Adrianus1980 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Witam, Mam trochę pocharataną przednią szybę. Wymiana możliwa we Wrocławiu/Świdnica/Wałbrzych. Gdzie to zrobić. Zależało by mi na oryginale - ale nie w ASO. (podobno opłaca się pojechać do Niemiec po samą szybe i w polsce wymienić) Ewentulanie kto produkuje porzadne zamienniki i gdzie można wymienic za ludzkie pieniądze przednią szybę w a4b5 II lift. Dzięki ---------- Post dopisany at 23:01 ---------- Poprzedni post napisany at 22:53 ---------- Znalazłem to: Mają PILKINGTON - jutro dzwonię po ile. Co zrobić z naklejką !!! Jak to załatwić. W wydziale komunikacji? ---------- Post dopisany at 23:02 ---------- Poprzedni post napisany at 23:01 ---------- - O Nas - AutoSzyby
xXPiotrekXx19 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 a nie myślałeś nad kupieniem używanej szyby przedniej tylko że ori i wyszukanie z tego samego rocznika co masz auto może ci się trafi ---------- Post dopisany at 23:13 ---------- Poprzedni post napisany at 23:04 ---------- ja kiedyś montowałem szybe czołowa tylko że do innej marki auta w tej firmie byłem zadowolony z ich wymiany jak i z samego ich produktu szyby z tym że ja robiłem to w łodzi ale we wrocławiu też jest ich siedziba i płaciłem chyba 300 zł z wymianą ale to było 2 lata temu a jak teraz jest to nie wiem. ale mysle że lepsze wyjście jest poszukanie uzywanego ori z tym samym rokiem co masz auto i przy sprzedaży nikt nie będzie mówił że auto było bite dlatego szyba zmieniona
Adrianus1980 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Witam, Dzwonili do mnie i wycena wygląda tak: Benson - 370 Guardian - 415 PILKINGTON - 450 Chodzi mi o jakość usługi. Bo z tego co wiem to szyby wstawiają porządne - nie chłam NOrdglass Aha - a auta nie będę sprzedawał. Zostanie w rodzinie. Za dużo w niego włożyłem pracy i serca - wszystkie naprawy na częściach najlepszych. INA LEM.
rafal9119 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 zadzown do nordglass za 360 zł powinienies miec szybe wraz z montazem. a o naklejkie sie nie martw mi oni ja sami przekleili
Adrianus1980 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2013 zadzown do nordglass za 360 zł powinienies miec szybe wraz z montazem. a o naklejkie sie nie martw mi oni ja sami przekleili Słyszałem, że szyby z NORDGLASS są niskiej jakości. Nie chce ryzykować.
Adrianus1980 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Ja posiadam i jest ok. A ile jeździsz z tą szybą. Jakiej jest grubości. Ile zapłaciłeś za wymianę.
xXPiotrekXx19 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 nie wiem jak inni ale u mnie w rodzinie 3 osoby wymieniało na nordglass i nic sie do tej pory nie dzieje a jeden ma najdłużej 5 lat i narazie nic jest gitara
rafal9119 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 w golfie 4 8 lat juz mam szybe nordglass i jakos daje rade . piszesz ze nie chcesz chłamu a na szybe z aso cie nie stac tak wiec czego ty oczekujesz?
xXPiotrekXx19 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 kolego wybór już należy do ciebie ja bym brał nordglass bo juz kiedyś ją miałem i nic się nie działo oczywiście tutaj też chodzi o to żeby była dobrze zamontowana bo jak jakiś będzie kiciowy servis to źle zamontuje i będzie pękać
Kamyk Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 w golfie 4 8 lat juz mam szybe nordglass i jakos daje rade . piszesz ze nie chcesz chłamu a na szybe z aso cie nie stac tak wiec czego ty oczekujesz? dobra uwaga ani chybi "syndrom dziewicy" - i chcialabym i boje sie
rafal9119 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 "syndrom dziewicy" - i chcialabym i boje sie dobre
Adrianus1980 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2013 w golfie 4 8 lat juz mam szybe nordglass i jakos daje rade . piszesz ze nie chcesz chłamu a na szybe z aso cie nie stac tak wiec czego ty oczekujesz? dobra uwaga ani chybi "syndrom dziewicy" - i chcialabym i boje sie Jeśli za 360zł mam NOrdGlassa a za 450 PILKINGTON, to chyba nie jest sydrom dziewicy - tylko zdrowy rozsądek. A żeby w ASO za wymianę szyby zapłacić 1500-2000 trzeba być FRAJEREM - a nie dziewicą.
rafal9119 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 chyba kolega nie zaczaił o co biega a tak po za tym to po co zakładasz temat jak i ta sie napaliłes na tego pilkingtona???
Adrianus1980 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2013 chyba kolega nie zaczaił o co biega a tak po za tym to po co zakładasz temat jak i ta sie napaliłes na tego pilkingtona??? Napaliłem, ale chciałem znać opinie czy ktoś coś u nich robił, czy zakładał np. Guardiana który podobno też jest na I montażu. itp. PS Moja rodzina pochodzi z Piszu. Uwielbiałem jako dziecko jeździć tam na wakacje.
rafal9119 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 a to znasz te rejony .pozdrawiam
kanu Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 panowie a jest jakaś różnica cenowa między szybą pod zwykłe lusterko i pod to z czujnikami deszczu/zmierzchu ? bo mam zamiar wymienić u siebie jako że jest już wypiaskowania konkretnie i jazda pod słońce jest już masakrą... poza tym wycieraczki też pod d*pie dostają od tych nierówności szkła...
majkel_majki Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Pilkington jest do bani. Miękkie, niskiej jakości szkło, rysuje się i pęka od byle czego. Po roku pracy z nowymi wycieraczkami i cackania się zimą z odmrażaczem zamiast skrobaczki szyba i tak miała wytarcia jak w 10-letnim samochodzie. Totalnie nie polecam, już wolałbym Nordglassa. Benson to chińskie szyby, ale szkło twardsze niż polski Pilkington made in Kozia Wólka, trzeba tylko uważać żeby dostać dobrze wykonaną bo Bensony potrafią mieć paskudne wady optyczne w polu widzenia
vp-tdi Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 lepiej uzywke ori kupić o ile nie porysowana. w poprzednim aucie mialem nordglas ,chińska lipa ,wycieraczki trza było dobre kupowac bo nic z nich nie chciało schodzić .mały kamyk poszedł i zrobił sie pajączek. ja tam wole ori używke niż zamienniki tym bardziej ,że cena kosmos
Rekomendowane odpowiedzi