EmilAudi_LLE Opublikowano 25 Marca 2013 Opublikowano 25 Marca 2013 Witam mam problem. w Okolicy sprężarki klimy mam wyciek.. tzn sprężarka jest mokra. Cieknie tak jakby z pod kolektora wydechowego ... Ale Oleju ani płynu nie ubywa nawet 1 ml ;D Klima też chodzi więc co to może byc? wcześniej ciekło z pod pokrywy , może gdzieś to tam zostało i teraz spływa? spróbuje to wymyć zmywaczem wszystko i zobaczyć dokładnie gdzie to może byc.
EmilAudi_LLE Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2013 No i cieknie nadal.. Uszczelka pod pokrywa robiona. Uszczelka tez. a nadal na spreżarce olej .. umyte bardzo dokładnie.
EmilAudi_LLE Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Wydaje mi się że dalej wali z uszczelki pod pokrywą;/
papulator Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Pozwolę sobie podpiąć się pod temat. Otóż u siebie zauważyłem, że silnik poci się lekko pod pokrywą zaworów, ale widoczny jest też wyciek z tyłu silnika. Podpowie ktoś, co może być dokładnie przyczyną wycieku z tyłu? Czy to kwestia dekla, czy jeszcze coś innego?
stomi Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Uszczelka z pod napinacza łańcuszka rozrządu Pozwolę sobie podpiąć się pod temat. Otóż u siebie zauważyłem, że silnik poci się lekko pod pokrywą zaworów, ale widoczny jest też wyciek z tyłu silnika. Podpowie ktoś, co może być dokładnie przyczyną wycieku z tyłu? Czy to kwestia dekla, czy jeszcze coś innego?
papulator Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Dziękuję za szybką odpowiedź! Czy wymiana tej uszczelki wiąże się z demontażem napinacza/łańcucha/paska rozrządu?
EmilAudi_LLE Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Paska nie bo pasek jest z przodu . Co do napinacza nie jestem pewny ale chyba trzeba demontowac łańcuszek i napinacz.
papulator Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Dzięki! Poczytałem trochę na forum Passata i roboty z tym trochę jest, więc chyba póki co sobie odpuszczę wymianę, bo w sumie oleju z silnika jakoś nie ubywa. A że stary samochód to nie stare skrzypce... No cóż, 15 lat to jednak dla uszczelek już czas dość długi.
KKKC Opublikowano 1 Maja 2013 Opublikowano 1 Maja 2013 Ostatnio wymieniałem uszczelki pod napinaczem łańcucha rozrządu + uszczelka pokrywy zaworów + olej i filtr. 350 zł klamoty z robocizną. nie trzeba rozpinać rozrządu. Mech miał specjalny kluczyk którym unosi napinacz na tyle że można założyć nowe uszczelnienia.
EmilAudi_LLE Opublikowano 15 Maja 2013 Autor Opublikowano 15 Maja 2013 Wymieniłem raz jeszcze uczelke pod pokrywą i suchutko Także jednak ta pierwsza była wadliwa .
Rekomendowane odpowiedzi