15lolo Opublikowano 27 Marca 2013 Opublikowano 27 Marca 2013 witam mam pytanie otoż dziś zobaczyłem podczas otwarcia drzwi z pilota, ze po około minucie się znow audi zamknęła :facepalm:sama , nie zamyka się gdy włożę kluczyk do stacyjki hmm to pewnie jakas funka ale jak ją wyłaczyc we wcześniejszej b5 też to aktywowałem przypadkiem za pomocą pilota nieświadomie i widocznie znów to uczyniłem ale jak to wyłaczyć
bell23 Opublikowano 27 Marca 2013 Opublikowano 27 Marca 2013 Alarm dokladany z pilotem czy oryginalny sterownik zamka?
alest Opublikowano 27 Marca 2013 Opublikowano 27 Marca 2013 dziś zobaczyłem podczas otwarcia drzwi z pilota, ze po około minucie się znow audi zamknęła :facepalm:sama , nie zamyka się gdy włożę kluczyk do stacyjki hmm to pewnie jakas funka ale jak ją wyłaczyc ....hmmm, jeżeli pilot fabryczny to nie wiem czy warto to wyłączać - to bardzo pożyteczna funkcja, zapobiega pozostawieniu otwartego auta w przypadku, gdy np. zamknęłeś samochód pod marketem a odchodząc omyłkowo nastąpiło wcisnięcie przycisku w pilocie, którym otwierasz drzwi. Nie musisz wkładać kluczyjka do stacyjki - wystarczy otworzyć drzwi lub bagażnik. A jak po minucie nie otworzysz drzwi auta centralka samoczynnie rygluje zamki i auto jest znowu zamknięte przed dostępem osób niepowołanych ....
Cris Opublikowano 27 Marca 2013 Opublikowano 27 Marca 2013 bardzo fajna rzecz też to mam i sobie chwalę tak jak kolega wyżej pisał wystarczy otworzyć drzwi i już nie zamknie.
bediks Opublikowano 27 Marca 2013 Opublikowano 27 Marca 2013 lepiej to miec niz nie miec jak wyzej pisza dokladnie jak niechcacy wcisniesz otwórz na pilocie i nie zobaczysz to samo sie zamknie, przydatne wystarczy ze w ciagu minuty otworzysz drzwi albo klape i juz sie nie zamknie
15lolo Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Opublikowano 27 Marca 2013 wiem wiem przydatne ale nieraz zostawię kluczyk w srodku i się zamknie może i niech zostanie ale chce wiedzieć jak to wlaczyc tą funkcje i wylaczyc poprzez scyzoryk
Kowi87 Opublikowano 27 Marca 2013 Opublikowano 27 Marca 2013 jest jeszcze opcja samozamykania na odpalonym silniku po przekroczeniu jakiejs predkości, ale nie pamiętam kodowania:facepalm:
bediks Opublikowano 28 Marca 2013 Opublikowano 28 Marca 2013 Czyli coś nie chalo lolo bo ta funkcja powinna działać tak ze po otwarciu drzwi nie powinien się juz zamknąć a Ci się zamyka nawet jak otworzysz drzwi tak ? E to szukaj przyczyny bo faktycznie poiebane coś Kowi a była ta opcja w b5 ze rygluja się drzwi po przekroczeniu na 15 km/h ?
QQ Opublikowano 28 Marca 2013 Opublikowano 28 Marca 2013 przyczyna tkwi w samym mechanizmie zamykania ,jest tam mikrostyk który informuje sterownik czy faktycznie drzwi zostały otwarte po odryglowaniu centralnego, jeśli więc takowy mikrostyk nie działa poprawnie centralka rygluje drzwi. zakup mechanizm zamka i wymień go.
Magicbattle Opublikowano 28 Marca 2013 Opublikowano 28 Marca 2013 tak jest taka opcja zamykanie drzwi i bagaja po przekroczeniu 15km/h albo samego bagaznika po 5km/h http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/kodowanie-sterownik-audi-a4-b5-1995-2001-a-3614/
15lolo Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Opublikowano 28 Marca 2013 ehh zamki to ja mam w zapasie ,czyli musze wymienić ahh no dobrze to jeszcze proszę o jedno pomoc wczoraj nabyłem nowy nabytek a4 b6 sline 04 sport i mam do niej jeden kluczyk i ona sama się zamyka nawet jak ma kluczyk w stacyjne na postoju itp. po zamknieciu drzwi
Gość adus20 Opublikowano 28 Marca 2013 Opublikowano 28 Marca 2013 a co da czyjnik zamkniecia, oo wsadzeniu kluczyka do stacyjki nie powinien sie sam zamykac, uważam że to nie to, chyba ze ktos cos zle opisal
bediks Opublikowano 28 Marca 2013 Opublikowano 28 Marca 2013 No ja też uważam ze jeśli auto się zamyka samo bez kierowcy z kluczykami w środku to coś nie tak jest
Rekomendowane odpowiedzi