Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakim płynem myjecie i wycieracie szyby od zewnątrz i wewnątrz swoich Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy tak jak w temacie. Czym wycieracie (chodzi mi ściereczki itp)no i jakim płynem myjecie szybki.Ja zawsze myłem najzwyklejszym płynem do szyb jaki był pod ręka w domu(Clin) i wycierałem ręcznikiem papierowym.A że święta tuż tuż to jutro chciałem właśnie ładnie auto posprzątać i myc szyby..macie jakieś dobre sposoby?

Opublikowano

ja mam dwie mikrofibny, jedna w miarę puszystą i drugą z cienkimi włóknami. pryskam płyn na mikrofibre puszysta i wycieram całą szybę do czysta i potem do sucha wycieram drugą. jeszcze trzeba szybki opuścić trochę i ranty wyczyścić. zewnętrzne szybki przecieram tylko wilgotną ściereczką, bo mam nałożone 4nano Premium Vision. w środku myje Shiny Garage Perfect Glass, ładnie myje i nie zostawia smug, do tego wydajny i tani. w zeszłym roku miałem płyn do mycia szyb z Kemko, 5l kosztowało coś koło 40-50zł. był świetny! dobrze czyścił i nie zostawiał smug, do tego pozostawiał warstwę niewidzialnej wycieraczki. przed zimą mi się skończył i pojechałem do producenta kupić, powiedzieli, że do wiosny nic nie maja:shock3:

Opublikowano

Ja używam sonaxa do szyb wycieram sciereczka do szyb nirgina daje radę zero smug łatwy w użyciu .

Opublikowano

ja polecam ten nie zostawia smóg Meguiar's Perfect Clarity Glass Cleaner

Opublikowano

Izopropanol.

Opublikowano

Autoglym Car Glass Polish + aplikator z mf + mikrofibra.

Opublikowano

ja mam plyn sonax i ściereczka mf i jest git :decayed:

Opublikowano

gazetgą najzwyklejszą "czarno-białą" wycieram i jest primo:banan:a płyn to co pod ręką

Opublikowano
Autoglym Car Glass Polish + aplikator z mf + mikrofibra.

ja to samo:thumbup1:

Opublikowano

najpierw gorąca woda, potem płyn do szyb a na koniec gazeta

Opublikowano

A co ma gazeta do rzeczy? Pierwszy raz słyszę o takim patencie :)

Opublikowano

Mówią, że gazetami najlepiej się szyby czyści/wyciera, ja jednak wolę mikrofibrę.

Teraz dostałem Glass Cleaner od Megs więc można coś podziałać :wink:

Opublikowano

Mówią, że gazetami najlepiej się szyby czyści/wyciera, ja jednak wolę mikrofibrę.

Fajny jest i super pachnie :decayed:, też nim myje szyby do tego mikrofibra bez włosia, specjalna do szyb.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Gazeta, zwłaszcza taka typowo czarno-biała ma właściwości higroskopijne i działa na takiej samej zasadzie jak nowoczesne ściereczki do szyb z mikrowłóknami co pozwala na uniknięcie smug na szybach. Podobny efekt dadzą ręczniki papierowe, ewentualnie specjalne bezpyłowe. Wada gazety i zwykłych ręczników papierowych to to, że mogą pozostawić delikatny osad z włókien celulozy na szybie lub na kokpicie.

Co do płynu - na myjni używamy CLIN - ze wszystkich najlepiej się sprawdził w akcji i ściereczek z mikrowłóknami - nie pozostawiają smug na szybach.

Patent na szyby dla palaczy. Umyjcie najpierw szybę roztworem płynu do naczyń i wody (ew. aktywna piana z wodą), wytrzyjcie do sucha a później płyn do szyb i mikrofibra do szyb. Efektem będzie czyściutka szyba bez smug i zamazów.

Opublikowano

Fajny jest i super pachnie :decayed:, też nim myje szyby do tego mikrofibra bez włosia, specjalna do szyb.

+1 dokladnie tak samo.

Opublikowano

Glass Cleaner Megs jest jednym z fajniejszych produktów, nawet moja mama poprosiła żeby go zamówić dla niej :naughty:

W lato dodatkowo polecam używać Autoglym Car glass polish, jest w formie mleczka i lepiej moim zdaniem doczyszcza, idealny na cieplej nagrzane szyby :)

Opublikowano

Osobiscie za tak nie "dre" zawsze mam jakas NW na szybach, miedzy innymi dzieki temu mniej syfu zostaje na szybie, w deszczy wiadomo - poezja.