michu93 Opublikowano 18 Lipca 2008 Opublikowano 18 Lipca 2008 Witam! Bylem dzisiaj u dentysty ale dopiero w środę będę miał coś robione z zębem a teraz mam spuchnięte i boli... co zrobić żeby mniej bolało?? jakieś okłady czy coś??
grippen Opublikowano 18 Lipca 2008 Opublikowano 18 Lipca 2008 spróbuj na wacik czystego spirytusu przytrzymaj powinno pomóc (tylko nie pij )
Gość Trzeniu Opublikowano 18 Lipca 2008 Opublikowano 18 Lipca 2008 płukać mocno szałwią lub iść do dentysty niech Ci natnie dziąsło i ropka zejdzie powodzenia
jacekm Opublikowano 18 Lipca 2008 Opublikowano 18 Lipca 2008 spróbuj na wacik czystego spirytusu przytrzymaj powinno pomóc (tylko nie pij ) Miałem kiedyś podobnie. Prochy w ilościach olbrzymich nie pomagały, spirytusik też a ból był taki, że łzy same ciekły Dwa dni się tak męczyłem, w końcu żonka ulitowała się nad biedakiem Udała się do sklepu po 0,5 l Kiiiiiiiiilkaaaaaaa drinków pomogło Nie na długo ale pozwoliło na kilka godzin snu i do wizyty dotrwałem
poziek Opublikowano 18 Lipca 2008 Opublikowano 18 Lipca 2008 Ja to bym przez te parę dni dawał ostro z krówek :drunk:
sokolnh Opublikowano 18 Lipca 2008 Opublikowano 18 Lipca 2008 albo walnij sie w jakies inne miejsce tylko mocno, żebys skupił sie na nowym miejscu bólu, i wtedy zapomnisz o bólu zęba
angela Opublikowano 18 Lipca 2008 Opublikowano 18 Lipca 2008 albo walnij sie w jakies inne miejsce tylko mocno, żebys skupił sie na nowym miejscu bólu, i wtedy zapomnisz o bólu zęba ale macie pomysly :polew:
nies Opublikowano 18 Lipca 2008 Opublikowano 18 Lipca 2008 antybiotyk.... sprawdzony i niezastąpiony Dalacin C parę razy przechodziłem różne dziwne akcje związane z zębami i zawsze ten lek mi pomógł jest jeden minus, a mianowicie to jest lek wydawany na receptę i bez niej nie dostaniesz go w aptece życzę jak najmniej bólu i przespanej nocki PS chciałem jeszcze dodać że jeżeli to jest opuchlizna której przyczyną jest ropa to jeżeli wcześniej nie zadziałasz żeby to zeszło wizyta u dentysty będzie bolesna bo znieczulenie w tych okolicach nie bedzie działało
OLO_GDA Opublikowano 18 Lipca 2008 Opublikowano 18 Lipca 2008 kolega Niesek dobrze mowi. jak bedziesz mial rope to znieczulenie u dentysty Ci nie zadziala... antybiotyk na opuchlizne to jedyne wyjscie . bo to stan zapalny. a spirytusik na waciku pomaga miejscowo na ból.
krismikolow Opublikowano 18 Lipca 2008 Opublikowano 18 Lipca 2008 Ja polecam okład z młodych piersi Napewno przejdzie
LUCAS Opublikowano 18 Lipca 2008 Opublikowano 18 Lipca 2008 Ja polece inny antybiotyk ktory sam uzywalem z powodzeniem, DUOMOX 1g, koniecznie jednogramowy bo mniejsze nie dadza rezultatu (max 3-4 razy dziennie po jednej pigule). Do tego jak wspomnial trzeniu porzadnie przeplucz usta szalwia. Jesli po dwoch dniach nic nie zejdzie znaczy to ze zbiera sie ropa, ktora nie moze ujsc. Wtedy koniecznie musisz isc do dentysty, ktory natnie tkanke i upusci ci troche ropy. Bedzie to tez bolalo bo nie da ci znieczulenia miejscowego tylko zamrozi (co nic tak naprawde nie daje) Sam przechodzilem przez cos takiego ze 3 lata temu. Opuchlizne mialem spora i z bolu juz nie wytrzymywalem. Na pogotowiu powiedzieli ze gdybym przyjechal do nich kilka godzin pozniej mogloby wystapic bezposrednie zagrozenie zycia, wiec kolego nie lekcewaz zbytnio tematu. A i jeszcze dodam ze z bolu jak mi cieli dziaslo to malo oparc fotela nie wyrwalem powodzenia
Korzeń Opublikowano 18 Lipca 2008 Opublikowano 18 Lipca 2008 niedawno mialem wyrywany staly zab. opuchlizna zeszla po tygodniu nie bralem zadnych antybiotykow.
jacekm Opublikowano 18 Lipca 2008 Opublikowano 18 Lipca 2008 A i jeszcze dodam ze z bolu jak mi cieli dziaslo to malo oparc fotela nie wyrwalem Ale chłopa pocieszyłes
Michas Opublikowano 18 Lipca 2008 Opublikowano 18 Lipca 2008 musisz odczekać aż zejdzie.. no i ewentualnie testować leki przeciwbólowe....
LUCAS Opublikowano 18 Lipca 2008 Opublikowano 18 Lipca 2008 Ale chłopa pocieszyłes Taa... nie ma co... ale przynajmniej bedzie wiedzial co go moze czekac. Choc tak sobie pomyslalem, ze moze beda mu mogli dac znieczulenie miejscowe. W moim przypadku niestety nie mogli bo sytuacja byla dosc powazna. No ale z tym cieciem to ostatecznosc. Miejmy nadzieje, ze skonczy sie na pigulach.
Aydaho Opublikowano 18 Lipca 2008 Opublikowano 18 Lipca 2008 płukać mocno szałwią lub iść do dentysty niech Ci natnie dziąsło i ropka zejdzie powodzenia dokładnie - tak jak dr. Trzeniu smaruje - szałwia + dentysta
Gość Trzeniu Opublikowano 18 Lipca 2008 Opublikowano 18 Lipca 2008 płukać mocno szałwią lub iść do dentysty niech Ci natnie dziąsło i ropka zejdzie powodzenia dokładnie - tak jak dr. Trzeniu smaruje - szałwia + dentysta Dr.Trzeniu
Rekomendowane odpowiedzi