Marynarz____ Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 Słuchajcie mam taki problem w audi A4 B7, w zimne dni odpalając rano samochód nie działa elektryka tzn. tempomat, światła do jazdy dziennej, kontrola trakcji:eusathink:. Po tym jak samochód chwilę postoi włączony wszystko zaczyna działać. Mój znajomy miał to samo w A6 i powiedział mi, że to jest wina zimnych lutów w jakimś komputerze czy czujniku i on sobie to sam polutował i wszystko mu działa jak trza. Jednak zanim się go zapytałem gdzie te zimne luty były usytuowane to wyjechał i nie mam z nim kontaktu. Stąd moje pytanie do Was czy ktoś z Was miał z takim czymś do czynienia, jeśli tak to gdzie się te zimne luty znajdują.:co:
benyA4 Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 Dziwna sprawa bo tak mi sie przynajmniej wydaje ze tempomat sterowany jest z komputera silnika, swiatla z modulu komfortu pod kierownica, a kontrola trakcji z ABS. Poza tym na zimny lut raczej nie ma wplywu temperatura a ruch. Najprosciej mozna to okreslic ze cos nie kontaktuje dopiero jak sie porusza to dziala. Musisz podpiac vaga i sprawdzic czy nie ma bledow. Jesli nie dzila tyle rzeczy naraz to musi cos vag znalezc.
Marynarz____ Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Opublikowano 12 Marca 2013 Kurde w sumie dobre pytanie, bo zaraz po zagrzaniu auta ruszam i co niektóre błędy znikają, popatrzę jutro czy to od ruchu czy temperatury.
kkam Opublikowano 12 Marca 2013 Opublikowano 12 Marca 2013 Na zimne luty ma wpływ zarówno temperatura jak i ruch. Najlepiej podepnij pod kompa i zobacz jakie błędy pokazuje. Może masz zalany sterownik wodą?
Kazik123 Opublikowano 14 Marca 2013 Opublikowano 14 Marca 2013 to samo pomyślałem, sprawdzałeś podszybie
Marynarz____ Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Opublikowano 12 Lipca 2013 Ok ok byłem u mechaniora rozebrał kompa na podszybiu i okazuje się że wycieka z niego kwarc i podobno to jest źródło problemu, ale problem pojawia się tylko zimą przy niskich temperaturach....
piotrsob1 Opublikowano 12 Lipca 2013 Opublikowano 12 Lipca 2013 " wycieka z niego kwarc " ? :kox: , najpierw trzeba by do kompa sypnąć garść białego piasku a potem zagrzać to chociaż do 1000 st. C żeby zaczeło cieknąć Sprawdź kostkę stacyjki, ewentualnie przekaźnik załączający 15-tkę
Rekomendowane odpowiedzi