Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż kierownicy multifunkcyjnej Audi A4 B8 2008-2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 13.12.2018 o 00:16, bross_84 napisał:

Witam Panowie 

Pacjęt A4 b8 przedlift brak fisa multi i tempomatu 

Chcę wymienić żeby był FIS kierownica multi i tempomat. Jedna i druga kierownica 4 ramienia. I teraz mam kilka pytań. Czy poduszka podejdzie bo kupiłem multi bez poduchy, manetki kupiłem razem z taśmą czy tempomat wystarczy tylko zakodować czy czeka mnie jakieś lutowanie przekładnie kabli itp? 

Witam, mam podobną sytuację do autora tego posta. Czy ktoś mógłby nam pomóc?

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, matizo46 napisał:

Witam, mam podobną sytuację do autora tego posta. Czy ktoś mógłby nam pomóc?

Wszelkie info w pierwszym poście  :hi:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie szybka Rada mam kiere multi u mnie przed lift mam okazję nabyć kiere scieta z S3 8J czy będzie pasować. Muktifinkcja taka sama jak w mojej tylko okrągła poducha

Opublikowano
4 godziny temu, karolek_ust napisał:

Panowie szybka Rada mam kiere multi u mnie przed lift mam okazję nabyć kiere scieta z S3 8J czy będzie pasować. Muktifinkcja taka sama jak w mojej tylko okrągła poducha

W polficie przy kierownicy z a3 8v musiałem zmienić poduchę i mutlifunkcje na te z a4.

Opublikowano
55 minut temu, szafa napisał:

W polficie przy kierownicy z a3 8v musiałem zmienić poduchę i mutlifunkcje na te z a4.

Poduche będę kupować i tak. A multi jest taka jak u mnie teraz więc moje przełożę. Tylko chodzi o to czy nie będzie problemów. Mam na forum a5 post gdzie ktoś to montował. Ale coś tam z kabla mi zmienial

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Poduszka z naklejka bez nadruku , czy z nią coś jest nie tak ?

Screenshot_20210323-113439_Gallery.jpg

Opublikowano

Witam. A4 B8 2011r.Panowie założoną mam kierownicę z przedlifta s-line 3 ramienna z kwadratową poduszką i multifunkcją. Chcę zamontować s-line poliftową z a5 2012r. Ściętą(fotka niżej). Czy wszystko będzie pasować p&p

20210323_141546.jpg

Opublikowano

Tak 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 24.03.2021 o 22:31, CarlosCaga napisał:

Witam. A4 B8 2011r.Panowie założoną mam kierownicę z przedlifta s-line 3 ramienna z kwadratową poduszką i multifunkcją. Chcę zamontować s-line poliftową z a5 2012r. Ściętą(fotka niżej). Czy wszystko będzie pasować p&p

20210323_141546.jpg

z przedlifta s-line 3 ramienna z kwadratową poduszką i multifunkcją , podejdzie do a4b5 lift

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy da się jakoś sprawdzić czy wiązka poduszki obsługuje multifunkcję VCDSem czy dopiero po demontażu poduszki można to sprawdzić?

Opublikowano

Nie wiązka poduszki a moduł kierownicy, upewnisz się dopiero po sprawdzeniu w VCDS, jaki masz numer modułu i czy obsłuży multifunkcję.

Opublikowano

O taśmie wiem, chodzi mi o wiązkę poduszki 8K0 971 589 A.

Opublikowano

Co ma wiązka poduszki do multifunkcji? Tym się przejmujesz, jak zmieniasz kierownicę na inny model.

Opublikowano

Chodzi mi o to. Wiem, że taśma do wymiany na pewno, zastanawiam się tylko nad wiązka, bo czytałam, że występują też bez obsługi multifunkcji.

"SPIS POTRZEBNYCH CZĘŚCI :

np.

- Kierownica wielofunkcyjna z przyciskami lub same przyciski

- Okablowanie poduszki - 8K0 971 589 A"

Opublikowano

Jak masz teraz kierownicę z multifunkcją, której wcześniej nie miałeś to raczej musisz ją kupić, chyba że masz z kompletną wiązką tą kierownicę. Na jaki model chcesz wymienić?

Edytowane przez Langista

Opublikowano

No właśnie w tym rzecz, mam 4-ramienną bez multifunkcji, kupiłam już 4-ramienną z tego samego modelu z multifunkcją. Poduszkę zostawiam swoją. Tak czy tak kupię tą wiązkę, najwyżej ją po prostu sprzedam.

Opublikowano

No nie, to jak nie miałaś to wiązkę też potrzebujesz, bo w niej masz wtyczki do przycisków na kierownicy. 

Tak w ogóle teraz na kompie dopiero widzę i przepraszam, że zwracałem się jak do faceta :hi: (na telefonie nie ma opisu, jest tylko nick i avatar) .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jaki może być powód, że vcds nie wykrywa nowej taśmy (z numerem F) i cały czas pokazuje numer starej taśmy, przez co przyciski na kierownicy się nawet nie świecą.

Sprzedawca sprzedał niekompletną taśmę bez czujnika skrętu. Po zakupie innej taśmy niestety co jakiś czas wyskakuje błąd ESP. W module Kierownicy i ABS czujniki widzą wartości więc nie wiem już w czym problem.

Edytowane przez machonis

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy komuś udało się zamontować do polifta multifukncję z A6 C7 tę „ze strzałkami”?

Bardzo mnie denerwuje, brak możliwości zmiany utworu ze spotify z kierownicy a jedynie joystickiem na konsoli...