Lucas1984 Opublikowano 19 Marca 2013 Opublikowano 19 Marca 2013 Witam Panowie, Od kilku dniu w moim autku przy porannym odpalaniu pojawia sie komunikat "Brems"... z tego co zdążyłem sie zorientować może chodzic o poziom płynu hamulcowego albo słaby:whistling: akumulator. Podejrzewam to drugie bo autko od kilku tygodni stoji i jest mało użytkowane...a poziom płynu hamulcowego jest ok... zatem mam pytanie panowie : czy mogę spokojnie wyjąć akumulator z auta np.na całą noc i go podładowac i z autem nic się nie stanie?- chodzi mi o komputer i ustawienia w aucie..czy coś się zresetuje itp?... dzięki z gory za pomocne wskazówki;-)
feniks Opublikowano 19 Marca 2013 Opublikowano 19 Marca 2013 nic nie powinno się zresetować poza pilotami (wystarczy później otworzyć kluczykiem, przekręcić stacyjkę wcisnąć przycisk na pilocie, wyjąć ze stacyjki i zamknąć pilotem - jakoś tak to było )
dawid2300 Opublikowano 19 Marca 2013 Opublikowano 19 Marca 2013 Ja ładowanie ( doładowywanie ) przeważnie przeprowadzam bez wyciągania aku z auta.....trochę za dużo z tym zachodu, Raczej jedyna rzecz która może ci się rozkodować to radio ( nic więcej nie powinno )
Lucas1984 Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Opublikowano 19 Marca 2013 No właśnie nie mam zabardzo takiej możliwości by go nie wyciągać i doladawac....więc muszę go wziąć do domu....
dawid2300 Opublikowano 19 Marca 2013 Opublikowano 19 Marca 2013 Nic poza radiem nie powinno się rozkodować ( np podczas wymiany aku w naszych autach nie ma potrzeby stosowania podtrzymywania prądu ), Wyciągasz starego w wkładasz nowego , ( jedyne co jest ci potrzebne to kod do radia )
Łukasz13 Opublikowano 19 Marca 2013 Opublikowano 19 Marca 2013 Jak radio oryginalne w aucie to kod też nie potrzebny.
Lucas1984 Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Opublikowano 19 Marca 2013 Właśnie mi padł aku... no cóż ..w weekend na spokojnie sobie go podładuje:)...dzięki Panowie za info:wink:
Rekomendowane odpowiedzi