Mario22 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Panowie wczoraj moja opona schwalbe smart sam 29 zakończyła swój żywot po ok 800 km. Dziś musze kupić opone na gwałt bo jutro sie wybieram coś pośmigać. Doradzi ktoś jaką opone kupić ... Typowo MTB żeby była wytrzymała
armando Opublikowano 20 Czerwca 2015 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Ja jezdze na Conti Race King zwijane w rozmiarze 29x2,2 Moim zdaniem niskie opory toczenia, niska waga i bardzo duza zywotnosc
Mario22 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Myślałem o niej a kupiłem Maxxis CrossMark 29x2,10 60 TPI kevlar też zwijana.
armando Opublikowano 20 Czerwca 2015 Opublikowano 20 Czerwca 2015 W takim razie do spotkania na szlaku :-) chyba ze są jakieś wyjazdy rowerowe z klubu ?
Mario22 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Na razie w planach ludzi z katowic gliwic i jastrzębia... Ale zobaczymy
armando Opublikowano 20 Czerwca 2015 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Umawianie się w jakimś konkretnym wątku ?
mo2 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Hej. Zakupiony Thule 591. Orientuje się ktoś ile rowerów da się wyrzucić na bagażnik do sedana b5 ? Jakby co to w przyszły weekend ląduje na szlaku orlich gniazd , może są chętni na wspólny trip ?
stanley Opublikowano 20 Czerwca 2015 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Hej. Zakupiony Thule 591. Orientuje się ktoś ile rowerów da się wyrzucić na bagażnik do sedana b5 ? Jakby co to w przyszły weekend ląduje na szlaku orlich gniazd , może są chętni na wspólny trip ? rzuć jakiś plan trasy
mo2 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Opublikowano 21 Czerwca 2015 (edytowane) Na jurę wybieram się pierwszy raz, więc plan jest ogólnie mówiąc elastyczny . Generalnie lądujemy w http://www.domki-niegowa.pl/ niestety wszystko już zajęte. Trasa na pierwszy dzień to Mirów - Bobolice - Morsko - Podzamcze -Smoleń i powrót przez Pilicę , Przyłubsko, Kroczyce . Następnie przejazd autem w okolice Olkusza i ogarnięcie trasy głównie w oparciu o szlak z http://i.silesia.travel/barcoo/images052011/mapka_wieksza.jpg . Edytowane 21 Czerwca 2015 przez mo2
YOGI3000 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Widzę że kilka osób siedzi dobrze w tym temacie więc proszę o poradę.Chcę kupić dla siebie rower górski/cross, kasa na wydanie to ok 2tys. Nowy lub jeśli by się trafiło coś dobrego, niezniszczonego to może być używany. Jazda raczej po szutrach, lasach, czasami asfalt,. Nie chciałbym też żeby się złożył jak np skoczę z krawężnika Jaki mogę dostać osprzęt w tej cenie, hamulce tarczowe, v-brake, zwykłe, hydraulika, na co zwracać uwagę przy kupnie używanego? Ciekawie wyglądają modele evado z krossa.
cocoo24 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 (edytowane) Widzę że kilka osób siedzi dobrze w tym temacie więc proszę o poradę. Chcę kupić dla siebie rower górski/cross, kasa na wydanie to ok 2tys. Nowy lub jeśli by się trafiło coś dobrego, niezniszczonego to może być używany. Jazda raczej po szutrach, lasach, czasami asfalt,. Nie chciałbym też żeby się złożył jak np skoczę z krawężnika Jaki mogę dostać osprzęt w tej cenie, hamulce tarczowe, v-brake, zwykłe, hydraulika, na co zwracać uwagę przy kupnie używanego? Ciekawie wyglądają modele evado z krossa. za tą kase kupisz hydrauliczne tarczowe. Kross jest ok, jakiś niski model powinieneś dostać. Uzywke musisz poszukać koło 1500 powineneś dostac coś co kosztowało 2500 dwa lata temu. Edytowane 24 Czerwca 2015 przez cocoo24
mo2 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 (edytowane) Widzę że kilka osób siedzi dobrze w tym temacie więc proszę o poradę. Chcę kupić dla siebie rower górski/cross, kasa na wydanie to ok 2tys. Nowy lub jeśli by się trafiło coś dobrego, niezniszczonego to może być używany. Jazda raczej po szutrach, lasach, czasami asfalt,. Nie chciałbym też żeby się złożył jak np skoczę z krawężnika Jaki mogę dostać osprzęt w tej cenie, hamulce tarczowe, v-brake, zwykłe, hydraulika, na co zwracać uwagę przy kupnie używanego? Ciekawie wyglądają modele evado z krossa. Za 2k pln to raczej wszystko jedno. Kross, giant czy scott są na tym samym osprzęcie w tej cenie. Krossa faktycznie możesz dostać taniej wybierając model z poprzednich lat. Co do osprzętu to celuj w alivio . Amortyzator przód to minimum suntour xcr - najlepszy z budżetówek, ale generalnie 2-3 lata i złom. Ogólnie to ciężko dostać rower w okolicach 2 tysi na olejowo-powietrznym amorze. Może się trafić coś na sr epicon , jakościowo jak rs reba ale znacznie tańszy. Nie pisałeś o rozmiarze kół, oczywiście polecam 29 .No i waga , celuj w okolice 13kg. Jak masz możliwość to bierz rower od zachodnich sąsiadów - ceny dużo niższe... Edytowane 24 Czerwca 2015 przez mo2
YOGI3000 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 (edytowane) Alivio? Myślałem że deore coś sie trafi. Jak wygląda porównanie hamulców v-brake hydraulika-tarcza zwykła- tarcza hydraulika? Skuteczność i późniejsza eksploatacja? Jeszcze nie wiem jaka rama (wzrost 175cm) i koła ale standardowe to chyba 28. Za takie coś ile można dać? http://allegro.pl/specialized-rockhopper-pro-29-i5473240583.htmlAlbo coś takiegohttp://allegro.pl/unibike-flite-deore-slx-licznik-gratis-i5468480715.html Edytowane 25 Czerwca 2015 przez YOGI3000
majkel20 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Opublikowano 29 Czerwca 2015 (edytowane) Koledzy, czy łańcuch Abus 8900 do zabezpieczenia roweru będzie ok, czy macie coś lepszego w tej cenie? http://allegro.pl/abus-ionus-8900-85-lancuch-zapiecie-rowerowe-i5401517958.html Edytowane 29 Czerwca 2015 przez majkel20
domjenick Opublikowano 29 Czerwca 2015 Opublikowano 29 Czerwca 2015 ciężko powiedzieć, dopóki ktoś nie spróbuje tego rozmontować, z własnego doświadczenia wiem, że lepiej mieć w miarę dobre zabezpieczenie, niż żadne, jeśli masz dobre zabezpieczenie- byle gnój nie weźmie ci rowera spod sklepu, czy z garażu, ale jeśli nie masz nic- byle szuja weźmie i nawet, jeśli tego nie spienięży- to pojeździ i zniszczy, co nawet bardziej boli a z drugiej strony- jeśli ktoś na prawdę sobie upatrzy Twój rower- to nie wiem jakiego zabezpieczenia byś nie użył- jak zechce- to i tak ukradnie... utną drzewo, czy przetną kawał płotu, wyrwą dziurę w ścianie, et cetera, ale lepiej mieć coś , co nawet z wyglądu przypomina "zabezpieczenie", przynajmniej zajmie im to trochę czasu, może zdążysz wrócić
majkel20 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Wezmę tego abusa bo ulockiem 2 rowerów nie zepne a często z żoną jeżdżę Wysłane z mojego C6903
domjenick Opublikowano 29 Czerwca 2015 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Wezmę tego abusa bo ulockiem 2 rowerów nie zepne a często z żoną jeżdżę Wysłane z mojego C6903 co do U-locków- to też mam zastrzeżenia do nich...
majkel20 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Wiadomo nie ma niezawodnych zapieć Wysłane z mojego C6903
Rekomendowane odpowiedzi