

Opublikowano

Skoro wymieniałeś rozrząd to prawdopodobnie wymieniłeś też pasek od alternatora który pracuje też na pompie od wspomagania.Jeśli nie to ponowne użycie starego paska może powodować piszczenie charakterystyczne dla zużytych pasków. Pytanie w jakim stanie był napinacz tego paska .To tylko taka sugestia .Przyczyną też może być padająca pompa wspomagania.

Opublikowano

U mnie piszczalo tylko przy max skreconych kołach i był to na szczęście tylko pasek.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Sprawdź ilość płynu. U mnie sie okazało, że jest "mniej niż 0". Po dolewce problem ustał.

Opublikowano

w moim wypadku okazały się to łączniki stabilizatora

Opublikowano
Sprawdź ilość płynu. U mnie sie okazało, że jest "mniej niż 0". Po dolewce problem ustał.

Obstawiam że pada Tobie maglownica .. sprawdź pod osłonami od drążków kierowniczych czy nie masz płynu..