Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czym pozbyć się żywicy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak pozbyć się zywicy z maski samochodu, próbowałem jakiegoś specjalnego środka od tego, benzyny ekstrakcyjnej, rozpuszczalnika i niektórych plam nie da się ruszyć bez drapania a niechce tego robić, moze znacie jakiś dobry srodek?

Opublikowano

to co się da zmyj benzyna ekstrakcyjną, resztę usuniesz glinką

Opublikowano

Żywicę w sensie z drzewa? Pracuje na myjni i mogę Ci polecić środki firmy tenzi a konkretniej płyn do felg, daje sobie radę bez problemu, myłem nim już sporo rzeczy, np silnik u siebie, pryskałem go na tą szmatę co jest na podłodze w bagażniku, wszystko ładnie domywa :) Sporo osób go brało ode mnie, znajomy nawet brał do warsztatu, mówił że przyda mu się do mycia różnych rzeczy np skrzyń biegów itd. Dokładnie taki tu mam

Płyn do mycia felg i kołpaków TENZI En-Jee 10L (3286783357) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jak będziesz go miał to spryskaj sobie nim miejsca gdzie masz tą żywicę, poczekaj z pół minuty i gąbką przemyj jeszcze i powinno zejść ;) Możesz jeszcze jakąś myjnie typu karcher odwiedzić :) Daj znać czy pomogło :)

Opublikowano

A nie zaszkodzi ten srodek lakierowi? Bo w sumie pisze że jest do felg i kolpakow a nie do lakieru i usuwania zywicy?

Opublikowano

spróbuj tar and glue remover od valet pro

Opublikowano

Ja nim niejednokrotnie pryskałem przód samochodu żeby łatwiej komary zmyć (maska, zderzak) i nic się nie dzieje, tylko to kupujesz jako koncentrat, rozrabiasz pół na pół z wodą i tyle, na wszelki wypadek nie trzymaj tego za długo na samochodzie, spryskaj, przeciągnij gąbką i płucz ciśnieniem :)

Opublikowano

jak nie zostawisz na 15 minut na lakierze, to sie nic nie stanie

luźna guma :wink:

Opublikowano

decabit dobrze sobie radzi , mogę polecić

Opublikowano

a ja ci polece czyscik (aceton) -do pistoleta od pianek tylko na sam lakier go nie psikaj

Opublikowano

Dzięki panowie w weekend się biorę za robotę.