Kraker Opublikowano 22 Lipca 2013 Opublikowano 22 Lipca 2013 Witam. Mam pytanie. Szukałem temperatury w kolektorze ssącym. Czy ta druga temperatura w 3 grupie to ta temperatura? A jak nie, to co to za temperatura? VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Pozdrawiam.
przemik Opublikowano 24 Lipca 2013 Opublikowano 24 Lipca 2013 A to w ogole jest temperatura... bo mnie sie wydaje, ze nie....
Marc!n Opublikowano 24 Lipca 2013 Opublikowano 24 Lipca 2013 To nie temp. Grupa 3 to: obroty--masa z przepływki--kąt uchylenia przepustnicy--kąt wyprz.zapłonu Temp powinna być w grupie 4 (4 pole), 6 (3 pole), 118 (2 pole) oczywiście w *C
Kraker Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Opublikowano 25 Lipca 2013 To nie temp. Grupa 3 to: obroty--masa z przepływki--kąt uchylenia przepustnicy--kąt wyprz.zapłonuTemp powinna być w grupie 4 (4 pole), 6 (3 pole), 118 (2 pole) oczywiście w *C To spojrzyj w moje logi. Ja mam stary ECU na 4 wtyczki. Tu nic nie pasuje z opisami. Patrz na jednostki. One się zgadzają.
Marc!n Opublikowano 25 Lipca 2013 Opublikowano 25 Lipca 2013 To po co pytasz jak wiesz? 65*C w dolocie... I nie nazywaj tego logami
Kraker Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Opublikowano 25 Lipca 2013 To po co pytasz jak wiesz?65*C w dolocie... I nie nazywaj tego logami Pytam, bo nie wiem czy to temperatura przed turbiną (przy przepływce) czy sprężone, za turbiną, bo na wolnych obrotach i w czasie jazdy była taka sama wartość
german81 Opublikowano 25 Lipca 2013 Opublikowano 25 Lipca 2013 czujnik jest w kolektorze ssacym czyli to jest temperatura za turbina jesli w czasie jazdy i na postoju masz tak sama temperature to masz uszkodzony czujnik lub zabity IC .
Kraker Opublikowano 26 Lipca 2013 Autor Opublikowano 26 Lipca 2013 czujnik jest w kolektorze ssacym czyli to jest temperatura za turbina jesli w czasie jazdy i na postoju masz tak sama temperature to masz uszkodzony czujnik lub zabity IC . Dzięki bardzo za sensowną odpowiedź A może wiesz jaki byłby objaw jego uszkodzenia? Do czego ECU używa tej temperatury?
gregor10 Opublikowano 26 Lipca 2013 Opublikowano 26 Lipca 2013 Do wszystkiego , do obliczania paliwa, doladowania itp itd. masz obroty, napiecie sterownika, temp wody i temp w dolocie.
Rekomendowane odpowiedzi