taktuś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Opublikowano 20 Grudnia 2006 i co ważne ! - nie można tak po prostu sobie wymienić radiaW aucie, złącze A - pin 3 (+12) - wyjmujemy ze złącza A i izolujemy pin (+12) - radio CHORUS - na złączu A pin 3 mamy K-BUS - nie możemy podać (+12) bo nie posłuchamy radyjka zaraz, zaraz to jeżeli mając teraz gammę cc, wymienię ją na concert I to też będę musiał kombinować z pinami? Czy u mnie concert I nie będzie grał? Czy jeżeli nie zmienię pinów to spalę radio? Proszę o odp.
kris_lpgcars Opublikowano 20 Grudnia 2006 Opublikowano 20 Grudnia 2006 z tego co pamietam ostatnio jak podlaczalem zestaw do telefonu to kazde niekontrolowane iskrzenie na pinach konczylo sie spaleniem bezpiecznika z tylu radia wiec poszlo ich chyba z 5 (mowa o radiu concert 2) ale jezeli przypadkiem bedziesz potrzebowal drugiego to mozesz sie odezwac bo ja sie wlasnie zaopatrzylem w concert II.A nawiasem mowiac jak sie bedziesz posilkowal schematami od kolegi z kablomanii to nie ma szans zebys cos s.p..alil. powodziska
alfuta Opublikowano 21 Grudnia 2006 Opublikowano 21 Grudnia 2006 i co ważne ! - nie można tak po prostu sobie wymienić radiaW aucie, złącze A - pin 3 (+12) - wyjmujemy ze złącza A i izolujemy pin (+12) - radio CHORUS - na złączu A pin 3 mamy K-BUS - nie możemy podać (+12) bo nie posłuchamy radyjka zaraz, zaraz to jeżeli mając teraz gammę cc, wymienię ją na concert I to też będę musiał kombinować z pinami? Czy u mnie concert I nie będzie grał? Czy jeżeli nie zmienię pinów to spalę radio? Proszę o odp. no niestety będziesz musiał, jeżeli nie chcesz skopać radyjka. Podmieniałem bete na chorusa i niestety piny w ruch, czyli wyjąć [ +12 (pin3, złącze A) przy aucie] bo podasz zasilanie +12 na szynę CAN, no i posprzątane. Porównaj złącza i opisy na radyjkach - WARTO przed podłączeniem
adadur Opublikowano 22 Grudnia 2006 Opublikowano 22 Grudnia 2006 No to może instalacja Concerta II w aucie bez CAN-Bus: http://download.audi4ever.at/faq/pdf/audi_a4_b5_concert_2_beleuchtung_ohne_can.pdf
kris_lpgcars Opublikowano 22 Grudnia 2006 Opublikowano 22 Grudnia 2006 smieszne to rozwiazanie bo tylko podswietlanie poprawisz a przyzwyczajenie ze radio ci gasnie po kluczyku zostaje , a tak poza tym ze tak wiele rzeczy nie dziala to moze zna ktos skuteczny lek na to ze w wyswietlaczu 2 linie zginely
Rekomendowane odpowiedzi