tomek80A4 Opublikowano 10 Marca 2013 Opublikowano 10 Marca 2013 witam, i z góry dziękuję za opinie nierzadko jest przy pierwszym odpaleniu mała "nierówność" obrotów przez chwilkę i potem równo, nie czuć tego na budzie tylko na obrotomierzu i słychać przy ostatnich logach dynamicznych zauważyłem, że temperatura z G62 skakała w ciągu 1s-2s z 76 na 72 i z powrotem na postoju potem jak się jechało dłużej to się znowu podniosło i było ok 88st. statyczne Grupy: 00 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 01 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 03 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 07 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 013 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 018 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 023 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM BS Grupy: 000 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM dynamiczne Grupy: 000 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 001,001 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 04 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 08 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 010 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 11 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM pozdrawiam
Sztomel Opublikowano 10 Marca 2013 Opublikowano 10 Marca 2013 Wydaje mi się, że powinieneś sprawdzić szczelność dolotu powietrza pomiędzy turbo a kolektorem ssącym. Masz spadek cisnienia doładowania w zakresie 2700 oraz 3300 - 3800 obrotów a mimo to przepływka mierzy dużą wartość. Do niczego innego nie ma się co przyczepiać.
tomek80A4 Opublikowano 15 Marca 2013 Autor Opublikowano 15 Marca 2013 ta nieszczelność jakoś namacalnie jestem w stanie zlokalizować ?? czy kwestia odpinania gniecenia itp pozdo czy duża nieszczelność?? jest się czym przejmować??
Rekomendowane odpowiedzi