Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak do normalnej jazdy. trochę asfaltu trochę terenu...na asfalt chyba trzeba by koła zmienić albo przynajmniej opony

Opublikowano

Witam serdecznie, proszę o małą radę, a mianowicie muszę kupić rower trekkingowy. Mam problem z kręgosłupem i muszę porzucic MTB i jezdzic na sprzecie na którym bede mial jak najbardziej wyprostowana pozycje. W oko wpadły mi 4 modele: Unibike Voyager oraz Vision a z Kross-a model Trans Pacific i Trans Siberian. Rowerek będzie uzywany przeze mnie czysto rekreacyjnie, bez szalenstw, po prostu "dla zdrowia" W temacie bike-ow odpadlem totalnie wiec prosze o rade co z wymienionych modeli wybrac, dziekuje

Opublikowano

Kup sobie choppera :)

Opublikowano

Moto- jeżeli masz na myśli choppera , już mam :)

Opublikowano
tak do normalnej jazdy. trochę asfaltu trochę terenu...na asfalt chyba trzeba by koła zmienić albo przynajmniej opony

Komplet opon lysoli kojakow na asfalt i bedziesz zadowolony

Opublikowano

:siema: fachowcy od rowerów :naughty:

Trochę się dowiedziałem odnośnie rowerów i zamierzam kupić rower którym będę jeździć po Krk czy jakiś leśnych ścieżkach ale na pewno nie po górach i na początku byłem nastawiony na taki model :arrow2:Kross Hexagon X6 2013 - sklep rowerowy.biz

Ale jednak po analizie najlepszy rower byłby z segmentu cross & road coś jak ten :arrow2:Kross EVADO 1.0 MĘSKI 2014 - sklep rowerowy.biz

Jakieś propozycje tak do 1500zł z tego segmentu?

Na początku wiadomo odcinki po kilka kilometrów ale później może być kilkadziesiąt jak forma się wyrobi :wink:

Opublikowano
Moto- jeżeli masz na myśli choppera , już mam :)

Rower rower :D

Opublikowano
:siema: fachowcy od rowerów :naughty:

Trochę się dowiedziałem odnośnie rowerów i zamierzam kupić rower którym będę jeździć po Krk czy jakiś leśnych ścieżkach ale na pewno nie po górach i na początku byłem nastawiony na taki model :arrow2:Kross Hexagon X6 2013 - sklep rowerowy.biz

Ale jednak po analizie najlepszy rower byłby z segmentu cross & road coś jak ten :arrow2:Kross EVADO 1.0 MĘSKI 2014 - sklep rowerowy.biz

Jakieś propozycje tak do 1500zł z tego segmentu?

Na początku wiadomo odcinki po kilka kilometrów ale później może być kilkadziesiąt jak forma się wyrobi :wink:

zamówiliśmy dzisiaj dla dziewczyny hexagona x6 myślę że w przyszły weekend będę mógł ci coś o nim powiedzieć :wink:

Opublikowano

Też mam jakiegoś hexagona i d*py nie urywa :/ W porownaniu do Level B6 jest mega ujowy :D

Ale zależy kto czego szuka. Dla laski do jazdy po bulwarze i mieście będzie ok. W cięższy teren nie da rady.

Opublikowano

Panowie a jakie macie oswietlenia na swoich bryczkach? szukam dobrych swiateł na przód i tył ale w rozsądnej cenie. Do ok 70zł za komplet.

Możecie coś polecić z allegro?

Opublikowano
Też mam jakiegoś hexagona i d*py nie urywa :/ W porownaniu do Level B6 jest mega ujowy :D

Ale zależy kto czego szuka. Dla laski do jazdy po bulwarze i mieście będzie ok. W cięższy teren nie da rady.

x6 ścieżki rowerowe, polne drogi i ścieżki przez las (nie mówię tu o korzeniach itp) ogarnie ona sie dalej nie zapędzi na pewno:wink:

dla siebie do wakacji chcę wciągnąć takiego:

level_a3_czarno_grafitowo_pomaranczowy_mat.png

Patrycja dostała takiego:

hexagon_x6_bialo_czarny.png

może dla niektórych nie są to jakieś za***iste sprzęty ale nam wystarczą :wink:

Opublikowano

x6 ścieżki rowerowe, polne drogi i ścieżki przez las (nie mówię tu o korzeniach itp) ogarnie ona sie dalej nie zapędzi na pewno:wink:

dla siebie do wakacji chcę wciągnąć takiego:

http://www.kross.pl/sites/default/files/styles/bike_big/public/bikes/2014/mtb_xc_26/level_a3_czarno_grafitowo_pomaranczowy_mat.png

Patrycja dostała takiego:

http://www.kross.pl/sites/default/files/styles/bike_big/public/bikes/2013/mtb/hexagon_x6_bialo_czarny.png

może dla niektórych nie są to jakieś za***iste sprzęty ale nam wystarczą :wink:

Tak jak mowisz bez korzeni :D Bo jak na paru korzeniach pod rzad zlapie "rezonans" amorka to gleba gwarantowana :D

Ale do miasta, bocznych sciezek, polnych drog jak najbardziej sie nada ;)

Opublikowano

Hexagon na miasto nie jest dobrym wyborem ponieważ to góral, ma szersze opony i większe opory toczenia, jadąc nim np 30km/h to z takim samym wysiłkiem pojedziecie 40km/h rowerem jak niżej, dlatego na taki się zdecydowałem i taki będę kupować jak coś, mowa o mieście o ścieżkach rowerowych lub nie trudny teren w lesie to może być, natomiast na górskie wypady ścieżki z korzeniami to już Hexagon lub wyższy model Level będzie lepszym wyborem.

Więc jak ktoś planuje jeździć po takich terenach jak myślę większość to lepiej szukać roweru z kategorii Cross & Road czyli turystyczne :wink:

Rowery Turystyczne | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie

440x286_product_media_evado_1_bialo_grafitowo_czerwony_polysk.png

Kross EVADO 1.0 MĘSKI 2014 - sklep rowerowy.biz

Trochę już poczytałem na forum Krossa i innych :decayed:

Opublikowano
Panowie a jakie macie oswietlenia na swoich bryczkach? szukam dobrych swiateł na przód i tył ale w rozsądnej cenie. Do ok 70zł za komplet.

Możecie coś polecić z allegro?

J mialem kiedys na przod lampke author 3 ledy .dobrze dawala i dlugo swiecila na jednych bateriach .a tyl byle co aby mrygalo

Opublikowano
Hexagon na miasto nie jest dobrym wyborem ponieważ to góral, ma szersze opony i większe opory toczenia, jadąc nim np 30km/h to z takim samym wysiłkiem pojedziecie 40km/h rowerem jak niżej, dlatego na taki się zdecydowałem i taki będę kupować jak coś, mowa o mieście o ścieżkach rowerowych lub nie trudny teren w lesie to może być, natomiast na górskie wypady ścieżki z korzeniami to już Hexagon lub wyższy model Level będzie lepszym wyborem.

Więc jak ktoś planuje jeździć po takich terenach jak myślę większość to lepiej szukać roweru z kategorii Cross & Road czyli turystyczne :wink:

Rowery Turystyczne | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie

http://www.rowerowy.biz/img/imagecache/440x286_product_media_evado_1_bialo_grafitowo_czerwony_polysk.png

Kross EVADO 1.0 MĘSKI 2014 - sklep rowerowy.biz

Trochę już poczytałem na forum Krossa i innych :decayed:

Racja ;) Jesli wiecej miasta to lepszy turystyczny i kola 28". Zreszta zawsze mozna druga pare felg kupic szerszych/wezszych i zmieniac wedle upodobania.

Ja przy kupnie nie chcialem cienkich opon bo jednak nie za dobrze sie nimi smiga po lesnych sciezkach i bezdrozach. Chociaz i moj hexagon nie jest za dobry na mocne lesne tereny. Amorki przednie sa za miekkie i mocno dobija rame :/ Jesli chodzi o mocny teren to tylko level i koniecznie 29"

Opublikowano

PABLO, przede wszystkim musisz sie przejechać na kilku, polecam tez dla porównania jazdę na jakimś droższym. Bo to Tobie ma pasować.

Jak nie w sklepie to popytaj znajomych jakie mają rowery i potestuj. Od praktycznych testów zacznij.

Osobiście posiadam KONA Coiler 06 (he audi tez 06 własnie się zorientowałem, o losie! puszczam lotka dziś! ;)) i trochę sobie jeżdżę po świętokrzyskim. Pozdrawiam.

Opublikowano

:hi:

Śmiga ktoś z kolegów w DH/FR ?

można by się kiedyś zgadać polatać po trasach:decayed:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...