Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Stuki (?) prawy tył

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kilka dni temu zwróciłem uwagę, że z prawego tyłu słychać jakieś stukanie na nierównościach. Dzisiaj to rozkminiałem z kumplami i wyszło na to że stuki słychać spod tapicerki nad nadkolem, możliwe że nawet z okolic półki tylnej. Dzwięk jest podobny jakby jakaś śrubka się obluzowała. Na przeglądzie kilka miesięcy temu diagnosta powiedział, że zauważył pękniętą tuleję z prawej strony z tyłu, ale żebym się tym nie przejmował, czy to może być to? Ktoś zna jakiś opis jak ściągnąć tapicerkę z tyłu począwszy od bagażnika do tylnych drzwi (łącznie z tym słupkiem miedzy bagażnikiem a siedzeniem)?

Z góry wielkie dzięki.

Opublikowano

mi też tam coś się telepie, wydaje się jakby coś z amorkiem

Opublikowano

Od dwóch lat mam identycznie, dźwięk wydobywa się raczej z nadwozia, nie z zawieszenia. Oczywiście wyeliminowałem rzeczy walające się w bagażniku. A najśmieszniejsze jest to, że stuk pojawiają się tylko, jak jest mróz.

Opublikowano

Na wrocławskiej kostce mnie krew zalewa, dlatego szukam teraz info jak zdjąć tapicerke

Opublikowano

Witajcie, miałem taki sam problem i go rozwiązałem ;) Miałem stuki z lewej i prawej strony dokładnie w tym samym miejscu o którym mówicie tak jak wy próbowałem rozbierać tapicerkę i wyjmować wszystko z bagażnika dopiero po wyjęciu amortyzatora okazało się że gumy w górnym mocowaniu amortyzatora były już kompletnie porozwalane. Po wymianie tych gum problem znikł.

Opublikowano
Witajcie, miałem taki sam problem i go rozwiązałem ;) Miałem stuki z lewej i prawej strony dokładnie w tym samym miejscu o którym mówicie tak jak wy próbowałem rozbierać tapicerkę i wyjmować wszystko z bagażnika dopiero po wyjęciu amortyzatora okazało się że gumy w górnym mocowaniu amortyzatora były już kompletnie porozwalane. Po wymianie tych gum problem znikł.

Chyba odpowiedziałeś na mój problem założony w równoległym wątku.:hi:

Opublikowano

no własnie i to tez tak moze byc bo zakładałem nowe amory a gumy juz załozyłem stare:kwasny:

Opublikowano

U mnie problemem była złamana sprężyna amortyzatora, wystarczyło włożyć rękę i poruszać nią trochę, żeby wyszło. Za to ogarnąłem jak kompletnie rozebrać tapicerkę z tyłu :wink: