Tomex1981 Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 Koledzy mam pytanie czy zbieżność może się sama przestawić. Jadąc prosto mam kierownicę 3-4 cm w lewo i muszę ją kontrować. Wcześniej nie miałem tak. Kierownica była idealnie prosto. Proszę o podpowiedzi co może być tego przyczyną?
nastradamus Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 Nie może się nic samo przestawić , coś jest nie tak z układem kierowniczym... Proponuję jak najszybciej się tym zająć jeśli życie ci miłe...
Norbi TDI Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 Koledzy mam pytanie czy zbieżność może się sama przestawić. Jadąc prosto mam kierownicę 3-4 cm w lewo i muszę ją kontrować. Wcześniej nie miałem tak. Kierownica była idealnie prosto. Proszę o podpowiedzi co może być tego przyczyną? Napewno sama się nie przestawi. Powodem może być np: uderzenie kołem w dziurę, krawężnik itp. montaż używanych inaczej zdartych opon montaż nowej końcówki drążka itp
slo Opublikowano 30 Maja 2013 Opublikowano 30 Maja 2013 ciągle tak jest ? Może jechaleś po koleinach lub droga była mocno pochylona czy coś ?
Szymanek31 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 a powiedzcie mi czy wystepuje wogole jakis luz tzn czy powinien byc jakis minimalny luz na kierownicy czy nie powinien wystepowac??
kaFFFar Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 witam przyczyna jest tylna wicieraczka
Tomex1981 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2013 kolega dlugi miałeś rację. Powodem złej zbieżnosci było mało powietrza w prawym kole
dlugi Opublikowano 5 Czerwca 2013 Opublikowano 5 Czerwca 2013 kolega dlugi miałeś rację. Powodem złej zbieżnosci było mało powietrza w prawym kole Dobrze ze zauwazyles w pore. Kilka lat temu zrobilem trase Wroclaw - Gdansk majac 1.5 atmosfery w jednym kole i opona byla do wyrzucenia :/
Szymanek31 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Opublikowano 11 Czerwca 2013 a powiedzcie mi czy wystepuje wogole jakis luz tzn czy powinien byc jakis minimalny luz na kierownicy czy nie powinien wystepowac??
Duch^ Opublikowano 11 Czerwca 2013 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Na włączonym silniku nie powinno nić pukać przy szybkim ruszaniu lewo prawo.
Szymanek31 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 pukac to mi nic nie puka tylko mam lekki luz tzn jakies pol centymetra moze no i nie wiem czy ma tak byc czy nie
Duch^ Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Jeżeli mówisz że nic totalnie nie puka Tobie to można wykluczyć luz na końcówkach drążka, samego drążka i maglownicy więc masz wszystko ok.
Szymanek31 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Opublikowano 13 Czerwca 2013 a jezeli slychac lekkie pukanie np. na przejazdach kolejowych? przy skrecaniu w lewo i w prawo nic mi nie puka, chociaz fakt taki ze bardzo mi buczy pompa wspomagania...
Rekomendowane odpowiedzi