Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

VW B6 CC white gold ComfortCoupe oem+ :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć
czas najwyższy pokazać na forum obecne wozidło, które jest ze mną już ponad rok :decayed: Aktualnie uważam że dość godny następca mojego poczciwego A4 B5 z pancernym AFNem :wink:

Fabryka wypuściła takie oto cudo:
VW B6 CC (zwane Passatem CC :doh: )
rocznik: 10.2008
silnik: 2,0 TDI CR oznaczenie CBAB (seryjnie było wg katalogów producenta: 143 KM i chyba 320 Nm)
wyposażenie: widać na fotkach, nie jest to full ale jest wszystko co trzeba a nawet aż za dużo (np. elektryczna roleta tylnej szyby) :decayed:
kolor: white gold

Moja wizja przewidziała następujące zmiany:

+ silnik: pozostało seryjne 2,0 TDI ale doleciała turbinka CBBB (170 KM) + grzeczny program u Witka R-performance
finalnie jest 214 KM i 426 Nm
inne mody:
+ zawieszenie gwintowane APX z regulacją tłumienia (regulacja od -15 do -50 mm)
+ koło letnie 19'' 9J szer. ET60 od touarega 5x130, więc doleciały adaptery/dystanse zmieniające rozstaw 5x130 -> 5x112 (20mm przód i 22 mm tył)
opona letnia 235/35/19
koła zimowe to koła seryjne 17'' (oponki 235/45/17)
+ Ledowe DRL P21W w dzienne przód 4500 K
+ z klapy znikło brzydkie słowo "Passat" pojawił się nowy emblemat "CC"
+ zmiana softu radia na jeden z nowszych - 5269 (polskie menu itp.) + nowe mapy do navi - 8008 (V10)
+ końcóweczki wydechu Buzzer
+ kratki nawiewów podświetlane z satynową ramką z B7
+ zwykłe żaróweczki zastąpiły LEDowe moduły o barwie 4500 K we wszystkim co może oświetlać wnętrze, bagażnik, schowek, słoneczka itd., + postojowe i oświetlenie tablicy rej.
+ nowe ori żarniki xenonowe Philips D1S XenStart 2012, temp. barw. 4850 K (i stała się jasność :wink:)
+ dymione kierunkowskazy i halogeny przód
+ body R-line (zderzak i progi)

+ in progress... :whistling:

Plany:

sam nie wiem, wyjdzie w trakcie, może na zimę jakieś 18'' a na lato 20... pożyjemy zobaczymy.

Fotki:

wykresik:

CC_MOD.jpg wykresikcckorekta.jpg
program 09.2012 ______ korekta po zmianie rozrządu i uszczelnieniu wydechu 09.2013

wnętrze:

DSC_7942x4.jpg DSC_0616x.jpg

zimowo:

DSC_8654xysmall.jpg DSC_9482xsm.jpg DSC_9462xysm.jpg

CC wiozło pewnego klubowicza do ślubu:

IMG_0578sm.jpg

Etapy przejściowe:

DSC_0420xy.jpg DSC_0430xsm.jpg Majo_VWka_2013_0130.jpg Majo_VWka_2013_0156.jpg Majo_VWka_2013_0128.jpg

i z mrogalikiem :wink: ________i małe porównanie: moja była (A4 B5) i obecna (CC) :wink:

DSC06886.jpg 943124_159330760913312_132278479_n.jpg

A tu szocik ze zlotu w Bukowinie 2014 i piękne Tatry:

DSC4283yzsmall.jpg

Aktualnie autko uzbrojone w pakiet R-line (na dniach nowa sesja foto):

DSC5739xyz1.jpg DSC6011poprsm.jpg

DSC7287x2sm.jpg DSC7293xsm.jpg

DSC9871x6sm.jpg

Więcej grzechów nie pamiętam :decayed: obiecuję poprawę i powrót do Audi... A7? :decayed:

Edytowane przez rafalekx

Opublikowano

jak na passata to nie głupia:grin:

Opublikowano

Od biedy mógł bym takim śmigać :polew::polew::polew:

A tak serio ta sylwetka robi mega robotę. Bezawaryjności

Opublikowano

Ładny CC - na tych kołach z Tuarega zdecydowanie lepiej niż na Vertini :thumbup1:

Opublikowano

bardzo fajne. myślałem nad takim 2 lata temu jak zmieniałem A3, ale w tej samej cenie było A5 więc wybór dla mnie był wiadomy :decayed: szkoda, że nie biały.. :wink:

Opublikowano
  • Autor
bardzo fajne. myślałem nad takim 2 lata temu jak zmieniałem A3, ale w tej samej cenie było A5 więc wybór dla mnie był wiadomy :decayed: szkoda, że nie biały.. :wink:

Masz na myśli ceny nowego CC i A5? Mnie dotyczył inny pułap cenowy i A5 było poza jego zasięgiem :wink: W sumie to autko też trafiło się bardzo korzystnie cenowo, więc do A5 było bardzo daleko :decayed:

Opublikowano

nie, patrzyłem na używki.. tylko CC chciałem R-Line na full wypasie :decayed: i za ten budżet trafiło mi się A5 S-line, w sumie nie żałuję :grin:

Opublikowano
  • Autor
nie, patrzyłem na używki.. tylko CC chciałem R-Line na full wypasie :decayed: i za ten budżet trafiło mi się A5 S-line, w sumie nie żałuję :grin:

mój do "bidnych" nie należy bo do tzw. full wypasu brakuje mu paru pierdół, a kosztował coś blisko połowy ceny A5 :decayed: no może przesadziłem ale niewiele więcej :wink: gdybym miał wybór CC vs. A5 też bym wybrał tak jak Ty :naughty:

Opublikowano

Jest piękny, nie da się ukryć :jerk: do tego to koło pasuje idealnie :slina::slina::slina::slina::slina::kox::kox::kox::kox::kox::kox:

Opublikowano

mój do "bidnych" nie należy bo do tzw. full wypasu brakuje mu paru pierdół, a kosztował coś blisko połowy ceny A5 :decayed: no może przesadziłem ale niewiele więcej :wink: gdybym miał wybór CC vs. A5 też bym wybrał tak jak Ty :naughty:

wiem, wiem - nie miałem na myśli, że Twój jest "bidny" :decayed: bardzo mi się to auto podoba, w BT oglądałem jak stało zamknięte na parkingu :grin:

Opublikowano

CC fajne auto, z sentymentem mojego wspominam.

Fajnie się Twój prezentuje tylko szkoda, że trochę słabe wyposażenie

Opublikowano

że co ?:whistling:

Opublikowano
  • Autor

Fajnie się Twój prezentuje

Dzięki :wink:

tylko szkoda, że trochę słabe wyposażenie

:facepalm:

Jozek wiesz bida totalna :decayed: brakuje:

- skóry na siedzeniach - :decayed:

- pakietu r-line (nie licząc kierownicy z płaskim dołem nie kręci mnie, nawet zewnętrzne body)

- DSG - mam mieszane uczucia

- panoramicznego dachu - tak tego mi brakuje :decayed:

- adaptacyjnego zawieszenia DCC - które w przypadku gwintu musiałbym wyłączyć... :whistling:

- sam nie parkuje... - fajnie by było pochwalić się przed kolegami albo zaimponować jakiejś lasce, tylko osobiście wolę imponować swoimi umiejętnościami niż gadżetami :decayed:

- kamery wstecznej - no w sumie fajny... gadżet :decayed:

- klapa bagażnika nie zamyka się na guzik :facepalm:

- no i webasto nie ma...

Ale za to jest praktycznie cała reszta biednego wyposażenia:

- poduszkę powietrzną kierowcy i pasażera + kilka innych :decayed: - chyba seria

- jakieś sensory deszczu i zmierzchu itp. itd. - to chyba seryjne

- BiX z dziennymi, skrętny z doświetlaniem zakrętów + halo + coming/leaving home

- RNS 510 z nawigacją, dvd, czytnikiem kart itd.

- "ParkPilot" - czujniki przód i tył, dźwiękowo + obraz na ekranie

- kontrola ciśnienia w oponach

- elektryczna roleta szyby tylnej

- wielofunkcyjna kierownica

- zestaw głośnogadający - faktycznie nie jest oryginalny i nie ma klawiatury, ale działa chyba podobnie

- klima 2 strefowa - w Polsce seria

- kilka innych pierdół które są seryjne w tym aucie a których nie ma w serii w zwykłym pasku :decayed:

bieda aż piszczy :decayed:

Opublikowano

ło Panie z taką bidą to wstyd jeździć:decayed::doh:

Opublikowano

Park assist to tylko fajny bajer nic więcej, ojciec ma w touranie i 2 razy z tego korzystałem tylko :decayed:

fakt panorama to by się przydała :grin:

skórę ja lubię i bym akurat sobię kupił do takiej fury :kox:

Opublikowano

pieknie wyglada i kolo siadlo super:wink:

Opublikowano

rafalekx - taką bidę :facepalm: to ja bym pod jakimś starym magazynem zostawił - niech zabierają na złom:naughty: Powiem szczerze, że jak szukałem teraz auta, to przymierzałem się do CC właśnie i jak dla mnie super autko - miejsca jest naprawdę sporo, bagażnik nie mały. Mnie zaskoczyło bardzo pozytywnie.

Co do samego park assist'a, to jak dla mnie mało warte dziadostwo. Testowałem to kilka ładnych razy w A7 i powiem, że wszędzie tam, gdzie PA nie dał rady się wcisnąć, ja stawiałem auto i zostawało mi sporo wolnego miejsca. Niestety to dziadostwo na auto wielkości A7 potrzebuje około 2m więcej:doh:

Nie wiem, jak to ma pomagać w parkowaniu np w zatłoczonym mieście, ale to szczegół:kox:

Opublikowano
  • Autor
rafalekx - taką bidę :facepalm: to ja bym pod jakimś starym magazynem zostawił - niech zabierają na złom:naughty: Powiem szczerze, że jak szukałem teraz auta, to przymierzałem się do CC właśnie i jak dla mnie super autko - miejsca jest naprawdę sporo, bagażnik nie mały. Mnie zaskoczyło bardzo pozytywnie.

Co do samego park assist'a, to jak dla mnie mało warte dziadostwo. Testowałem to kilka ładnych razy w A7 i powiem, że wszędzie tam, gdzie PA nie dał rady się wcisnąć, ja stawiałem auto i zostawało mi sporo wolnego miejsca. Niestety to dziadostwo na auto wielkości A7 potrzebuje około 2m więcej:doh:

Nie wiem, jak to ma pomagać w parkowaniu np w zatłoczonym mieście, ale to szczegół:kox:

Przymierzałeś się do CC a kupiłeś A7? :decayed: Ja o A7 myślę po tym aucie :decayed: A co do CC nie licząc tego, że auto jest bardzo niskie + obecnie mój gwint, to powoduje, że pasażerowie marudzą, że tak ciężko się wsiada szczególnie na tył (linia dachu), no i oczywiście nie licząc tego, że są 4-ro miejscowe (w pierwszych 3 latach produkcji, w połowie 2010 dopiero można za dopłatą mieć 5...) to ogólnie jak dla mnie mega wygodne auto. Nieporównywalnie więcej miejsca na nogi przód i tył niż w Audi A4 itp.

Co do "Park Assist"... nie prędko wymyślą coś co parkuje lepiej niż większość z nas :wink: A "Park Pilot" akurat baaardzo chwalę - parkowanie bez patrzenia w lusterka itp.

Opublikowano

Fajnie się Twój prezentuje

Dzięki :wink:

tylko szkoda, że trochę słabe wyposażenie

:facepalm:

Jozek wiesz bida totalna :decayed: brakuje:

- skóry na siedzeniach - :decayed:

- pakietu r-line (nie licząc kierownicy z płaskim dołem nie kręci mnie, nawet zewnętrzne body)

- DSG - mam mieszane uczucia

- panoramicznego dachu - tak tego mi brakuje :decayed:

- adaptacyjnego zawieszenia DCC - które w przypadku gwintu musiałbym wyłączyć... :whistling:

- sam nie parkuje... - fajnie by było pochwalić się przed kolegami albo zaimponować jakiejś lasce, tylko osobiście wolę imponować swoimi umiejętnościami niż gadżetami :decayed:

- kamery wstecznej - no w sumie fajny... gadżet :decayed:

- klapa bagażnika nie zamyka się na guzik :facepalm:

- no i webasto nie ma...

Ale za to jest praktycznie cała reszta biednego wyposażenia:

- poduszkę powietrzną kierowcy i pasażera + kilka innych :decayed: - chyba seria

- jakieś sensory deszczu i zmierzchu itp. itd. - to chyba seryjne

- BiX z dziennymi, skrętny z doświetlaniem zakrętów + halo + coming/leaving home

- RNS 510 z nawigacją, dvd, czytnikiem kart itd.

- "ParkPilot" - czujniki przód i tył, dźwiękowo + obraz na ekranie

- kontrola ciśnienia w oponach

- elektryczna roleta szyby tylnej

- wielofunkcyjna kierownica

- zestaw głośnogadający - faktycznie nie jest oryginalny i nie ma klawiatury, ale działa chyba podobnie

- klima 2 strefowa - w Polsce seria

- kilka innych pierdół które są seryjne w tym aucie a których nie ma w serii w zwykłym pasku :decayed:

bieda aż piszczy :decayed:

w 2008r. nie było r-linów jeszcze :)

a tak to szkoda, że nie masz Auto-Holda w 2008r. kosztowało to ~300-400zł a bardzo fajny i użyteczny bajer i zaślepka mniej.

do listy możesz dołożyc jeszcze tempomat nawet zwykły nie mówię już o aktywnym,

Opublikowano

Przymierzałeś się do CC a kupiłeś A7? :decayed:

Nie nie - A7 mam okazję jedynie testować. Gdyby stać mnie było na zakup A7, to na pewno nie oglądał bym CC jako jakiejkolwiek alternatywy :decayed: Ja potrzebuję auto, którym czasem przewiozę jakąś szafkę, fotel, albo coś innego do pokoju dla dziecka, czy małżonce, więc kupiłem A6C6 Avant po-lift.

Potwierdzam jednak, że w CC jest naprawdę spora ilość miejsca, zarówno z przodu, jak i z tyłu :thumbup1: Wsiada i wysiada się również bardzo sprawnie jak dla mnie (mam 178cm), bo kanapy nie są jak w BMW pochyłe, a bardziej proste, jak w Audi. Wysokie osoby jednak mogą mieć z tyłu problem, ale to akurat nie jest dziwne :)

Bardzo fajne autko i powiem szczerze, że gdybym miał wybierać pomiędzy B8 FWD, a paskiem CC, to raczej A4 bym nie kupił.