ptaku999 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Odrazu mówie ze przeglądałem juz całe forum znalazłem wątek o zmianie jezyka w b5 ale nie działa u mnie tzn [17-Instrument] [10-Adaptation] Wpisz 04 [Read] wpisz 2 [TEST] [sAVE] Więc proszę nie wyrzucac wątka do kosza. Mój FIS jest kolorowy czy to moze stanowic problem? W nim sie jakoś inaczej zmienia język ?
wrclaguna Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Kanał 004 wariant języka 1 - Deutsch (niemiecki) 2 - English (English) 3 - francuski (francuski) 4 - Italian (włoski) 5 - hiszpański (Hiszpania) 6 - Portugalski (Portugalia) 8 - Chiński (Chinese)
ptaku999 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2013 A jaki masz teraz ? mam niemiecki. Zmiana sie zapisala z 1 na 2 ale jezyk sie nie zmienil nie wiem czemu ? Moze w kolorowym fisie gdzie indziej to sie zmienia ?
wrclaguna Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Jak masz wartość 2 to powinno byc po Angielsku na FISIE . 1
ptaku999 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Jak masz wartość 2 to powinno byc po Angielsku na FISIE . dzieki za konstruktywna odpowiedz. Ale jest dalej po niemiecku.
wrclaguna Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 A kodowanie sprawdzałes ? 00xx?x1: Country 0 = Germany (D) 1 = Rest of World (RoW) 2 = USA (US) 3 = Canada (CAN) 4 = Great Britain (GB) 5 = Japan (JP) 6 = Saudi Arabia 7 = Australia (AUS)
witcher86 Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 U mnie jest identyczny problem zapisuje wartość na 2 ale język się nie zmienia. Gdy wejdę w kodowanie to mam takie coś Nie wiem jakie kodowanie mam wpisać. Jeśli można prosić o pomoc to będę bardzo wdzięczny, ten niemiecki język FIS mnie dobija.
GreGoriO Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Kanał 004 wariant języka 1 - Deutsch (niemiecki) 2 - English (English) 3 - francuski (francuski) 4 - Italian (włoski) 5 - hiszpański (Hiszpania) 6 - Portugalski (Portugalia) 8 - Chiński (Chinese) już masz napisane. musisz wejść w kanały i tam zmienić. lub jeśli masz przycisk MENU na tunelu to również tutaj. 1
mateo027 Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Czasem po zmianie języka trzeba odłączyć zegary (akumulator) na kilka minut.
witcher86 Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Kanał 004 wariant języka 1 - Deutsch (niemiecki) 2 - English (English) 3 - francuski (francuski) 4 - Italian (włoski) 5 - hiszpański (Hiszpania) 6 - Portugalski (Portugalia) 8 - Chiński (Chinese) już masz napisane. musisz wejść w kanały i tam zmienić. lub jeśli masz przycisk MENU na tunelu to również tutaj. Już zmieniałem, zapisuje wartość 2 ale język dalej niemiecki. Czasem po zmianie języka trzeba odłączyć zegary (akumulator) na kilka minut. No bym spróbował odłączyć aku, ale nie mam niestety kodu do radia. Zakupiłem auto ale przy instrukcji od radia karteczka z kodem jest wyrwana i nigdzie jej nie ma.
GreGoriO Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 (edytowane) Ale skany jakie podałeś, to są przy zmianie kodowania tam powinieneś mieć kodowanie xx0xx w pozycji COUNTRY 1 GERMANY Address 17 ------------------------------------------------------- Controller: 8E0 920 930 R Component: KOMBI+WEGFAHRS. RB4 D35 Coding: 00033 TAK to wygląda u mnie ..............................................................................Ty musisz zmienić w kanale nr 4 język wyświetlaczaCo do radia....To prędzej czy później i tak musisz sprawdzić kod, bo jak ci padnie akumulator, czy to przy odpalaniu czy zwarciu np. jakiegoś przekaźnika,Nie będziesz miał wyjścia.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 28 Lutego 2016 przez GreGoriO
witcher86 Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 A gdzie dokładnie sprawdzić jakie jest kodowanie ? Myślałem że tam jak podałem screen z kodowania. Wysłane za pomocą Tapatalk
GreGoriO Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Kodowanie masz na pierwszym screenie z podpowiedzą. Postem wchodzisz w kanały zmieniając język w kanale 004 na taki jaki Ci pasuje. Ja mam np. 5 (hiszpański) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
mateo027 Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Radio komunikuje się z zegarami i nie prosi o kod dopóki nie odnajdzie się w innym aucie (VIN i Immo-id).
mareckiUK Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 A probowales wejść w menu zegarów bez vaga? Ja tak zmienilem język w b7 ale na normalnych zegarach nie kolorowych.
witcher86 Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Hmmm, a jak wejść w to menu ? Ciekawe czy w b6 nie jest inaczej
_quattro_ Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Hmmm, a jak wejść w to menu ? Przez panel menu między fotelami http://www.bye-clan.neostrada.pl/A4K/tyrepressure/panelmenu.JPG
Rekomendowane odpowiedzi