tomambros Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Witam, Musze wymienic czujnik klimy A4 2003 Moglby ktos opisac gdzie go znalezc? Jezli moglbym prosic o jakis rysunek z etki? czy moze ktos dac jakies wskazowki przy wymianie? Pozdrawiam
OLIVER Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Nie wiem czy o ten czujnik Ci chodzi ....ale i tak musisz podjechać do fachowców od klimy bo czynnik chłodniczy trzeba z ciągnąć przed wymianą ..Jeśli źle piszę to niech mnie ktoś poprawi ..
Stichy Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Nic nie musisz sciagac z ukladu - chyba ze spodnie i wypiac sie na fachowcow frontem Pod czujnikiem masz zaworek ktory po wykreceniu czujnika jest zamkniety - cos takiego jak w kole Najlepszy dostep bedziesz mial jak sciagniesz lewa przednia lampe - mozesz takze odkrecic taka oslone niby guma niby plastik po lewej stronie chlodnicy i bedziesz go widzial Ja wymienilem go bez sciagania lampy ale kilka kielbas polecialo
OLIVER Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Nic nie musisz sciagac z ukladu - chyba ze spodnie i wypiac sie na fachowcow frontem Pod czujnikiem masz zaworek ktory po wykreceniu czujnika jest zamkniety - cos takiego jak w kole Najlepszy dostep bedziesz mial jak sciagniesz lewa przednia lampe - mozesz takze odkrecic taka oslone niby guma niby plastik po lewej stronie chlodnicy i bedziesz go widzial Ja wymienilem go bez sciagania lampy ale kilka kielbas polecialo No to wszystko wiadomo ..nie robiłem tego nigdy wiec nie byłem pewien ale jak widać kolega z weryfikował i podał wskazówki ...
tomambros Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2013 nie nie chodzi mi o to ... mam na mysli czujnik ktory uruchamia wentylator klimy. Mam problem wentylator sie wlacza co pare minut i mysle ze musze ten czujnik wymenic
Stichy Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Fakt - lepiej jedz do fachowcow Najpierw podepnij kompa i bedziesz wiedzial co jest grane
efendi44 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 nie nie chodzi mi o to ... mam na mysli czujnik ktory uruchamia wentylator klimy. Mam problem wentylator sie wlacza co pare minut i mysle ze musze ten czujnik wymenic i jak kolego poradziles sobie z wentylatorem?mi robi to samo.stawiam na czujnik cisnienia.pozdrawiam.
tomambros Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2013 zamowilem czujnik i wymienie w slepo bo vag mi nie dziala
efendi44 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 zamowilem czujnik i wymienie w slepo bo vag mi nie dziala Rozumiem.ja walczylem dzisiaj z tym.ale problem tkwil w skrzynce tam gdzie komputer.tam mialem wode.
vdm Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 witam, mam problem bo u mnie czujnik jaki siedzi w aucie ma nr 8z0959126, w intercarsie nie ma takiego a zamiennik który przyszedł (zamówiony) jest zupełnie inny. Co lepsze szukaliśmy z mechanikiem po wyglądzie takiego czujnika w katalogu online intercarsu i kibel, nie ma takiego. Czy istnieje możliwość, że tylko w ASO go dostanę? - na stronie Gajosa nie ma takiej pozycji jeżeli tak, to może wiecie ile kosztuje? Pozdro
edekxp Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Ja wymieniłem na taki używany AUDI CZUJNIK KLIMATYZACJI 8E0959126 (3113140378) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. dziala prawie rok U Gajosa 205zł
vdm Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 o dokładnie taki jak ja mam. Mechanior zamówił w serwisie bo nie ma zamienników, jutro będzie i zobaczymy co z tego wyjdzie.
bobikos Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 czujnik który teraz można zmówić ma inne oznaczenie i trochę inaczej wygląda, jego numer zaczyna się od 3R0 ale jak dalej to nie pamiętam, jest już gdzieś wątek o czujnikach.
tomambros Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2013 ja wymienilem czujnik i wentylator dalej sie wlacza
bobikos Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 to wymieniaj dalej w ciemno i może kiedyś trafisz. Wentylator klimy może Ci włączać uszkodzony czujnik temperatury wody chłodzącej, ale równie dobrze może być to coś innego. Sprawdź najpierw błędy VAGiem, wyjdzie taniej.
Normano1973 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Nic nie musisz sciagac z ukladu - chyba ze spodnie i wypiac sie na fachowcow frontem Pod czujnikiem masz zaworek ktory po wykreceniu czujnika jest zamkniety - cos takiego jak w kole Najlepszy dostep bedziesz mial jak sciagniesz lewa przednia lampe - mozesz takze odkrecic taka oslone niby guma niby plastik po lewej stronie chlodnicy i bedziesz go widzial Ja wymienilem go bez sciagania lampy ale kilka kielbas polecialo A czy przy wymianie tego czujnika w B5 nr: 8D0 959 482B jest identycznie z jak to ująłeś ''zaworkiem zamykającym''???
vdm Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 wymieniłem czujnik (250 zł) i już wszystko działa
tomambros Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2013 wymienilem czujnik i jest to samo ale co jest dziwne ze czujnik jest caly mokry i przed tem tez tak bylo . dziwne ..... ---------- Post dopisany 24-04-2013 at 15:03 ---------- Poprzedni post napisany 23-04-2013 at 19:05 ---------- Ok pisaliscie zeby podlaczyc vcds podlaczylem i nie widac zadnych bledow zwiazanych z tym wlaczaniem wentylatora... Co to moze byc ?
Rekomendowane odpowiedzi