Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

paliwo z Orlenu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sobotę wyjmę filtr paliwa z ciekawości i zobaczę jakie to paliwo jest na orlenie i Czy faktycznie jest taki szajs

Opublikowano

Tylko mamy nadzieję, że nie masz Filtrona za 15 zł.

Opublikowano

U mnie w piekarach remontowali ostatnio orlena. Wsumie stawiali na nowo i odkopali zbiorniki i okazalo sie ze sa tylko dwa:) a sprzedawali niby 3 rodzaje paliwa 95/98 i ON ^^

Opublikowano

Może zbiornik na benzynę miał dwie komory. Ja uważam że bardziej należy się kierować renomą danej stacji niż z jakiego jest koncernu.

Wysłane z mojego MT27i

Opublikowano

A u mnie karetki pogotowia tankują od lat wyłącznie paliwo Orlenowskie,a tam same mercedesy CDI dość wrażliwe na paliwo.Czyli raczej nie takie złe to paliwo z Orlenu

Opublikowano

Nom, a te karetki pewnie na hamownii były :P tam każdy ora auta jak może, kogo obchodzi czy spadło 10-20 KM czy nie.

Opublikowano
Nom, a te karetki pewnie na hamownii były :P tam każdy ora auta jak może, kogo obchodzi czy spadło 10-20 KM czy nie.

tu nie chodzi o 10-20KM,tylko o to że możesz na chrzczonym paliwie nie pojechać wcale.silniki CDI są niezwykle wrażliwe na słabej jakości paliwo

Opublikowano

ePasjonat mam filtr mana

Opublikowano

Ja od pięciu lat tankuje tylko na orlenie i nigdy nie miałem żadnych problemów. Tankowalem rok temu dwa razy na shellu bo dostałem jakieś bony z pracy a tam można było tym tankować i przy drugim tankowaniu silnik zaczął szarpać. Po zatankowaniu ponownie na orlenie i przejechaniu kilkudziesięciu km wszystko wróciło do normy.

Wysłane z mojego MT27i

Opublikowano

Tez leje na orlenie i jest wszystko ok, zalalem na bliskiej raz , na 1-2-3 statoila i na auchanie w sosnowcu, i tez bylo ok :)

Opublikowano

Na forum Audi A4 był wątek jak gośc rozebrał filtr paliwa po Orlenie i fotki pokazywali, tam na forum różne rzeczy są, jeden gość pokazywał foty rozebranej turbiny (biały nalot) po zagazowaniu 1.8 T :P

Opublikowano

Fajnie a dostawców na całą Polskę paliwa jest dwóch dla wszystkich stacji . :decayed:

Opublikowano
Fajnie a dostawców na całą Polskę paliwa jest dwóch dla wszystkich stacji . :decayed:
Klasyk polish answer. A ekrany LCD też robią tylko 3 firmy na świecie i co z tego :D Części do Skody też robi VW i sa takiej samej jakości tak? NIE.
Opublikowano

ważne aby tankować na pewnych,najlepiej dużych stacjach z dużym obrotem.a czy to shell,orlen czy statoil to bez większej różnicy

Opublikowano
Nieważne czy paliwo wyprodukował Orlen czy Lotos, napewno nikt nie jest w stanie wyłapać różnicy:decayed:

Ważne żeby w 100% swojej objętości był to ori napęd, a nie jakaś mikstura paliwopodobna wyprodukowana przez przekrętów paliwowych:whistling:

Do stacji Lotsu nie mam jednak zaufania, na przykładzie z Żyrardowa, gdzie funkcjonują dwie.

Niby oryginalne Lotosu, ale paliwo wozi im zewnętrzna firma transportowa, bez plombowania cystern i pobierania próbek kontrolnych i jakoś dziwnie jak dojeżdża do Żyrardowa to nie ma nic wspólnego z tym co wlali w Gdańsku :decayed:

Ja tankuje na Lotosie, ale w Gdańsku i nigdy nie miałem problemów. Orlenów u nas również pełno, ale jakoś przyzwyczajony jestem do Lotosowskiego Dynamicsa.

ważne aby tankować na pewnych,najlepiej dużych stacjach z dużym obrotem.a czy to shell,orlen czy statoil to bez większej różnicy

święte słowa!:thumbup1:

Opublikowano

Ja swoje 1.9TDI od 1,5 roku tankuję na jednej stacji Bliska... (Bliska=Orlen) zrobiłem na ich ropie prawie 40tyś km i nigdy żadnych problemów, nawet podczas zimy gdy było po -30.

Po kupnie auta wracałem do domu 600km. Zatankowałem 44L na Shellu we Wrocławiu paliwko miodzio.

Zjechałem do domu, resztę ropy wyjeździłem i zatankowałem się u mnie na małej nie markowej stacji paliw "WACH"

To już nie było to... były akurat wtedy mrozy po -30... Auto z trudem odpalało, bardzo telepało całą budą, bardzo dymiło...

Przy paliwie z Bliskiej dolegliwości minęły i od tamtej pory przeważnie tam leje... A trochę jeżdżę

Opublikowano

Tak jak pisałem wyjąłem filtr paliwa i nie stwierdziłem żadnego syfu w filtrze. Nawet go przepołowiłem na pół żeby byc pewnym. Dodam że mam filtry MAN.

Opublikowano

Wszyscy oceniacie pod kątem "czy mam problemy lub czy coś się jebie" a tu chodzi o moc, której spadku nie wyczujecie pod butem tylko na hamownii, te parę KM..

Opublikowano

Tak może z innej beczki ale w ostatni weekend jechałem do niemiec fiatem ducato laweta 2.3 multijet i co zauważyłem że jak zatankowałem u mnie w miejscowości do pełna pod korek (85L) na ORLENIE to przy ciągłej jeździe po banie 110km/h z tempomatem na baku przejechałem 750km bez Auta na plecach a w niemczech załadowałem na lawete A3 i zatankowałem na przy autostradowym CPN ( nie miałem możliwości wyboru żebrak mnie straszył :grin:) i z tą samą prędkością wracałem do polski to zrobiłem 850km .

Nigdy nie wierzyłem że niemieckie paliwo jest aż tak lepsze od polskiego ale sam się na tym przekonałem i teraz już mi nikt nie powie że jest to samo ...

Opublikowano
Tak może z innej beczki ale w ostatni weekend jechałem do niemiec fiatem ducato laweta 2.3 multijet i co zauważyłem że jak zatankowałem u mnie w miejscowości do pełna pod korek (85L) na ORLENIE to przy ciągłej jeździe po banie 110km/h z tempomatem na baku przejechałem 750km bez Auta na plecach a w niemczech załadowałem na lawete A3 i zatankowałem na przy autostradowym CPN ( nie miałem możliwości wyboru żebrak mnie straszył :grin:) i z tą samą prędkością wracałem do polski to zrobiłem 850km .

Nigdy nie wierzyłem że niemieckie paliwo jest aż tak lepsze od polskiego ale sam się na tym przekonałem i teraz już mi nikt nie powie że jest to samo ...

Do niemiec jechałeś pod wiatr , a do Polski z wiatrem - stąd ta różnica. Paliwo tam i tu ma takie same patametry - takie same normy europejskie.