Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

klocki master sport- testowaliscie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tarcze ok 700 klocki ok 500

Jezdze na nich kilka lat, sa tak samo zywotne jak zwykle

wychodzi na to że lepiej raz a porzadnie zapłacic i mieć spokój na lata, nie borykać sie że cos sie pokrzywi itd.

Opublikowano

wrzuc gładkie tarcze, OZ, Ferodo, TRW, Bosch, tylko nie Ate

do tego Ferodo DS Performance i bedzie hamować aż miło

Opublikowano
chłam jakich mało połakomiłem się MStechnik germany (germany to jest chyba prezes tej firmy i nic po za tym) (piszczą ,pylą i nie hamują 20 tys i po klockach prawie )

teraz już nie piszczą ........słychać je jakby blacha o blachę tarła masakra ,wywaliłem je bo można qrwicy dostać

omijać szerokim łukiem

Jestem kolejnym żywym przykładem ze MASTER SPORT klocków nie ma dobrych, rok temu założyłem nowe tarcze TRW i pokosiłem się na klocki master sporta,

po okolu 500km się dotarły, a potem zaczęły się jaja w tropikach, a mianowicie, kiedy tarcza była zimna hamulce nie rozgrzane to przy hamowaniu tarło jak by klocka nie było tylko blacha o tarcze tarła,

hamulec czuć było pod pedałem ze nie jest taki jak powinien być.

jak się tarcza nagrzała to hamowanie w miarę ok z prędkości od 100km/h w dół nawet ok po wyżej 100km/h masakra jak byś posmarował tarcze masłem, na dodatek na nagrzanych hamulcach tak piszczały ze maskara.

Pojeździłem tak 3 miesiące i już nie wytrzymałem koła w dol zaciski odkręciłem patrze na tarcze a tu takie wżery porobiło w tarczy ze masakra.

Wiec znów nowe tarze TRW, bo do tych poprzednich tarcz po master sporcie, nowy klocek by się nie dotarł, ze względu na wżery, nowe klocki tym razem z firmy ROAD HOUSE kiedyś je miałem i byłem zadowolony, i problemy znikły tarcza się idealnie dotarła, zero problemów.

Wiec przestrzegam wszystkich co chcą założyć klocki master sporta pieniądze wyrzucone w błoto, kto w ogóle dopuścił do sprzedaży te klocki.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Po miesiącu jazdy na tarczach Ferodo+klocki MS (przód) powiem tak-MASAKRA:facepalm: Co do hamowania nie mam zastrzeżeń,jak na miejską jazdę dają radę.Natomiast strasznie,ale to strasznie piszczą.Nie zależnie czy 60km/h czy dosłownie 5km/h jest pisk.Wszystko było przeczyszczone i nasmarowane,ale nic nie pomogło.Jeszcze się pojawiły wibracje na kierownicy od 100km/h w górę i przy hamowaniu:doh:

Opublikowano

Ja od siebie mogę polecić Remsa jako klocki hamulcowe nie pylą mocno i hamują spoko smigam na nich i nie widzę nawet żeby za mocno schodziły. Przegrzewam je i nie piszczą. A cena jest też spoko :).

Opublikowano

Miałem klocki MS przez jakieś 3 miesiące. Piszczały przy hamowaniu od 50 km/h do 0. Wywaliłem to gówno.

Opublikowano

Od paru miesiecy mam na tyle klocki MS i nie piszcza wcale, chodz troche pyla, ale tyl i tak slabiej hamuje, ja nie czuje roznicy po zmianie.

Sorry za OT.

Uzywaj ktos klocki REMSA? Kupilem dzisiaj w interteamie za 114zl po 40% rabacie owe klocki na os przednia.

Opublikowano
Ja od siebie mogę polecić Remsa jako klocki hamulcowe nie pylą mocno i hamują spoko smigam na nich i nie widzę nawet żeby za mocno schodziły. Przegrzewam je i nie piszczą. A cena jest też spoko :).

niestety Remsy sa twardsze od tarcz, u zony w astrze zdarły tarcze a klocki zostały, do tego skoro są twarde nie hamują,.

teraz zakładam żonie ferodo tarcze i ferodo premier klocki

Opublikowano

Wg mnie nie wygladaja na twarde, chyba zalezy tez jakie sa tarcze, tak samo jak klocki dziela sie na miekkie, srednie i twarde.

Opublikowano

Poczytalem troche na innych forach o klockach Remsa, ludzie sobie je chwala. Podobno naleza do firmy Lucas i maja powiazanie z TRW.

Apropo klockow MasteSport wydaja sie twardsze od Remsa.

Opublikowano

Witam wszystkich.

Zakupiłem klocki i tarcze MasteSport no i niestety ale cholernie piszczą :(

Pierwsze hamowanie to auto staje "dęba" ale następne gdy są nagrzane to hamowanie jest gorsze.

Cena zestawu to 330 zł. z Allegro

Opublikowano

Długo latasz na tym zestawie?Też mam klocki MS i tarcze Ferodo przód,pisk jest straszny,chyba wymienię klocki na Ferodo.Skąd taka cena,ja za swój zestaw zapłaciłem 260zł z wysyłką.

wysłane za pomocą tapki

Opublikowano

Remsa jest naprawdę spoko a jeszcze jaka cena :wink: polecam