Misiek600 Opublikowano 2 Maja 2013 Opublikowano 2 Maja 2013 Witam, zapaliłem dziś samochód rano i po ruszeniu zauważyłem że auto z dużym opóźnieniem reaguje na pedał gazu, wciskam gaz nic nic nic i ogień i tak na każdym biegu. Gdy już załapie i go trzymam na obrotach to idzie normalnie a tak to jest ospały, wczoraj wszystko było idealnie i autko odpala na dotyk, równo chodzi i nic nie faluje, brak błędów w vag-u. Teraz nim pojeździłem trochu i jest troszku lepiej ale i tak jest ospały. Może podczas deszczu woda gdzieś sie dostała ale wczesniej nigdy tak nie było.... Jakieś pomysły??
mycha1236 Opublikowano 3 Maja 2013 Opublikowano 3 Maja 2013 Mialem to samo po myciu zalany Ecu , jest w podszybiu od strony kierowcy , osusz go .
Virus1984 Opublikowano 3 Maja 2013 Opublikowano 3 Maja 2013 A na moje to wyglada na zapieczone turbo przeciagnij go na 3 biegu do okolo 4000 obr i zobacz co sie stanie
Misiek600 Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Opublikowano 4 Maja 2013 raczej obstawiam ecu jak kolega mycha wspomniał, teraz chodzi idealnie jak wcześniej, turbo ładuje na każdym biegu cały czas
mycha1236 Opublikowano 4 Maja 2013 Opublikowano 4 Maja 2013 U mnie po nocy w garażu także objawy same ustąpiły czyt. ecu wyschło
MichalPoti Opublikowano 6 Maja 2013 Opublikowano 6 Maja 2013 Mi sie tak zdarzyło jak jezdzilem sporo na rezerwie. Zrobilem jakies 20 km jak komputer pokazywał juz 0 km do przejechania. Po zalaniu sporej ilosci paliwa problem znikl po dosc dynamicznej przejazdzce po miescie.
mycha1236 Opublikowano 9 Maja 2013 Opublikowano 9 Maja 2013 Nic dziwnego jak zaciągnął syfu z baku...
witjacrf Opublikowano 9 Maja 2013 Opublikowano 9 Maja 2013 Miałem podobnie. Tylko mi OOOO stało 3 dni a pod 3 dniach opóźniał reakcję na gaz. Jakby jakiś syf na wylocie trzymał po przepaleniu autka normalnie ciągnie na każdym biegu.
Zioba Opublikowano 15 Maja 2013 Opublikowano 15 Maja 2013 A da się go jakoś zabezpieczyć przed ponownym zalaniem? Bo mi się tak zdarzyło po umyciu auta.
mycha1236 Opublikowano 16 Maja 2013 Opublikowano 16 Maja 2013 Najszybciej pomoże oczyszczenie i przetkanie otworów odprowadzających wodę w podszybiu
adrian998998 Opublikowano 16 Maja 2013 Opublikowano 16 Maja 2013 Ja stawiam albo kierownice w turbinie badnieszczelnosc w ukladzie podcisnienia i dlatego sprezarka pozno sie budzi. Sprawdz czy coś Ci nie pogryzło wężyków, bądz przetarcie. Najlepiej zrob loga 8 i 11 dynamicznego i bedzie widac co sie dzieje
Rekomendowane odpowiedzi