maciejusz Opublikowano 11 Lipca 2008 Opublikowano 11 Lipca 2008 Witam, Ma to ktoś? Albo słyszał jak to działa? Wykrywa tylko metalowe przeszkody czy wszystko? http://www.autododatki.pl/product-pol-198-Czujnik-cofania-QZEPS01.html Pozdrawiam
Gość Trzeniu Opublikowano 11 Lipca 2008 Opublikowano 11 Lipca 2008 O ile dobrze pamiętam to Schiller kiedyś coś podobnego sobie zamontował. Jak dla mnie lipa po całości "W celu zamontowania czujników wystarczy jedynie przykelić taśmę zawierającą sensory w zderzaku i podłączyć ją do centralki. System montuje się w tylnym zderzaku. Zasilanie pochodzi od świateł cofania. Po załączeniu wstecznego biegu emitowane są dźwiękowe sygnały ostrzegające o przeszkodach znajdujących się z tyłu auta."
domelq Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 Mysle, z możesz zainwestować w wiercenie w zderzaku. Wcale to nie trudne i nie wygląda jakoś rażąco. A przynajmniej masz pewność, że wszystko siedzi jak należy i że czujniki te masz wstawione w najdalej wysunięty punkt
maciejusz Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Opublikowano 12 Lipca 2008 Co z złego w przyklejeniu taśmy? Jak dla mnie bomba Już dawno założyłbym sobie taki system wspomagajacy cofanie, ale nie podobają mi się te czujki w zderzakach "Jak dla mnie lipa po całości" Dlaczego tak uważasz? Mam następujące wymagania: nie interesuje mnie odległośc mierzona z dokładnością [cm] i w zakresie od 3m, chce tylko wiedzieć, że już jestem bardzo blisko przeszkody, także wystarczyło by mi w zupełności sygnał dzwiękowy 0-1, tzn. albo jestem już bardzo blisko, albo nie jestem. Nie potrzebuję również wyświetlacza. Nie wiem jak w innych modelach, ale w B6 fatalnie się cofa i ten moment gdy w tylnej szybie już nic nie widzisz a moment uderzenia jest ciężko wyczuć.
Młody Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 Trzeba umieć cofac a tak serio to tragedi nie ma chyba :gwizdanie: ale jak to na zderzaku wyglądać będzie
maciejusz Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Opublikowano 12 Lipca 2008 Trzeba umieć cofac a tak serio to tragedi nie ma chyba :gwizdanie: ale jak to na zderzaku wyglądać będzie przyklejasz od wewnętrznej strony i nie ma śladu od zewnątrz Lipa lepiej nie montować Wiesz ze swojego doświadczenia czy tylko tak strzelasz?
pre_pl Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 nie lepiej poszukać ori z audi ? Wyjdzie trochę drożej, ale jest wszystko ori jak zaplanował producent. I czujniki będą solidne, rzadko padają oryginalne.
maciejusz Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Opublikowano 12 Lipca 2008 A Audi ma takie taśmowe? Jak już pisałem, nie interesuje mnie wiercenie w zderzaku
Wąski Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 Trzeba umieć cofac a tak serio to tragedi nie ma chyba :gwizdanie: ale jak to na zderzaku wyglądać będzie przyklejasz od wewnętrznej strony i nie ma śladu od zewnątrz Lipa lepiej nie montować Wiesz ze swojego doświadczenia czy tylko tak strzelasz? wiem z doświadczenia teściu montował w nissanie bardzo mało precyzyjne i ta taśma po czasie sie odkleja skończyło się zdemontowaniem
maciejusz Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Opublikowano 12 Lipca 2008 Kurcze.. szkoda Już się nastawiłem :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi