15Pavlov15 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Witam. Panowie mam problem otóż niedawno nabyłem Audi A4 B5 po lifcie. W aucie jest radio Audi Concert i było ono w remoncie kiedy auto było u poprzedniego właściciela. Odebrał on radio z dniem sprzedaży i włożył. Teraz jest napis safe. Czytałem o tym i wyczytałem że trzeba wprowadzić kod do radia. Kod mam lecz jak wciskam TP+RDS to nic się nie dzieje nie wyświetla się żeby wpisać kod. Co mam zrobić z tym fantem??? Proszę o jakieś porady.
cys Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Trzeba je wcisnąć jednocześnie, i chwilke przytrzymać. Ewentualnie zostaw właczone radio na godzine z przekręconym kluczykiem.
15Pavlov15 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Przytrzymywałem dwa jednocześnie. Bo przed ty safe są takie małe dwie kreski coś takiego || safe. A to przekręcony kluczyk tak żeby był włączony zapłon i żeby się świeciły kontrolki???
cys Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Jak masz dwie kreseczki to radio jest zablokwane. Tak tylko żeby się kontrolki zapaliły, i zostaw na godzine potem znów będziesz mógł kod wpisać.
15Pavlov15 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Dzisiaj próbowałem podobnie ale nie czekałem chyba godzine. A to koniecznie trzeba godzine czekać???
cys Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Koniecznie godzine i ani minutki krócej
15Pavlov15 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2013 A jak już minie godzina to co mam zrobic???
xXPiotrekXx19 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 jak minie godzina to wcisnij te dwa przyciski TP i RDS na raz i przytrzymaj az do momentu znikniecia napisu safe a w tyk miejscu pojawiaja sie kropki jak dobrze pamietam i wtedy puszczasz i wpisujesz kod ktury masz za pomoca klawiszy od 1 do 4 i po tym znowu wciskasz dwa klawisze TP IRDS na raz i powinno radio juz grac chyba ze kod nie taki
15Pavlov15 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Czyli po godzinie nie wyłączac radia ani zapłonu po prostu po godzinie wcisnąć TP+RDS jednocześnie i czekać aż zniknie safe???
cys Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Jeśli minie godzina to chyba już można wyłączyć, ale dla pewności zrób tak jak pisze xXPiotrekXx19
xXPiotrekXx19 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 no jak minie godzina to powinno się dać juz wprowadzić kod tak jak ci pisałem a jak nie to wyłącz i włącz radio i sprubuj
animavili Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Tak jak piszą koledzy ,radio zablokowało się po dwukrotnej próbie wpisania kodu.Musisz zostawić je włączone przez godzinę,czyli radio on,zapłon on.Wtedy powinno dać się znowu wpisać kod.TP+RDS trzymamy i wprowadzamy kod klawiszami 1 do 4 .Czyli 1 to pierwsza cyfra kodu i naciskamy ją tyle razy ,aż pojawi się cyfra naszego kodu.2 to druga cyfra naszego kodu i naciskamy ją ... itd.Wprowadzony kod potwierdzamy wciskając i przytrzymując jednocześnie TP+RDS.Mam nadzieję ,że to rozwieje wątpliwości ,bo prościej nie da się tego wytłumaczyć. pozdro ;-)
15Pavlov15 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Panowie znowu problem. Już wiem jak wprowadzać kod ale jak wprowadzę ten z książki od radia jest zły. Więc wyjąłem radio i na nim z tyłu był inny kod lecz on też był zły. Co mam zrobić skąd wziąć kod????
xXPiotrekXx19 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 jak ten w książce i na radiu jest zły to raczej nie będziesz strzelał w ciemno z kodem bo to jest od groma możliwości jedyna opcja chyba to oddać radio do jakiegoś speca co się zajmuje takim czymś i rozkoduje radio bo to tez można zrobić w ASO AUDI ale tam sobie życzą za taką operację 150 zł
cys Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Sprawdz czy numer w książce zgadza się z numerem z radia, jeśli tak to musi pasować Jeśli nie to czeka Cię wycieczka do speca i koszt ~50zł za rozkodowanie. W jaki sposób wpisujesz kod?
15Pavlov15 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Ale dlaczego nie pasuje??? Radio jest nie oryginalne czy jak??? Czemu to z naklejki nie pasuje ten kod się jakoś sam zmienia czy jak???
cys Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Może ktoś książki zamienił, dlatego napisałem żeby numery sprawdził, czy się zgadzają. Gdzieś czytałem o kalkulatorach które wyciągają opin z numeru seryjnego...
15Pavlov15 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Nie no numer seryjny ten co jest na radiu jest tez w książce i jest identyczny. Więc czemu nie pasuje ten kod co jest w książce?
cys Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Hmmmm, napisz dokładnie jak wprowadzasz kod.
15Pavlov15 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2013 No zaczekałem godzinę. Później zniknęły te dwie kreski co mówiłem że są przed napisem safe. Naciskam TP+RDS i wyświetla się liczba 1000 i zmieniam na odpowiednie liczby. Później znowu przytrzymuje TP+RDS i się wyświetla safe i jest jedna kreska z przodu. Może za długo przytrzymuje TP+RDS???
Rekomendowane odpowiedzi