maq Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Witam. Pacjent to auto mojego ojca B6 awx. Problem polega na tym, że auto ma mniej mocy niż powinno ( krótko go posiadamy więc ciężko określić ile tej mocy brak) oraz dość spory hałas przy przyspieszaniu, słyszaly również przy przegazowywaniu na postoju w okolicy EGR ( hałas podobny do dziurawego tłumika) Na początek błędy ze sterownika : 17964 - Charge Pressure Control: Negative Deviation P1556 - 35-10 - - - Intermittent 17564 - Manifold Pressure Sensor (G71): Open/Short to Ground P1156 - 35-10 - - - Intermittent 17569 - Manifold Temp Sensor (G72): Open or Short to Plus P1161 - 35-00 - - 17552 - Mass Air Flow Sensor (G70): Open or Short to Ground P1144 - 35-00 - - Po skasowaniu żaden nie powrócił podczas wykonywania logów Komplet logów : NORMALNE VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM BS: VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM DYNAMICZNE VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Nigdy wcześniej nie logowałem silnika z PD i nie wiem czy to normalne ale podczas BS zachowywał się dość nieciekawie ( telepanie, falowanie obrotami ). Wyraźnie słychać ten szum kiedy EGR jest w BS w pozycji OFF ( według mnie w pozycji ON szum ustaje ) Bardzo proszę o podpowiedzi. ---------- Post dopisany 22-04-2013 at 14:42 ---------- Poprzedni post napisany 20-04-2013 at 23:33 ---------- Nie jest w stanie nikt nic powiedzieć? Może logi skopałem ? Znalazłem an forum temat w którym AWX został zdiagnozowany jako sprawny i jakoś nie widzę za bardzo różnic między jego a moimi logami ( może źle coś odczuję). Auto podczas przyspieszania świszczy jak by miało czajnik pod maską
spanky Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 szukaj dziury/nieszczelnosci w dolocie ...
maq Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Ok. Spanky będę patrzył, tylko powiedz prosze jeśłi możesz czy to widzisz z logów czy z opisu jaki zamieściłem? ( tzn opisu o tym świszczeniu ) bo ewidentnie jest to w okolicy EGR i słychać zmianę tego podczas pracy egr w logach BS. Dzięki za odpowiedź
spanky Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 W logach widac ze masz gdzies nieszczelnosc w dolocie
Sztomel Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Nieszczelność widać w logach a konkretnie np. w grupie 010 i 003 logowanej dynamicznie : mimo niedoładowania turbo jest widoczna zbyt wysoka masa zasysanego powietrza zmierzona przez przepływkę tj. 1249,5 mg/skok w grupie 003 w dużym zakresie obrotów silnika i nie aż taka ale równie wysoka wartość w 010. Dziura nie będzie stała tylko wygląda to na pęknięcie gumowego przeowdu, które na początku przyspieszania rozszerza się a pod koniec logu zaciska/zasklepia. Dokładnie zatem sprawdź gdzie to pękniecie będzie - z pewnością nie na zaworze EGR.
Rekomendowane odpowiedzi