Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki wosk ? od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lucas zainwestuj w glinke i kup do tego zestaw Zymola HDC + Carbon. Zobaczysz jak lakier bedzie wygladal po tych srodkach.

Jesli to za drogo, lub za duzo pracy, lub z wygladu lakieru jestes zadowolony kup Sonaxa BSD. Psikasz, przecierasz, polerujesz.

Robota zajmie Ci 5-10 minut.

Opublikowano

Co myślicie o wosku Megsa NXT 2.0?

Dostałem 1/4 puszki za flaszke.

Opublikowano

Skoro masz to smaruj.

Opublikowano

a jakie sa opinie o tym wosku?

Opublikowano

Wosk jak wosk z gamy sealentow, jeden z nowszych w ponad 100 letnim dorobku megsa. Od lat najlepszy w gamie jest #16 pod wzgledem trwalosci i ingow. NXT w stosunku do 16 naklada sie latwiej i daje lepsze efekty wizualne oraz lepiej pachnie.

Opublikowano

o tak, pachie:kox:

Opublikowano
Co myślicie o wosku Megsa NXT 2.0?

Dostałem 1/4 puszki za flaszke.

Ja bardzo lubiłem ten wosk. Nie jest to jakiś tytan jeżeli chodzi o trwałość ale wg mnie zostawia bardzo fajny look ;)

Opublikowano

Mam male pytanko z miesiac temu nakladalem megsa 16 po wczesniejszej korekcie (mycie,glinka, 3 rozne gradacje manzerny, mycie, clener dodo juce, i wosk) wszystko ladnie pieknie tylko czy nakladac druga warstwe?

jezeli tak to glinkowac i cleaner?

czy tylko po samym myciu?

:hi:

Opublikowano

Powiem wam, ze mnie wkurzaja zapachy preparatow... czlowiek nastą godzine napier...a przy aucie, zmeczony, głodny, otwiera puszke z woskiem albo butelke z hot tire gel, a to pachnie jakimiś landrynkami, cukierkami... az slina kapie na maske :D

Opublikowano
Powiem wam, ze mnie wkurzaja zapachy preparatow... czlowiek nastą godzine napier...a przy aucie, zmeczony, głodny, otwiera puszke z woskiem albo butelke z hot tire gel, a to pachnie jakimiś landrynkami, cukierkami... az slina kapie na maske :D

heheh,dokładnie. Jak pierwszy raz nakładałem Endurance'a t o mało go nie spóbowałem :kox:

---------- Post dopisany at 10:46 ---------- Poprzedni post napisany at 10:42 ----------

wszystko ladnie pieknie tylko czy nakladac druga warstwe?

po miesiącu to powinien jeszcze siedzieć, chyba że coś go zżarło :wink: jeśli tak jest to cleaner i potem wosk

Opublikowano

heheh,dokładnie. Jak pierwszy raz nakładałem Endurance'a t o mało go nie spóbowałem :kox:

---------- Post dopisany at 10:46 ---------- Poprzedni post napisany at 10:42 ----------

wszystko ladnie pieknie tylko czy nakladac druga warstwe?

po miesiącu to powinien jeszcze siedzieć, chyba że coś go zżarło :wink: jeśli tak jest to cleaner i potem wosk

siedzi siedzi

tylko czy ruszac czy czekac az zejdzie? i dopiero 2 warstwe?

chodzi mi o to kiedy 2 warstwe mozna :decayed:

Opublikowano

Mozesz przyjac prosta zasade:

Cleaner/wosk/wosk/cleaner/wosk/wosk/cleaner...

Opublikowano
Mozesz przyjac prosta zasade:

Cleaner/wosk/wosk/cleaner/wosk/wosk/cleaner...

Podziekowal

czyli teraz wystarczy mycie i moge 2 warstwe dawac :decayed:

Opublikowano

Popelniles spory blad, w zasadzie dwa bledy. Po korekcie robisz dokladne mycie, moze byc spokojnie ludwikiem w celu usuniecia resztek pasty. Nie stosujesz cleanera, absolutnie nie ma takiej potrzeby - to pierwszy blad.

Drugi to claener dodo pod megsa #16 - pisalem o tym wielokrotnie. W zwiazku z powyzszym, teraz poloz megsa, a nastepnym razem albo inny cleaner albo inny wosk. Kup sobie np ktorys sampler wosku Dodo to ponizej 40zeta.

Opublikowano
Popelniles spory blad, w zasadzie dwa bledy. Po korekcie robisz dokladne mycie, moze byc spokojnie ludwikiem w celu usuniecia resztek pasty. Nie stosujesz cleanera, absolutnie nie ma takiej potrzeby - to pierwszy blad.

Drugi to claener dodo pod megsa #16 - pisalem o tym wielokrotnie. W zwiazku z powyzszym, teraz poloz megsa, a nastepnym razem albo inny cleaner albo inny wosk. Kup sobie np ktorys sampler wosku Dodo to ponizej 40zeta.

pisalem w swoim 1 poscie ze mylem po korekcie a ze cleanera po korekcie sie nie stosuje nie wiedzialem :/

jaki proponujesz cleaner jak pod megsa 16 dodo nie podchodzi? z megsa raczej nie zrezygnuje bo bardzo mi podchodzi efekt po nim

Opublikowano
Lucas zainwestuj w glinke i kup do tego zestaw Zymola HDC + Carbon. Zobaczysz jak lakier bedzie wygladal po tych srodkach.

Jesli to za drogo, lub za duzo pracy, lub z wygladu lakieru jestes zadowolony kup Sonaxa BSD. Psikasz, przecierasz, polerujesz.

Robota zajmie Ci 5-10 minut.

Czyli tego meguiars compound nie używać? Mam trochę drobny rysek i myślałem, że ty je zamasuje, a potem wosk..

Opublikowano

O jaki dokladnie efekt Ci chodzi po 16 - aspektow jest kilka - specjalnie nie mowie co, zeby nie sugerowac odpowiedzi.

UC bardzo dobra pasta reczna - ale nie w kwestii wypelniania ani cleanera - do tego sa inne srodki.

Opublikowano

mam czarna perle i po 16 jest super lustro z duza glebia :naughty:

Opublikowano

Ja osobiście pierwszy raz uzylem Cleaner Lusso Oro + wosk Lusso Oro i naprawde niezly efekt, jesli chodzi o wciaganie kurzu w ladna pogode to rowniez na + :naughty:

Opublikowano

Arek to smialo idz na lato w testery dodo, a 16 zostaw na zime.