Izu Opublikowano 24 Lipca 2008 Opublikowano 24 Lipca 2008 Czy koło dwumasowe może powodować problem z rozruchem na ciepło?? Mam taki problem ze autko pali na zimno bez problemowo a na rozgrzanym muszę trochę pomęczyć żeby odpalił. Mechanik coś wspomniał o kolo dwomasowym ze może tracić jakiś kąt wtrysku czy coś?, Dodatkowo wyczytałem na forum ze przy ruszaniu trzęsie mi autem(żabka) u mnie to tez występuje.
Darek_G Opublikowano 24 Lipca 2008 Opublikowano 24 Lipca 2008 Czy koło dwumasowe może powodować problem z rozruchem na ciepło?? No chyba raczej nie ma jedno z drugim związku, więc przyczyny szukałbym raczej gdzie indziej
kola Opublikowano 24 Lipca 2008 Opublikowano 24 Lipca 2008 Zdejmij czujnik temperatury płynu i zobacz czy bedzie odpalac dobrze
Musashi Opublikowano 24 Lipca 2008 Opublikowano 24 Lipca 2008 nie ma zwiazku. a moze latwiej by VAG-a podczepic. sprawdzic bledy logi zrobic zamiast zgadywac?
christophe1977 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Jeśli koledze pali na zimnym a na ciepłym to masz to samo co ja. Już wiem że to częściowo zużyta pompa i jedynym obecnie najtańszym wyjściem jest wybrac się do chłapaków którzy zajmują się chiptuningiem aby zwiększyli ci dawkę rozruchową. Kolega "Rogal" ma to opanowane , oczywiście jeśli nie masz już jakiegoś programu wgranego i zabezpieczonego (tak jaka ja). Ja niestety muszę iśc inną drogą.... jak się uda to podam i opisze!
Rekomendowane odpowiedzi