Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czyszczenie parownika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, kluczyk_ra napisał:

Jak by ktoś potrzebował się dostać do nagrzewnicy to nie trzeba demontować dechy, wystarczy odkręcić dekiel z foto i wszystko jest na wierzchu. 

Można parownik od drugiej strony elegancko wyczyścić ?

I można to odkręcić z tej strony parownika bez wyjmowania tunelu nawiewu razem z wentylatorem?

Opublikowano
1 minutę temu, l2k2 napisał:

I można to odkręcić z tej strony parownika bez wyjmowania tunelu nawiewu razem z wentylatorem?

Wszystko jak w tej poradzie trzeba wykręcić plus do tego te zaślepkę co pokazałem na pierwszym foto (jest na niej silniczek od klapki) 

Prawdopodobnie będę wymieniał nagrzewnice bo nie mam w ogóle ogrzewania więc postaram się zrobić nowy temat z fotami i instrukcją ?

Opublikowano
1 minutę temu, kluczyk_ra napisał:

Wszystko jak w tej poradzie trzeba wykręcić plus do tego te zaślepkę co pokazałem na pierwszym foto (jest na niej silniczek od klapki) 

Prawdopodobnie będę wymieniał nagrzewnice bo nie mam w ogóle ogrzewania więc postaram się zrobić nowy temat z fotami i instrukcją ?

Aaa ok, to wszystko jasne. Czeka mnie czyszczenie klimy i jakby nie trzeba było się znów męczyć z tym tunelem nawiewu to by już było zrobione :decayed: Ale zawsze dobrze wiedzieć, że można też od drugiej strony parownik potraktować chemią :thumbup1:

Opublikowano
2 minuty temu, l2k2 napisał:

Aaa ok, to wszystko jasne. Czeka mnie czyszczenie klimy i jakby nie trzeba było się znów męczyć z tym tunelem nawiewu to by już było zrobione :decayed: Ale zawsze dobrze wiedzieć, że można też od drugiej strony parownik potraktować chemią :thumbup1:

rozbierałem to pierwszy raz, zeszło mi jakieś 20min

założenie to też bajka, grunt to dobrze wsunąć tunel żeby nie uszkodzić gąbek/uszczelnień, reszta wpada na zawiasy i zatrzaski praktycznie sama :D

cała operacja łącznie z dostaniem się do nagrzewnicy trwała może 1.5h tak totalnie na spokojnie przy %% :P

u mnie nic nie śmierdziało, sprawdzałem tylko klapki czy się otwierają bo nie mam ogrzewania  :P
a że, lubię sobie podłubać to odrazu przeczyściłem parownik IPA

Opublikowano

Panowie, jak często trzeb czyścic tak solidnie parownik ? przed 'sezonem' wystarczy ?

Edytowane przez michu10

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Kojarzycie IPA w sprayu z wężykiem? nigdzie na aukcjach znaleźć nie mogę, wszędzie z rurką lub pędzelkiem a potrzebuje sięgnąć dalej..

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

Co lepiej użyć do odgrzybienia klimy jedno tańsze, drugie droższe?

To:

ALLEGRO.PL

czy może to:

ALLEGRO.PL

Edytowane przez mazur1990

Opublikowano

ważne aby na parownik zastosować - osobiście stosuje bizol c30 i wurth, obydwa dobre ale wydaj mi się że bizol ciut lepszy

Opublikowano

Kiedyś zastosowałem specyfik z K2 Klima Doktor bezpośrednio w parownik,  dwa razy było pianą wypsikane i smrodu 2 sezony nie było. Teraz przetestuje Wurth. Też zastanawiałem się nad Bizol C30 ale zrezygnowałem. Oczywiście nowy filtr kabinowy idzie z węglem aktywnym.