Szymoonk Opublikowano 21 Marca 2013 Opublikowano 21 Marca 2013 Jeśli chcemy aby w aucie przed 1999 rokiem czyli przed "liftem" można było odryglować, uchylić, otworzyć klapę bagażnika z pilota potrzebujemy następujące części. Siłownik zamka klapy bagażnika z audi a4 b5 polift Zamek klapy bagażnika z audi a4 b5 polift z obowiązkowym miejscem na dwa cięgna A to stary zamek z miejscem na jedno cięgno którego nie potrzebujemy Dokładamy sterownik centralnego zamka z pilotem na 3 przyciski i funkcją otwierania klapy bagażnika, albo wkładamy pompkę centralnego zamka z a4 b5 polift z ori pilotem na 3 przyciski. Aby pociągnąć kable musimy wiedzieć czym będziemy sterować otwieraniem klapy. Jeśli nasz sterownik ma wyjście na otwieranie klapy bagażnika to w instrukcji będzie pisało czym jest sterowany plusem czy minusem. Jeśli sterownik steruję plusem to ciągniemy tylko 1 dodatkowy kabel od siłownika do sterownika ponieważ masę bierzemy od lampki podświetlającej tablicy rejestracyjnej. Jeśli minusem to ciągniemy dwa kable, pierwszy (minus) z siłownika do sterownika i drugi(plus) np do zasilania dołożonego sterownika. I jeśli ktoś podoła i będzie chciał otwieranie klapy to zapraszam do działu sprzedam http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-152/audi-a4-b5-sedan-automatycznie-otwiera-klapa-bagaznika-pilota-265759/
bidzio1 Opublikowano 26 Marca 2013 Opublikowano 26 Marca 2013 Powiedz kolego czy w avancie jest podobnie?? też trzeba wymieniać zamek ryglujący?? bo kurde mam już wszystko tzn. kable przeciągnięte, siłownik, centralke z funkcją otwierania bagażnika ale kurde coś nie mogę się za to zabrać. i tak właśnie teraz niewiem czy ten zamek też muszę wymienić.
Szymoonk Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Opublikowano 26 Marca 2013 Co do avanta jestem zielony, czy u ciebie klapę też otwiera się ręcznie wciskając bębenek zamka czy otwiera na zasadzie mikrostyków?
bidzio1 Opublikowano 26 Marca 2013 Opublikowano 26 Marca 2013 nie mam mikrostyków tylko zwykłą klamkę.
Szymoonk Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Opublikowano 26 Marca 2013 jak masz zwykłą klamkę to chyba powinien być rygiel na jedno cięgno więc do wymiany. Ale trzeba sprawdzić.
prezesik18 Opublikowano 30 Marca 2013 Opublikowano 30 Marca 2013 hmm, myślę że nawet dałoby radę to zrobić na bazie starego zamka, spawarka lub wiertarka w rękę i uchwyt na drugie cięgno można wyrzeźbić. A co do siłownika to na allegro są uniwersalne po niecałe 10zł Mam dokładany alarm, 2 przyciski na pilocie, ale muszę sprawdzić czy nie ma opcji dodatkowego wyjścia sygnału ze sterownika np. po przytrzymaniu dłuższym któregoś przycisku
damian81Z Opublikowano 31 Marca 2013 Opublikowano 31 Marca 2013 tutaj fajny temat jak to ogarnac z wymiarami, co prawda to z passata ale montaz i konstrukcja identyczna to powinno pasowac Umbau einer Heckklappe vom Passat Variant 3BG an einen 3B
Szymoonk Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Opublikowano 31 Marca 2013 Ale czy warto się w to bawić jak sam zamek kosztuje 30 zł z wysyłka? Z ori mocowaniem pod słownik? Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Szymoonk Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Opublikowano 31 Marca 2013 Głównie chodzi o to że nowy zamek ma plastikowe zatrzaski żeby dźwignia nie wypadła a tego raczej nie uda się zrobić, ale niech każdy kombinuje w końcu o to w tym chodzi. Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Bettcher Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Witam gdzie dostanę sterownik centralnego zamka z pilotem na 3 przyciski ? mam audi a4 b5 97 afn wszystko pneumatycznie sterowane "raczej" mam pilot z dwoma przyciskami ori nie da rady przerobic jakos tego pilota ?
wild80 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Szymon a powiedz mi taką rzecz. Mam audi z 1999r polift wiadomo,co muszę zrobić i co potrzebuje żeby ogarnąć temat?
marjon Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 jak ktos mysli o takiej przeróbce to mam taki zestaw do oddania po kosztach http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-152/zestaw-przerobke-klapy-automat-269450/
DiAMOND Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Skąd wezmę taki siłownik zamka klapy bagażnika z audi a4 b5 polift czy do rocznika 1997r będzie pasował bez problemu?
marjon Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 musisz zmienic tez zamek ten co na fotach i wtedy wszystko pasuje, pod siłownik tylko musisz przewiercic 2 otworki. popytaj o czesci forumowych rzeźników audiczek, zawsze ktorys cos ma. albo po prostu wystaw ogłoszenie ze kupisz to sami beda sie zgłaszac z gratami zeby Ci sprzedac:wink:
sokal Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Jak już tak rezacie te klapy to może ma ktoś patent na ograniczenie jej otwarcia? Korci mnie ten patent ale na klapie stoi zawsze antena CB więc takie j*bnięcie klapy na max w górę mogłoby być smutne
bidzio1 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Ja Zrobiłem otwieranie klapy z pilota w avancie przedliftem i działa super. ;-)
marjon Opublikowano 22 Czerwca 2013 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Jak już tak rezacie te klapy to może ma ktoś patent na ograniczenie jej otwarcia?Korci mnie ten patent ale na klapie stoi zawsze antena CB więc takie j*bnięcie klapy na max w górę mogłoby być smutne kup silowniki fa krosno, one sa krotsze o pol centymetra od fabrycznych i klapa nie otwiera sie do konca:wink:
Rekomendowane odpowiedzi