Opublikowano 24 Sierpnia 20179 l Ale żeby zamontować licznik z B7 w B6, to trzeba chyba dechę wymienić, bo różnią się od siebie kształtem?
Opublikowano 24 Sierpnia 20179 l 3 godziny temu, nitroo napisał: Ale żeby zamontować licznik z B7 w B6, to trzeba chyba dechę wymienić, bo różnią się od siebie kształtem? Takiego czegoś jeszcze nie słyszałem, podobno p&p pasuje.
Opublikowano 29 Sierpnia 20179 l Panowie powiedzcie czy dobrze zrozumiałem z postów funkcję Autowentylacji po wyłączeniu zapłonu. To działa za każdym razem kiedy wyłączany jest zapłon pod warunkiem, że wcześniej ustawimy w menu Aux. auto ventilat ON ? Jeśli tak to trochę upierdliwe, a może by tak coś skombinować na wzór funkcji REST? Mnie troche korci aby się pokusić o modyfikację tylko przydałaby się pełna rozpiska pinów od klimatronika. Gdyby sterować podawaniem +12 na wzbudzenie klimatronika to możnaby osiągnąć działanie wentylacji wedle potrzeb. Pozostaje kwestia pozostałych komponentów (wentylator, czujniki temp., etc) czy może klimatronik je wzbudza samoczynnie? Pozdrawiam, Tomek
Opublikowano 30 Sierpnia 20179 l Koledzy a ja mam takie pytanie, czy pin9(zasilanie+) ma byc staly, czy moze byc po zaplonie z kluczyka? Bo szczerze powiem ze podpiolem sie po kluczyku a tak sobie mysle ze chyba + powinien byc staly caly czas:/:)
Opublikowano 30 Sierpnia 20179 l 47 minut temu, YoGi1984 napisał: Koledzy a ja mam takie pytanie, czy pin9(zasilanie+) ma byc staly, czy moze byc po zaplonie z kluczyka? Bo szczerze powiem ze podpiolem sie po kluczyku a tak sobie mysle ze chyba + powinien byc staly caly czas:/:) Ja u siebie zamontowałem ten panelik (co prawda do swojego CARPC a nie do licznika) i z tego co widzę, to te +12V wymagane jest do generowania sygnału lewo, prawo. Pozostałe przyciski operują na zwarciu do masy (bezpośrednie [menu|przycisk na rolce] lub przez pewien opór [przyciski navi,info, return i ten 4]. Wiec jeśli się nie mylę to przy wyłączonym zapłonie nie będzie Ci działało pokrętło Pozdrawiam, Tomek
Opublikowano 30 Sierpnia 20179 l Autor +12V jest wzbudzany klimatronik z tego co pamiętam funkcją solar dachu więc tu można się podpiąć
Opublikowano 30 Sierpnia 20179 l 3 godziny temu, biggman napisał: +12V jest wzbudzany klimatronik z tego co pamiętam funkcją solar dachu więc tu można się podpiąć O właśnie, a który to będzie dokładnie pin i wtyczka ? Czy to będzie dobry schemat? Edytowane 30 Sierpnia 20179 l przez iceskywolker
Opublikowano 30 Sierpnia 20179 l 10 minut temu, iceskywolker napisał: Wiec jeśli się nie mylę to przy wyłączonym zapłonie nie będzie Ci działało pokrętło Dzialac, dziala tylko jak wylacze zaplon to mi gasnie wszystko:/ ustawiam timer od wentylacji pokazuje mi sie wiatraczek kolo daty ale jak wyciagne kluczyk to wylacza mi sie wszystko.
Opublikowano 30 Sierpnia 20179 l Siedze w aucie i rozkminilem, podpiolem pod staly plys i dziala:) jutro jeszcze tylko napisze czy mi akumulatora nierozladowywuje taki patent:D
Opublikowano 24 Października 20178 l Panowie. Mam webasto, i te wietrzenie, przycisk również jest, ale nie mam pilota. Czy po zakupie pilota Jet możliwość zakodowania go do mojego samochodu?
Opublikowano 24 Października 20178 l Potrzebujesz jeszcze sterownik pilota. Zobacz w bagażniku pod lewą tapicerką.
Opublikowano 11 Grudnia 20178 l Orientuje się ktoś z was który pin w tym panelu jest od przycisku nav, return i ten z samochodami?
Opublikowano 11 Grudnia 20178 l 2 godziny temu, sayan01 napisał: Orientuje się ktoś z was który pin w tym panelu jest od przycisku nav, return i ten z samochodami? Witam, Przyciski: NAV i RETURN -> PIN 3 Przyciski: CAR i INFO -> PIN 2 Schemat jest pokazany w poście nr. 2 Pozdrawiam, Tomek
Opublikowano 12 Grudnia 20178 l 17 godzin temu, iceskywolker napisał: Witam, Przyciski: NAV i RETURN -> PIN 3 Przyciski: CAR i INFO -> PIN 2 Schemat jest pokazany w poście nr. 2 Pozdrawiam, Tomek Aha to dlatego jak podłączyłem panel i wybudzanie menu przyciskiem info to wybudza się też przez naciśnięcie car. Tylko dlaczego dwa przyciski maja wyjście tym samym pinem? Jeszcze jedno pytanie, miał ktoś z was tak, że mógł przełączać się tylko między pierwszymi dwoma wierszami? Nie mogę wejść np w computer bo z 2 przeskakuje mi od razu na 1 wiersz. Sprawdziłem połączenie, wszystko jest ok. Nie mam pojęcia dlaczego tak jest. Proszę o pomoc.
Opublikowano 12 Grudnia 20178 l Patrząc na schemat widać, że przyciski są podłączone do masy poprzez drabinkę rezystorów. Nie pamiętam dokładnie wartości, ale jakoś 650Ω (CAR, RETURN) i 150Ω (INFO, NAVI). W ten sposób moduł rozróżnia który przycisk został wciśnięty, pomimo tego że są 2 przyciski na 1 pinie. Co do pozostałych pytan to Ci nie pomogę, bo ja ten panelik zaadoptowałem do sterowania CAR-PC. Pozdrawiam, Tomek
Opublikowano 12 Grudnia 20178 l Bo może masz w vagu niektywny komputer. Tylko jeden poziom. Druga sprawa, zatwierdzasz pokrętłem?Wciskając je do środka?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 15 Grudnia 20178 l W dniu 12.12.2017 o 21:36, GreGoriO napisał: Bo może masz w vagu niektywny komputer. Tylko jeden poziom. Druga sprawa, zatwierdzasz pokrętłem? Wciskając je do środka? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Tak zatwierdzam pokrętłem, np odpalam menu naciskam enter na Set to pokazuje mi się podmenu 1. Automatyczna wentylacja 2. Zegar 3. Computer itp i mogę się przełączać tylko między 1 i 2. Np daje pokrętło w prawo to z 1 przechodzi mi na 2, jeszcze raz w prawo to nic się nie dzieje i jeszcze raz w prawo to z 2 na 1 wraca.
Opublikowano 15 Grudnia 20178 l No tak. Mając podświetlenie komp1 zatwierdzasz pokrętłem?Wciskając je? Na comp2 też tak się dzieje?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk