duke Opublikowano 17 Czerwca 2013 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Witajcie dzisiaj pojawił mi się problem że jeździłem na rezerwie i zatankowałem do pełna weszło 45litrów a wskaźnij paliwa pokazuje 3/4 zbiornika, podjechałem na stację drugi raz i wlałem 2litry że aż się wylewało. Coś nie tak sądzę że wskaźnik paliwa prawdopodobnie w zbiorniku, zgadza się? Czy ktoś spotkał się z tym przypadkiem? Czy wystarczy go wyjąć i wyczyścić? Czy coś innego się stało? Pozdrawiam
melman_zyrafa Opublikowano 20 Czerwca 2013 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Mam tak samo- nigdy nie pokazuje pełnego zbiornika. Nie wiem czy można to poprawić VAGiem. Obstawiałbym, że ten typ tak ma.
Marti007 Opublikowano 1 Lipca 2013 Opublikowano 1 Lipca 2013 widzę, że problem dotyczy nie tylko mnie. Tyle, iż mój prócz 3/4 serwuje mi od czasu do czasu pełen opad na zero. ostatnio nawet zastanawiam się nad kupnem całej pompy wraz z czujnikiem bo lekko mnie to denerwuje
wrx1987 Opublikowano 13 Lipca 2013 Opublikowano 13 Lipca 2013 Mam to samo nigdy nie pokazuje mi pelnego zbiornika, co z tym zrobic?
A4TDI Opublikowano 25 Lipca 2013 Opublikowano 25 Lipca 2013 Tez podobnie mialem. Można skorygowadz to vagiem w module licznik. Troche to przeskalowuje wskaźnik, ale przynajmniej nie denerwuje mnie widok wskazówki.
hutch1 Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 I po raz kolejny widzę, że mamy podobne problemy mój wskaźnik pokazywał co chciał i ile mu się podobało skończyło się na wymianie dwóch czujników bo przecież to quattro i ma dwa więc ok 800 PLN pękło w ASO po zniżkach i problem znikł. Czasami po zatankowaniu do pełna wskazówka przez jakiś czas nie dobija do kreski ale później to się normuje. Więc raczej ten typ tak nie ma bo umnie teraz jest wszystko ok. Każde auto to indywidualny przypadek i u mnie pomogło a w innym nie musi Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi