Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Po zmianie sprezyn z 1be na h&r tyl za nisko siedzia.Rozwiązanie!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może załóż podkładki na tylne spręzyny .

Opublikowano

Właśnie tyłu nie chcę ruszać bo ładnie jest spasowany jak zatankuje tylko z przodu jest szpara :/ Dlatego pytam co najlepiej założyć na amorki 1BE do przodu żeby to trochę do gleby zbliżyć :)

Opublikowano

Eibach obniżysz jeszcze o 1 cm

Opublikowano

Właśnie rozkminiam pomiędzy Eibach -30 a H&R -35 (29369-2).Jeśli Eibach to Pro-Kit czy Sportline?? Pewnie na amorkach 1BE będzie twardo ale lepsze to niż szpara :)

Opublikowano

pro kit -30

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wg mnie najlepszym rozwiązaniem dla Avanta z zawiechą 1BE jest montaż sprężyn H&R -35mm (29369-2) "tylko" na przód a na tyle zostawić sprężyny z 1BE plus min 2/3 baku paliwa i auto ładnie siedzi :)

Opublikowano

Tylko gdzie dorwać sam przód pro kit albo Hr? Raczej wszyscy sprzedają w komplecie przó + tył. Sam bym obniżył przód Eibach'ami.

Opublikowano

U mnie mija własnie dwa tygodnie na spreżynach H&R (29369-1) i amorkach Koni STR.T , dodatkowo na tył poszły podkładki na sprężyne na złe drogi kupione w ASO i wszędzie jest równo 64,5 cm.

Śmiało mogę polecić ten zestaw. :D

Opublikowano

Napisz do eibach polska napewno sprzedadzą Ci tylko przód ktoś tak już robił z forum .

Opublikowano

Czyli ze to

2735a7db7dac0ae0e27ffde29856ebc0.jpg

Pany a jaki tego numer bo tempe w aso?

Opublikowano

Napisz do eibach polska napewno sprzedadzą Ci tylko przód ktoś tak już robił z forum .

Dzięki za info.

Czyli ze to 2735a7db7dac0ae0e27ffde29856ebc0.jpg

Pany a jaki tego numer bo tempe w aso?

Nr. jest w temacie na 2 str. :8e0 512 145
Opublikowano

Ile jest roboty, żeby zdjąć sprężynę z tyłu w Quattro? Cel: dołożenie gumowego dystansu... :-)

Opublikowano

Ile jest roboty, żeby zdjąć sprężynę z tyłu w Quattro? Cel: dołożenie gumowego dystansu... :-)

Poczytaj w tym temacie:http://a4-klub.pl/index.php?/topic/311205-co-odkrecic-zeby-bez-komplikacji-wymienic-sprezyny-na-30mm/

Opisane jest:)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś miałem możliwość porównania mojego setup 1be + eibach pro kit vs 1 be seria . I stwierdzam że springi eibach do sportowych amor 1 be to źle rozwiązanie . Auto traci na sztywności bardziej buja w zakrętach .

Jestem w trakcie poszukiwań stabilizator ów z rs4 22mm. I może inne amory jak to nie usztywni auta .

na dniach tez wyjmuje podkładki ze sprężyn tył nich i zakładam talerzyki z b5 na przód . Zobaczymy co to da

Opublikowano

U mnie mija własnie dwa tygodnie na spreżynach H&R (29369-1) i amorkach Koni STR.T , dodatkowo na tył poszły podkładki na sprężyne na złe drogi kupione w ASO i wszędzie jest równo 64,5 cm.

Śmiało mogę polecić ten zestaw. :D

no to dość wysoko, bo u mnie siedziało to 62,3 cm

Opublikowano

Jakieś 5minut, odpowiednim sprzętem :decayed:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Rozumiem, że odpowiednimi ściskami do sprężyn... pytanie jakimi tam podejdę, mam tego typu:

http://allegro.pl/sciagacz-do-sprezyn-sciagacze-sciski-mcpehrson-380-i5230248016.html

lecz póki co jeszcze nie próbowałem czy w ogóle podejdą :/

Opublikowano

Rozumiem, że odpowiednimi ściskami do sprężyn... pytanie jakimi tam podejdę, mam tego typu:

http://allegro.pl/sciagacz-do-sprezyn-sciagacze-sciski-mcpehrson-380-i5230248016.html

lecz póki co jeszcze nie próbowałem czy w ogóle podejdą :/

Kolego ja kupiłem takie ściagacze i nie dałem rady sam je ściagnąć pojechałem do warszatu i mi wymienili . Potrzebny jest ściagacz z jednym ramieniem ale taki kosztuję ok 1700 zł

• 4 lata później...
Opublikowano
W dniu 24.04.2015 o 22:35, rodzyn889 napisał:

Dziś miałem możliwość porównania mojego setup 1be + eibach pro kit vs 1 be seria . I stwierdzam że springi eibach do sportowych amor 1 be to źle rozwiązanie . Auto traci na sztywności bardziej buja w zakrętach .

Jestem w trakcie poszukiwań stabilizator ów z rs4 22mm. I może inne amory jak to nie usztywni auta .

na dniach tez wyjmuje podkładki ze sprężyn tył nich i zakładam talerzyki z b5 na przód . Zobaczymy co to da

@rodzyn889 odgrzeję kotleta. Jak zakończyła się sprawa u Ciebie z zawieszeniem? Co zmodyfikowałeś?