Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kontrolka świec żarowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
arekp a jak rozpoznać, która stacja Lotosu to ich własna a nie franczyza?

Sam z ciekawości przetestuje Lotosa ;-)

Grupa LOTOS S.A. - Dla kierowcy / Stacje LOTOS

Znajdź stację w swojej okolicy, najedź kursorem na ikonkę i patrz na numer stacji - SF = franczyza.

He, he w Trójmieście nie ma partnerskich tylko same franczyzowe:kwasny:najbliższa w Rumii:facepalm:

Opublikowano
He, he w Trójmieście nie ma partnerskich tylko same franczyzowe:kwasny:najbliższa w Rumii:facepalm:

Też mnie to dziwiło :-) Generalnie nie nakłaniam do omijania franczyzowych, sam na nich tankuje jak nie mam w pobliżu partnerskiej - jeśli mam jednak wybór, korzystam z partnerskich.

Po wycieczce po moją A4 będę za to omijał Lotosy przebrandowione na stacje Optima. Nadal powiązane z Lotosem, ale nie mają Dynamic'a oraz nie naliczają punktów w programie Navigator.

Opublikowano

Też mnie to dziwiło :-) Generalnie nie nakłaniam do omijania franczyzowych, sam na nich tankuje jak nie mam w pobliżu partnerskiej - jeśli mam jednak wybór, korzystam z partnerskich.

Po wycieczce po moją A4 będę za to omijał Lotosy przebrandowione na stacje Optima. Nadal powiązane z Lotosem, ale nie mają Dynamic'a oraz nie naliczają punktów w programie Navigator.

Od ok. 2 lat tankuję na Lotosach, ale okazuje się, że na franczyzowych:kwasny:no cóż, jak to mówią "z braku laku i kit dobry":wink:ale dzięki za fajna informację:hi:

Opublikowano

W związku z zainteresowaniem tematem na forum przestudiowałem wydaje mi się, że dość dokładnie mapkę w poszukiwaniu 'stacji własnych', ale takowych nie udało mi się zlokalizować :/

Zauważyłem też, że niektóre stacje mają różne oznaczenie w publicznym numerze stacji, a numerem w adresie e-mail. Trzeba by na nowo zasięgnąć języka na stacjach jak to jest obecnie z rozlewaniem paliw i ich dostawą, bo został podział SP/SF/Optima i Placówka Patronacka.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam mam taki mały problem mianowicie w czwartek odebralem samochod z servisu Audi gdyz wynienialem erg bo gdzies stwierdzili wycieki 2 dni po wymianie i łącznie przejechalm jakies 40km i dzis pokazała mi sie zółta kontrolka z silnikiem nie mam pojecia co to jest ma to cos wspolnego z tą wymianą.

---------- Post dopisany at 23:01 ---------- Poprzedni post napisany at 22:58 ----------

Posiadam Audi a4 Sline 2.0 tdi 143km 2011r.

Opublikowano

Bez podpiecia vag -a nic nikt nie doradzi ale skoro pojawiło się to w krótkim czasie po wizycie ASO to może to mieć związek z tym co oni robili więc pedz do nich:wink:

Opublikowano

A moze to byc przez DPF ze sie wypala cos tam i dlatego sie pali cos takiego wyczytalem tu

Opublikowano

moze chciał wypalac ale cos nie spelniało warunków i mogł wystapic bład.. VAG prawde ci powie. bez komputera nic nie zrobisz a kontrolka sama nie zgasnie...

Opublikowano

Jutro jadę do Aso to napisze co było .

---------- Post dopisany 30-07-2013 at 08:09 ---------- Poprzedni post napisany 29-07-2013 at 23:45 ----------

Witam jestem w ASO zczytali błąd i powiedzieli ze to czujnik cząsteczek stałych i ze obrazę ze przyjechałem bo by filtr sie zepsuł a ile w tym prawdy to tylko oni wiedza

Opublikowano

pewnie ze 30% prawdy :wink:

Opublikowano

czujnik roznicy cisnien zabudowany na filtrze czastek stałych

Opublikowano

sądze ze kwestia statycznego wypalenie DPFu i wszystko wróciło by do normy... ale za cos kase musza wziasc nie tylko za diagnostykę...auto bez gwarancji wiec trzeba próbować coś wydrzeć od klienta... :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

wiem ze w aso kreca i szukaja tylko zeby cos wymienic ale niestety nie da sie tego sprawdzic musial bym stac kolo nich i patrzec co wymieniaja i co komputer pokazal a takiego dostepu chyba nie ma u nich nie pozwola wejsc.Chyba ze najpierw pojechac do mechanika ktory sprawdzi co jest i pozniej do aso i zobaczyc co powiedza. Chyba ze najpierw pojechac gdzies do mechanika niech on sprawdzi Niestety teraz wszystkie samochody sa strasznie awaryjne im wiecej elektryki tym gorzej i w Audi to sie robi duzym problemem zawsze cos sie dzieje.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

nie na tematttttttt

Opublikowano

A ja zawsze każdemu mówię szklanka 2T od piły łańcuchowej na zbiornik paliwa i na Putinówce smigac można.Ale nie wiedza lepiej.:-X

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano
najlepszą stacją chyba jest SHELL ;))

Rozczaruje Ciebie i innych. Shell nie ma swoich paliw w Polsce. Podobnie z BP. Płacisz jedynie prowizję za logo ;)

Miałem w Szczecinie dwie ulubione stacje Shell'a (należące do jednego właściciela) i tankowałem u nich przez kilka lat, bo były najmniejsze wahania spalania - ten sam styl jazdy i trasy. Przestałem tam tankować gdy znajomi otworzyli własną stację Lotosu z wyłączną dostawą paliw z tego koncernu - bo musicie wiedzieć, że nie każda stacja pod szyldem Lotos ma (lub miała*) wyłącznie paliwo z Lotosu. Spalanie momentalnie spadło mi do niższego poziomu z zakresu tego co obserwowałem na wspomnianych Shellach. Po dokładniejszym rozeznaniu okazało się, że te stacje raz mają paliwo z Lotosu, innym razem z rafinerii w niemieckim Schwedt, a jeszcze innym z innego źródła - na co więc trafiłem, tak mi spalało.

Wyjaśnienie * - nie wiem jaki jest teraz podział, bo tankuje w PL tylko na kilku upatrzonych lokalizacjach z racji tego że kursuje między ustalonymi regionami, ale jeszcze kilka lat temu obowiązywał: stacja własna, stacja partnerska i stacja franczyzowa - paliwo z Lotosu na wyłączność sprzedawały te dwie pierwsze, trzecia mogła brać paliwa też*z innych źródeł.

Od kiedy leje na Lotosie partnerskim (już kolejny samochód) zawsze mam stałe spalanie (oczywiście różne w mieście i trasie, ale chodzi mi o poziom zużycia). Nauczyłem się więc, że gdziekolwiek w Polsce jestem szukam stacji własnej lub partnerskiej Lotosu - omijam franczyzę, pytam wręcz przed tankowaniem jakiego typu stacją są.

Wcześniej nie narzekałem na paliwa z BP na których lałem w przypadku braku Lotosu w regionie który odwiedzałem. Moje "rozczarowanie" BP jednak nastąpiło w momencie kiedy rozmawiałem z kierowcą cysterny podczas rozładunku na jednym z Lotosów w 2011 roku. To co lał jako zwykłe paliwo na Lotosie mówił, że wlewa jako to lepsiejsze na BP. Zacząłem przeglądać prasówki koncernów, w których przed inwestorami chwalą się zawartymi kontraktami no i wyszło mi co po prawdzie tankujemy na stacjach ;)

Fanów Shella, Statoil'a i BP (oraz niedowiarków, którym przez myśl przeszło że teorie spiskowe knuje ;) ) odsyłam do prasówki opublikowanej przez Lotos na początku roku:

LOTOS dostarczy paliwa za 14 mld zł

Arek z Lotosem to proponuje uważać :decayed:

Dwie firmowe stacje w Żyrardowie sprzedają hu@#wiznę, bo ktoś w Lotosie wymyślił, że taniej będzie wozić paliwo zewnętrznym transportem :grin:

Tylko nawet nie fatygują się ,żeby zalombować cysterki na czas transportu, nie mówiąc już choćby o takich fanaberiach jak pobieranie próbek kontrolnych w czasie zlewania paliwa do dołów na stacji, które oplombowane są żródłem bezcennych informacji w czasie ewentualnych reklamacji jakości :whistling:

Efekt jest taki że ori paliwo rozpływa się po drodze w mrokach nocy :naughty: a na stacje przyjeżdza coś , co strach wlać nawet do starego Ursusa.

I nie dotyczy to tylko diesla, zapragnołem kiedyś wymyć w ichniejszej bezołowiowej parę części, jak nalałem do kuwety to smród był taki jak bym nalał mieszaniny wszystkich znanych rozpuszczalników.

Pomagałem sobie przy tym nożykiem introligatorskim z plastikową rączką, która zaczeła się rozpuszczać w tym wynalazku :facepalm:

Mimo dobrych chęci Lotos wylał dziecko z kąpielą, ja ich omijam szeroakim łukiem :whistling:

W dzisiejszych czasach brak kombinacji z jakością paliw według mnie, zapewnia tylko Orlen, ale tylko na w miare nowych, własnych stacjach, czynnych całą dobę, wyposażonych w zdalny nadzór nad dołami i dystrybutorami poprzez internet.

Tam po prostu nie ma fizycznej możliwości kombinacji pracowników, poza tym każda dostawa przyjeżdża ich transporem ,zaplombowana , a próbki też zaplombowane są przechowywane na stacji minimum do czasu opróżnienia dołu.

Sorry że w ogóle robimy O.T., ale większości z nas takie żeczy nie mieszczą się w głowach, a niestety to jest polska rzeczywistość :hi:

Opublikowano

Mam w rodzinie 3 stacje Orlenu a wuj wlasciciel tankuje sie u konkurencji.Ja tam gdzie on ale nie u niego.Nigdy nie chce odpowiedzieć dlaczego.

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano

ja leje i lalem a juz leje non stop od 5 lat na STATOIL-U DIESEL GOLD-a i nigdy nie mialem problemow czy bylo nawet - 28 stopni i nawet rozbieralem filtry paliwa po wymianie i byly ok

NIE LEJE NA ZADNEJ W POLSCE INNEJ STACJI

Opublikowano

Popieram ja też bo mi tylko z Statoil w zimę nie scina paliwa.

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano
nie na tematttttttt

Jak na swój pierwszy post na tym forum, to strasznie na temat się wypowiadasz ;-)