skotyman Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 mógłbym prosić numer telefonu na pw? jestem zainteresowany;)
Animal Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Jak zawsze kawal dobrej roboty i relacja na najwyższym poziomie
Griffe Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) Wkrótce relacja z odświeżenia dwóch Seatów, które są "pod naszą opieką" - stay tuned Mała zajawka Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez Griffe
Griffe Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Opublikowano 4 Maja 2015 Pierwsza z zapowiadanych mini relacji dotyczy czerwonego Leona, na którym równo dwa lata temu i 50kkm robiliśmy korektę i zabezpieczenie w postaci powłoki C1 (dwóch warstw) i na koniec Polishangel Husaria. Powłoka po tym czasie była już zmęczona, ale co ciekawe nadal była . Z tzw przyczyn niezależnych została praktycznie zdjęta a lakier porysowany. Tym razem korekta i zabezpieczenie tajemniczym woskiem. Kilka zdjęć z tych czynności: Na początek mycie, nowa aktywna piana i nowa pianownica - w końcu jest to o co nam chodziło: Jak widać Tuga sprawdza się znakomicie: Po myciu wygląda całkiem dobrze: Ok trzeba coś zrobić, żeby wetlook był stale a nie tylko podczas "wet" - od tego jest Hokus Pokus Zabezpieczamy i jak zwykle dylematy...
Denis Opublikowano 5 Maja 2015 Opublikowano 5 Maja 2015 1. Zdjęcie właściciela z flafoniuszem rewelacyjne 2. Nie chciał powłoki? 3. Plener wypas. 4. Poziom prac jak zwykle bardzo wysoki!
audiaudi Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Griffe zdradzisz jaka to pianownica i piana?
gusiak11 Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Griffe zdradzisz jaka to pianownica i piana? tu masz wszystko http://carsdetailing.blogspot.com/2015/04/troche-sie-popracowao-troche-sie.html
Griffe Opublikowano 8 Maja 2015 Autor Opublikowano 8 Maja 2015 Drugi Seat to kilka zdjęć niż nawet mini relacja. Dużo aut, dużo pracy coraz mniej na zdjęcia. Leon przyjechał czysty tylko odświeżyć lakier, gdyby nie fakt, że z przyczyn niezależnych od właściciela ktoś chciał "nadać blasku brudną szmatą" praktycznie nie byłoby co robić. Śmiało mogę stwierdzić, że to najlepiej utrzymany lakier jaki do nas zawitał. Głębsze rysy zostały "zaprawkowane" płytkie spolerowane. Lakier finalnie zabezpieczony zestawem Zymola HDC i Detail. Ze względu, że to czarna perła i powłoka lakiernicza dostała wykończenie na najwyższym poziomie odbicia są powalające:
Griffe Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Opublikowano 11 Maja 2015 Dzięki za słowa uznania. Ostatnim autem u nas była sześcioletnia A4 B8 w mało spotykanym kolorze Dakar Beige Metalic. Naszym zadaniem było wykonanie pełnej korekty i zabezpieczenie lakieru dobrym woskiem. Rys jak na ten wiek dużo nie było. ale lakier był "zabity" różnego rodzaju zanieczyszczeniami i odkurzem lakierniczym. Ostatni szlif i przygotowanie pod wosk został nadany HDC i na to położyliśmy wosk konkursowy Zymola, który z tego jasnego lakieru wydobył piękną głębie, odbicia oraz podkreślił ziarno. Sądzę, że będzie to dla wielu osób ciekawa relacja, bo jak wygląda czarny lakier po korekcie każdy wie, a dużo osób pyta jak to wygląda na jasnych kolorach. Środek wyczyszczony i zabezpieczony Natural Lookiem, felgi FK1000 i opony Meguiars Endurance. Jak zwykle miłego oglądania:
Animal Opublikowano 12 Maja 2015 Opublikowano 12 Maja 2015 Bajka! faktycznie niezła głębia i genialne odbicia wyszły mimo, że jasny lakier. A teraz pytanie z innej beczki... podkręcacie swoje zdjęcia w jakiś sposób?
Griffe Opublikowano 12 Maja 2015 Autor Opublikowano 12 Maja 2015 Co masz na myśli mówiąc "podkręcacie"? Jeśli chodzi Ci o dorzucenie kontrastu i saturacji to nie. Fotografujemy z zapisem plików RAW, zdjęcia są wywoływane do formatu JPG.
Animal Opublikowano 12 Maja 2015 Opublikowano 12 Maja 2015 No i taka odpowiedź mnie satysfakncjonuje. Myślałem właśnie, że bawicie się dodatkowo przy kontraście. To, że robicie w RAW to widać gołym okiem
MaciejK Opublikowano 12 Maja 2015 Opublikowano 12 Maja 2015 Czego używacie do mycia felg że tak ładnie domywa?? Ja kupiłem preparat Tunze i nie powiem krwawienie jest ale nie domywa wszystkiego. Spłukuje go po około 3 minutach bo mam wrażenie że wysycha.
Animal Opublikowano 12 Maja 2015 Opublikowano 12 Maja 2015 Lepiej niech wypowiedzą się autorzy ale o ile dobrze kojarzę to ostatnio Tuga jest na tapecie
gusiak11 Opublikowano 12 Maja 2015 Opublikowano 12 Maja 2015 Tuga jest na tapecie Tuga jest ok bo jest lekko żelowa ale ma słaby opryskiwacz i szybko znika z butleki, podobno zmiana butelki na po-prixową pomaga sprawdzimy bo tego tez sporo mamy Ja kupiłem preparat Tunze i nie powiem krwawienie jest ale nie domywa wszystkiego. Spłukuje go po około 3 minutach bo mam wrażenie że wysycha. To wszystko kwestia zabrudzenia, widoczne felgi z tego audi przed nałożeniem wosku były miejscami domywane bluegel-em bo Tuga i piana nie zdjęły wszystkiego
Rekomendowane odpowiedzi