Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

paliwo z Orlenu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj byłem na wymjanie oleju ,komplet filtrów . To co wylał mechanik z filtra paliwa to gęstość i zapach ropy a kolor ciemno szary [pomyje]. Ostatnio przez 5 miesięcy tankowałem na orlenie w Płońsku na warszawskiej. Wcześniej tylko BP sąsiednia stacja na tej samej ulicy, z filtra była wylana zawartość i było OK. Info

dla Płońszczaków i tych co tam tankują.:wink: Jak mi kolega mówił że na tym orlenie zamarzła 98 PB to nie wierzyłem.

---------- Post dopisany at 12:01 ---------- Poprzedni post napisany at 12:00 ----------

nie piją Cie w tyłek

Opublikowano

U mnie przy Mondeo MK3 po tankowaniu na Orlen Filter nowy Boscha wytrzymał 2 tyg. Więc od dawna Orlena omijam łukiem. Teraz Tylko Shell lub BP A4 B6 2.5 v6 Nie dam tak łatwo zajechać

Opublikowano

A ja od ponad 2 lat tankuję praktycznie tylko i wyłącznie na Orlenie i nie mam żadnych problemów z tym związanych.

Opublikowano

Podobna sytuacja u mnie. Tankujac na orlenie zeszlej zimy przy - 15 nie odpalil znaczy odpalil ale po pól godziny i rozrusznik do wymiany :facepalm: Zmieniłem stacje dziwnym trafem problem zniknął...

Opublikowano

Już kiedyś pisałem, że za jakość paliwa na stacji odpowiada jej właściciel, a raczej jego chęć zarabiania pieniędzy i nie ma to związku z marką pod jaką jest ono sprzedawane :decayed:

Omijać szerokim łukiem wszelkie franczyzy i okazje cenowe, nawet markety sprzedają lipne paliwko, bo dużo tańsze w zakupie :whistling:

Od lat tankuje na Orlenie, ale tylko na sprawdzonych stacjach.

A jak gdzieś daleko od domu trzeba zalać zbiornik, to najpierw idę do Orlen-shopu i kupuje np. batona, po czym studiuję otrzymany paragon.

Jak jest na nim napisane " Stacja PKN Orlen nr. ......", dopiero podjeżdżam pod dystrybutor :whistling:

Opublikowano

Ja tankuje na Bliskiej u mnie w mieście "Koncern Orlen"... od kupna auta (1,5 roku)

Silnik 1.9TDI

Autem zrobiłem ponad 30kkm i nigdy żadnych problemów.

Auto nie garażowane i w mrozy -25 odpalał w zimie.

Nawet na fakturach z Bliskiej dają pieczątki Orlen Polski Koncern Naftowy.

Nawet pracownicy mówią że jak chce pan mieć nagrody to niech pan podjedzie na "czerwoną Bliske" chodzi o Orlen.

I oczywiście... ma być na fakturze... Stacja PKN Orlen nr...

U mnie jest jeszcze mała stacyjka, brandująca się Orlenem ale już tam nic takiego nie ma :thumbdown:

Tak jak piszą wyżej wszystko zależy od właścicieli... U mnie np. na BP narzekają :kwasny:

Raz po kupnie zatankowałem na innej stacji i odpalił z trudem w mrozy ale już widziałem że coś jest nie tak... Auto bardzo dymiło i telepało całą budą...

Opublikowano

przeciez na shellu i BP jest dokladnie to samo paliwo co na orlenie:facepalm:

Opublikowano

Ja przykładowo pokaże faktury...

Faktura (typu paragon) jest z Bliskiej, na dole druczek jest ze Stacji Orlen a na górze jest ze stacji która branduje się Orlenem...

Na Bliskiej i Orlenie widać numery stacji :decayed:

3604182400_1368960804_thumb.jpg

Opublikowano

Z tego co wiem,to Shell i BP podpisały kontrakty z Lotos-em i stamtąd mają paliwa.

Opublikowano

Nieważne czy paliwo wyprodukował Orlen czy Lotos, napewno nikt nie jest w stanie wyłapać różnicy:decayed:

Ważne żeby w 100% swojej objętości był to ori napęd, a nie jakaś mikstura paliwopodobna wyprodukowana przez przekrętów paliwowych:whistling:

Do stacji Lotsu nie mam jednak zaufania, na przykładzie z Żyrardowa, gdzie funkcjonują dwie.

Niby oryginalne Lotosu, ale paliwo wozi im zewnętrzna firma transportowa, bez plombowania cystern i pobierania próbek kontrolnych i jakoś dziwnie jak dojeżdża do Żyrardowa to nie ma nic wspólnego z tym co wlali w Gdańsku :decayed:

Opublikowano
  • Autor
Nieważne czy paliwo wyprodukował Orlen czy Lotos, napewno nikt nie jest w stanie wyłapać różnicy:decayed:

Ważne żeby w 100% swojej objętości był to ori napęd, a nie jakaś mikstura paliwopodobna wyprodukowana przez przekrętów paliwowych:whistling:

Do stacji Lotsu nie mam jednak zaufania, na przykładzie z Żyrardowa, gdzie funkcjonują dwie.

Niby oryginalne Lotosu, ale paliwo wozi im zewnętrzna firma transportowa, bez plombowania cystern i pobierania próbek kontrolnych i jakoś dziwnie jak dojeżdża do Żyrardowa to nie ma nic wspólnego z tym co wlali w Gdańsku :decayed:

Właśnie o to chodzi płaci się za olej napędowy 5.75 Verva a leją syf . Widać po spalaniu i po pracy silnika , dobre paliwo silnik- usztywnia - ,dobrze reaguje na pedał gazu i chętnie łapie obroty i moment .

---------- Post dopisany at 19:22 ---------- Poprzedni post napisany at 19:20 ----------

A ja od ponad 2 lat tankuję praktycznie tylko i wyłącznie na Orlenie i nie mam żadnych problemów z tym związanych.

Stacja stacji nie równa .:wink:

---------- Post dopisany at 19:25 ---------- Poprzedni post napisany at 19:22 ----------

Wczoraj byłem na wymjanie oleju ,komplet filtrów . To co wylał mechanik z filtra paliwa to gęstość i zapach ropy a kolor ciemno szary [pomyje]. Ostatnio przez 5 miesięcy tankowałem na orlenie w Płońsku na warszawskiej. Wcześniej tylko BP sąsiednia stacja na tej samej ulicy, z filtra była wylana zawartość i było OK. Info

dla Płońszczaków i tych co tam tankują.:wink: Jak mi kolega mówił że na tym orlenie zamarzła 98 PB to nie wierzyłem.

---------- Post dopisany at 12:01 ---------- Poprzedni post napisany at 12:00 ----------

nie piją Cie w tyłek

Dlaczego Polacy muszą wyróżniać się zawsze dziadostwem , przykro mi z tego powodu .

Opublikowano

Depresator SE dolejcie do ropy :D a jak boicie się o jakość paliwa na wioskach to dolewajcie witaminę np. Liqui Moly do baku.

Orlen - NO. BP - YES, Shell - MAYBE

Opublikowano

Brawo ! w końcu jeden mądry post. Ile razy już były rozterki gdzie jakie paliwo tankować. Wy lepiej się interesujcie skąd pochodzi paliwo......

Opublikowano

Brawo ! w końcu jeden mądry post. Ile razy już były rozterki gdzie jakie paliwo tankować. Wy lepiej się interesujcie skąd pochodzi paliwo......

Gówienko prawda. Każda firma ma inne wymogi jakości produktu wychodzącego i inne dodatki, uszlachetniacze itd. To tak jakby myśleć, że z 4 czy tam 5 fabryk paneli LCD jakie istnieją na świecie wychodziły matryce tej samej jakości dla Manty, Samsunga, LG itd. :D
Opublikowano

Gówienko prawda. Każda firma ma inne wymogi jakości produktu wychodzącego i inne dodatki, uszlachetniacze itd. To tak jakby myśleć, że z 4 czy tam 5 fabryk paneli LCD jakie istnieją na świecie wychodziły matryce tej samej jakości dla Manty, Samsunga, LG itd. :D

Sprzedaje paliwa to wiem.... Każdy inaczej chrzci paliwo... Przecież ORLEN nie wydobywa a kupuje ze wschodu.....

Opublikowano

Sprzedaje paliwa to wiem.... Każdy inaczej chrzci paliwo... Przecież ORLEN nie wydobywa a kupuje ze wschodu.....

No dokładnie, czyli o tym napisałem, że każdy inaczej uszlachetnia a od tych pierwiastków zależy w dużej mierze power, smarowanie itd. ALe to nie wszystko, wiadomo. Orlen słyszałem planuje wydobywać z pod wody jakąś ropę czy coś.. coś gdzieś czytałem.. pozdro!
Opublikowano

Pracuje gdzieś i nie za bardzo mogę napisać co i jak( a wiem co kupuje moja firma,bo to moja działka).Powiem Wam że paliwo z Orlenu dla odbiorców takich jak markety czy inne firmy,jest zaniżone w cenie ,podobnie jak gaz.Firmy takie kupują najgorsze ścierwo i mogą zaniżać ceny.Po samym wydechu widzę że końcówka jest czysta jak zmieniłem Orlen na inną firmę.Nie polecam Orlenu,auto wchodziło w tryb awaryjny,nie miało mocy itd.Bym opisał więcej ale nie mogę bo siedzę w tym temacie,zainteresowani wiedzą gdzie pracuję,a nie chce za swoje sugestie stracić pracy.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja cały czas tankuje na orlenie verve i jakoś nie powiem nic złego. A z tego co się orientuje to orlen dostarcza paliwa do BP czy Shela. Chyba że się mylę to niech ktoś mnie poprawi

Opublikowano

Gostek i co z tego, poczytaj wątki :P to, że dostarcza NIC NIE ZNACZY. A Renault dostarcza części dla Dacii i masz tę samą jakość? Compaq produkuje ekrany dla wieru marek i są lepsze i gorsze, to jak to jest, dostarcza te same ekrany i półprodukty? Mom please.

Otwórz sobie filtr paliwa i zobacz, pojedź na hamownię, każdemu nic się nie zdaje bo ludzie się przyzwyczajają do wszystkiego z biegiem czasu.