drozduu Opublikowano 24 Października 2015 Opublikowano 24 Października 2015 to było tylko sprawdzenie więć pod kebelek przy żarówce ale chyba przed lampą nie byłoby różnicy
gregor2208 Opublikowano 24 Października 2015 Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) Musiałeś coś zle podłączyc że masz problem z tylna wycieraczka i szybami.... Tutaj masz opis pinów MCE HIGHT i podłącz w odpowiednie piny i musi działać.... http://www.audi-portal.com/en/diagnostic/ecu_12173.html#1 Edytowane 24 Października 2015 przez gregor2208
drozduu Opublikowano 24 Października 2015 Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) wszystkie kable spardzałem próbóką do kostki B wpiołem 2 fioletowe pod lewe i prawe światło długie, 1 kabelek pod kierunki, 1 kabelek pod mijania faktycznie do kostki A wpiołem się pod +po stacyjce z tego co podałeś prawdopodobnie jest to zasilanie wycieraczki tyle, że jak to odpiołem (+12 po stacyjce) dalej ten problem z wycieraczką był - ale to faktycznie jest jakieś powiązanie z tą wycieraczką ale znowu jak był podpięte +12v pod to zasilanie wycieraczki a przewody fioletowe do świate, bezpośrednio do lamp to wszystko było oki już czytam o tych diodach prostowniczych - z forum audia6 znalazłem posta, że właśnie na tych przewodach co idzie sygnał do długich mają być diody http://i37.photobucket.com/albums/e90/bart_d/MA2/DRLwd1420ugich_zps0cad4e6f.png Edytowane 24 Października 2015 przez drozduu
melon31 Opublikowano 2 Listopada 2015 Opublikowano 2 Listopada 2015 Ktoś z forum już montował ?http://allegro.pl/drl-swiatla-dzienne-zamiast-dlugich-led-modul-i5194666906.html
janeklg8877 Opublikowano 2 Listopada 2015 Opublikowano 2 Listopada 2015 (edytowane) Witam mam taki sterownik http://www.cosmogate.pl/product_info.php/products_id/398prawie wszystko dziala...lecz gdy zakryje czujnik zmierzchu powinny zapalic sie mijania a gasna mi dzienne w dlugich i nic sie nie zapala sprobuje ktos pomoc?? . SCHEMAT MONTAŻOWY: Edytowane 2 Listopada 2015 przez janeklg8877
_quattro_ Opublikowano 2 Listopada 2015 Opublikowano 2 Listopada 2015 prawie wszystko dziala...lecz gdy zakryje czujnik zmierzchu powinny zapalic sie mijania a gasna mi dzienne w dlugich i nic sie nie zapala sprobuje ktos pomoc?? Obstawiam złe podpięcie części z tym dodatkowym przekaźnikiem odpowiedzialnym za automatyczne włączenie świateł mijania lub uszkodzony sam przekaźnik
janeklg8877 Opublikowano 2 Listopada 2015 Opublikowano 2 Listopada 2015 A czy przypadkiem nie musze dac jakis dodatkowy przekaznik?
_quattro_ Opublikowano 2 Listopada 2015 Opublikowano 2 Listopada 2015 A czy przypadkiem nie musze dac jakis dodatkowy przekaznik? Ten ze schematu nie był w zestawie?
janeklg8877 Opublikowano 3 Listopada 2015 Opublikowano 3 Listopada 2015 byl....ale napisane tam jest ze "w razie koniecznosci dodac kolejne przekazniki"
_quattro_ Opublikowano 3 Listopada 2015 Opublikowano 3 Listopada 2015 byl... "w razie koniecznosci dodac kolejne przekazniki" Tym bym się nie przejmował. Gdzie wpiąłeś się tym przekaźnikiem? Żeby to działało trzeba się wpiąć równolegle za włącznik świateł w przewody odpowiedzialne za włączanie świateł postojowych i mijania.
janeklg8877 Opublikowano 3 Listopada 2015 Opublikowano 3 Listopada 2015 byl... "w razie koniecznosci dodac kolejne przekazniki" Tym bym się nie przejmował. Gdzie wpiąłeś się tym przekaźnikiem? Żeby to działało trzeba się wpiąć równolegle za włącznik świateł w przewody odpowiedzialne za włączanie świateł postojowych i mijania. czyli mam rozciac kabel od postojowych i mijania za przelacznikiem swiatel i tam podlaczyc z jednej 30 a z drugiej 87??dobrze rozumiem
_quattro_ Opublikowano 3 Listopada 2015 Opublikowano 3 Listopada 2015 (edytowane) czyli mam rozciac kabel od postojowych i mijania za przelacznikiem swiatel i tam podlaczyc z jednej 30 a z drugiej 87??dobrze rozumiem Broń boże rozcinać! Gdybyś rozciął i tak podpiął jak myślisz połączenie byłoby szeregowe i w przypadku awarii czujnika zmierzchu nie mógłbyś ręcznie włączyć świateł. Te dwa systemy czyli automatyczne i ręczne włączanie świateł musza działać niezależnie dlatego połączenie musi być równoległe. Resztę piszę Ci na PW Edytowane 3 Listopada 2015 przez _quattro_
julo23 Opublikowano 10 Listopada 2015 Opublikowano 10 Listopada 2015 Panowie poradzicie jakiś konkretny sprawdzony zestawik do kupienia ? Chodzi o dzienne 30% z długich świateł najlepiej z doświetlenia dojścia do domu, bo dokładane ledy choinkowe to nie dla mnie. Nie mam dziś sił i chęci studiowania całego tematu.
Onkel Opublikowano 11 Listopada 2015 Opublikowano 11 Listopada 2015 Wystarczy odwiedzić pierwszy post w tym temacie. Wysłane z Z3™
Goofy Opublikowano 15 Listopada 2015 Opublikowano 15 Listopada 2015 Koledzy powiedzcie w jaki sposób liczyć kolejność panów w kostce wyłącznika drl, 1. Opcja: 2 rzędy od prawej do lewej, 2 opcja: od góry do dołu 4 pezdy ( pionowe? ) Zamontowane wg 1 opcji i nic nie działa ani podświetlane ani wł/wył. Reszta schematu jest ok sprawdzane kilka razy Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
nitroo Opublikowano 15 Listopada 2015 Opublikowano 15 Listopada 2015 Pinologię masz napisaną na kostce.
ucho.77 Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Opublikowano 15 Listopada 2015 Koledzy powiedzcie w jaki sposób liczyć kolejność panów w kostce wyłącznika drl, 1. Opcja: 2 rzędy od prawej do lewej, 2 opcja: od góry do dołu 4 pezdy ( pionowe? ) Zamontowane wg 1 opcji i nic nie działa ani podświetlane ani wł/wył. Reszta schematu jest ok sprawdzane kilka razy Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Oznaczenie pinów jest na kostce tak jak nitroo pisze, przełącznik mogłeś już wyjąć przez złe podpięcie
Goofy Opublikowano 15 Listopada 2015 Opublikowano 15 Listopada 2015 Przełącznik elektronik sprawdzał u mówi ze jest ok a jednak nie działa Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
ucho.77 Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Opublikowano 15 Listopada 2015 Nie bierz tego do siebie ale uj nie elektronika masz skoro nie wiedział jak i gdzie są piny na kostce opisane
Goofy Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) Z pinami nie miał nic wspólnego, sam to robiłem i sprawdzalem - podpięte dobrze. Musi być coś nie tak z tym wyłącznikiem. Temat ogarnięty kabelek do kostki włącznika Drl był przerwany w środku Udało mi się uporać z włącznikiem ale mam problem bo zamiast zapalać się na 1jest odwrotnie jaka jest tego przyczyna, wszystko zrobione według schematu Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane 17 Listopada 2015 przez lucjan0681e
Rekomendowane odpowiedzi