EmilAudi_LLE Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Witam. nie wiedziałem gdzie to wpisać więc wpisuje tu . Wyrwałem ostatnio lampy poliftowe za flaszke ;d Anglik, ale to chyba do ogarnięcia.. tyle że jedna ma połamane zaczepy. nie wiem czy wszystkie na pewno te górne bo tyle zdążyłem zauważyć. Stan idealny. szkła świetne odbłyśniki i wszystko. Pytanie teraz; Co z tym zrobić ? próbować naprawiać? czy sprzedać ?
JawoR36 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Pospawać, założyć, przestawić kąt soczewki i cieszyć się poliftami.
lapawwa Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Witam. nie wiedziałem gdzie to wpisać więc wpisuje tu . Wyrwałem ostatnio lampy poliftowe za flaszke ;d Anglik, ale to chyba do ogarnięcia.. tyle że jedna ma połamane zaczepy. nie wiem czy wszystkie na pewno te górne bo tyle zdążyłem zauważyć. Stan idealny. szkła świetne odbłyśniki i wszystko. Pytanie teraz; Co z tym zrobić ? próbować naprawiać? czy sprzedać ? To chyba nie ten dział
EmilAudi_LLE Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Mocowania sa połamane i nie mam ich.. więc jak pospawac.. trzeba by jakieś rozwalone inne polifty i wycinac i wspawywać A Kąt soczewki Jak przestawic?
sokal Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Kilka podstawowych rzeczy jak kawałek blachy, nożyce, wiertarka, coś do zaginania, piwo, czarna farba, kilka nitów i nitownica. I masz lux mocowania jak nówki
EmilAudi_LLE Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Dobra to już obmyslane prawie skończone Teraz Jak zmienić te kąty? ;> ---------- Post dopisany at 21:20 ---------- Poprzedni post napisany at 17:02 ---------- Panowie moje lampy są takie: Mam z tyłu na tym dekielku strzałki góra i dół ale niestety dźwigienki nie widze.. czy wystarczy wykręcić Te Śrubki 3 w około mocowania żarówki od soczewki ? i Co Dalej?
slimaczek89rz Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Co do uchwytów, ja też miałem połamane i wstawiłem ze starych przedliftów
Kamyk Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 kurna podziwiam że Ci się chce z tym bawić ... bym to opchnął i kupił działające
JawoR36 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 W srodku w lampie sa takie druciki obok soczewki ktore sie przestawia Wysłane z mojego GT-N8000 za pomocą Tapatalk
klysek Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 W srodku w lampie sa takie druciki obok soczewki ktore sie przestawiaWysłane z mojego GT-N8000 za pomocą Tapatalk jeden drucik koloru czerwonego bynajmniej u mnie
EmilAudi_LLE Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2013 A jak nie ma ? Albo jestem ślepy ;s
JawoR36 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Starość nie radość a ślepota to normalna rzecz w tym wieku : D Wysłane z mojego GT-N8000 za pomocą Tapatalk
EmilAudi_LLE Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2013 No Nie ma ;o ale Panowie jak patrze w dziurkę na żarówke to mam tak że od lewej mam normalnie w lini prostej a przy prawej ścięte do dołu.. to nie jest przypadkiem europa?? Bo Te soczewki i odbłysniki wyglądaja jak nowe i naklejki mają jak nówki więc może to już europa ;o ? ---------- Post dopisany at 20:15 ---------- Poprzedni post napisany at 17:12 ---------- kurna podziwiam że Ci się chce z tym bawić ...bym to opchnął i kupił działające To Daj mi kase na te działające. skoro te mam za flaszke + naprawe... więc połowe wydam albo i nie..
Łęga Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 co do mocowań lampy, są w ASO zestawy naprawcze koszt na jedną stronę do B6 kosztuje 80zł. Co do ustawienia lampy, kumaty diagnosta Ci to zrobi i odrazu ustawi za kolejną flaszke
EmilAudi_LLE Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2013 No Wlasnie sa do B6 A Do B5 nie ma chyba... Co do tej przysłony u mnie wygląda to tak : Lewa Prawa ---------- Post dopisany 19-04-2013 at 17:53 ---------- Poprzedni post napisany 18-04-2013 at 20:48 ---------- Nikt nie wie? ;d ---------- Post dopisany 22-04-2013 at 12:55 ---------- Poprzedni post napisany 19-04-2013 at 17:53 ---------- up
Tobike Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 To angielskie lampy tylko zdjęcia zrobiłeś odwrotnie bo przesłony powinny być na górze. Jeżeli nie ma przestawnej przesłony to należy rozebrać soczewkę z odbłyśnikiem i odwrócić przesłonę.
EmilAudi_LLE Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zrobiłem na bank dobrze zdjęcia i tak mam ;/ a bez rozklejania to da rade rozebrac?
ficjor Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 To angielskie lampy tylko zdjęcia zrobiłeś odwrotnie bo przesłony powinny być na górze. Jeżeli nie ma przestawnej przesłony to należy rozebrać soczewkę z odbłyśnikiem i odwrócić przesłonę. na bank przesłona powinny być u góry ?
Rekomendowane odpowiedzi