Ksawek Opublikowano 25 Lipca 2013 Opublikowano 25 Lipca 2013 Witam, Jutro zabieram się za montaż głośników przednich na nowe firmy HERZ wraz z pierścieniami redukcyjnymi. Jeżeli interesuje kogoś jak to zrobić i jak to gra to mogę się podzielić materiałami - a4 po lifcie.
DejwB5 Opublikowano 26 Lipca 2013 Opublikowano 26 Lipca 2013 hej kolego ja właśnie tez się przymierzam na wymianke tych głośników.jak Ci poszło??
Ksawek Opublikowano 26 Lipca 2013 Autor Opublikowano 26 Lipca 2013 hej, niestety dopiero jutro się z tym uporam, ponieważ dziś dluższa praca pomieszała plany, jeżeli jeszcze będziesz zainteresowany to na pewno zdam relacje, czy warto ... ---------- Post dopisany at 18:00 ---------- Poprzedni post napisany at 17:59 ---------- wiele osób zapewnia, że to jedne z najlepszych w swojej klasie/cenie ale to się zobaczy..
DejwB5 Opublikowano 26 Lipca 2013 Opublikowano 26 Lipca 2013 Spoko będe wdzięczny opinii jak to gra, czy warta sprawa kasy.pozdro
Ksawek Opublikowano 26 Lipca 2013 Autor Opublikowano 26 Lipca 2013 polegałem na poleceniu... muszę zerknąć
maciucha512 Opublikowano 28 Lipca 2013 Opublikowano 28 Lipca 2013 Też podchodzę do tego temu. Znalazłem takie opracowanie: Montaż głośników 165 mm w audi A4. - elektroda.pl Jednak zastanawiam się czy nie podeszły by dystanse z mdf od innych modeli np: Dystanse MDF Ibiza, Cordoba 2szt. 165mm DYS-013 (3378664622) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. albo Adaptory dystanse głośnikowe MDF Rover 200 165mm (3389720364) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
DejwB5 Opublikowano 28 Lipca 2013 Opublikowano 28 Lipca 2013 Hej kolego a jak te dystanse chcesz przerobić żeby pasowały nie lepiej kupic orginalne
maciucha512 Opublikowano 28 Lipca 2013 Opublikowano 28 Lipca 2013 Hej kolego a jak te dystanse chcesz przerobić żeby pasowały nie lepiej kupic orginalne A są ori na 165 mm do a4 b5? Szukałem, ale nie znalazłem. Myślałem o zamocowaniu dystansów do ramy drzwi, tak jak tu: Montaż głośników 165 mm w audi A4. - elektroda.pl
Ksawek Opublikowano 30 Lipca 2013 Autor Opublikowano 30 Lipca 2013 Witam! W ostatnim czasie dostałem od Was wiadomości dotyczące montażu głośników HERZ o nieco zwiększonym wymiarze. Dziś znalazłem chwilkę i zamontowałem głośnik przedni, od strony pasażera. Do głośników otrzymałem dystanse przeznaczone niby do a4 b5, gwizdki i inne duperele jak wkręty, śruby itp. Dystanse dobrze wykonane jeżeli chodzi o spasowanie z tapicerką, i ich mocowanie, natomiast mocowanie do nich głośników to już mniej przemyślana sprawa, zamiast na 4 przykręcasz na trzy śruby... Sprzedawca zapewnia, że otrzymujesz wszystko co potrzebne do montażu, ale brakuje np. odpowiednich śrub. - jednak to nie jest problem, ja wykorzystałem te oryginalne. Testowałem głośnik po złożeniu tapicerki i powiem Wam szczerze, że spodziewałem się "czegoś innego", być może marudzę, ale w mojej ocenie "szału nie ma, d*py nie urywa". Oczywiście, są to dość małe głośniki, zgadzam się, jednak "niby" doświadczony sprzedawca zapewniał, że są najlepsze w swojej klasie/cenie. Nie były drogie, ale gdybym miał wydać tę kasę raz jeszcze to bym sobie poszedł do MediaMarkt polookał na różne głośniki i coś wybrał. Kiedyś tak kupiłem do Toyoty Celicy i lepiej niż te. 310 zł z kosztem transportu, to już można coś kupić fajnego, ponadto zawsze można wyskrobać coś więcej i kupić coś fajniejszego. Reasumując: Gdybym wiedział, że będzie tak jak jest to bym kupił albo - głośniki w oryginalnym rozmiarze, dobrej firmy i na wypasie, albo - dokupił jednego oryginała, który mi buczy i pozostawił tak jak jest, czyli czysty mocny dźwięk. Rozważam te dwie opcje. Być może cały efekt psuje radio ( oryginalny concert I ) , brak wzmacniacza ale i tak powinno grać lepiej. Looknijcie na foty: ---------- Post dopisany at 23:36 ---------- Poprzedni post napisany at 23:31 ---------- Aha i kupując taki zestaw musicie dokupić wtyczki do głośników bo jedna - plus pasuje ale minus już nie, oryginalna jest za wąska.
Magicbattle Opublikowano 31 Lipca 2013 Opublikowano 31 Lipca 2013 W concercie o ile sie nie myle jest dwa omy a ty masz cztery na głośnikach może tu szukaj problemu. Jak bys kupil zestaw z przetwornicami bylo by lepiej
Ksawek Opublikowano 31 Lipca 2013 Autor Opublikowano 31 Lipca 2013 Jest wszystko, cały zestaw. ---------- Post dopisany at 10:45 ---------- Poprzedni post napisany at 10:36 ---------- Przy okazji - sprzedam dwie małe tuby PYLE TOOBZ - oryginał w dobrym stanie oraz wzmacniacz ( biały, podświetlany na niebiesko, z dwoma potencjometrami na plexi, przez którą widać wnętrze ). Pozostałosci po poprzednich pojazdach. Atrakcyjna cena! Zdjęcie tuby pogladowe, wzmacniacz real foto.
flin Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 I na co sie kolego zdecydowales, zmieniles cos i jest lepszy efekt ?
Ksawek Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Narazie zostawilem to co jest czyli tyl oryginał, przód Herz. Grać to gra szału nie ma, jednak i tak mi się wydaje, ze oryginalne graja lepiej. Niestety nie znalazlem oryginałów w dobrym stanie, te pierdzą, tamte skrzeczą. Po telefonie do serwisu wiem, ze juz tego nie dostaniesz. W kazdym razie wiekszych nie polecam niz te co wstawilem bo juz sa problematyczne jezeli chodzi o montaż. Jezeli chcesz je kupic wybierz inna firmę.
jihaad Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Wymień radio. Jestem raczej laikiem, ale wydaje mi się, że to radio przede wszyskim gra.
Michał139 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Kiedyś montowałem koledze w a4 b5 165 hertz ale rewelacji nie było, jeżeli chcesz żeby to w miarę grało to kup Power-Bass powiem ci że różnica jest i to duża http://a4-klub.pl/sprzedam-22/nowy-zestaw-powerbass-s-6c-281954/ jeżeli jesteś zainteresowany to masz link do tych głośników
flin Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Myslalem do siebie wrzucic ale raczej w stadardowej wielkosci, powerbass lub hertz wlasnie 2x13cm plus tweetery plus wyciszenie matami calosci, nie chce u siebie wrzucac nie wiadomo czego, zalezy mi zeby nie bylo trzaskow jak na zuzytej serii. W sumie to ostantio mi wg lewa strona nie gra takze jest dziwne uczucie w aucie ;p jakby sie ogluchlo na jedna strone ;d
DejwB5 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Hej kolego Ksawek.dzieki wielkie za opis i opinie o tym jak to gra i montażu tych głośników.troszke sie zmartwiłem bo seryjne można kupić w aso ale kosztują około 200 zeta za sztukę(na zamówienie oczywiście).szukam dalej trochę sie cykam kupić używane na allegro .hmhmhmhm.dzieki pozdrawiam
Ksawek Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2013 No problem. Jak ja dzwoniłem do ASO Wrocław to powiedzieli, że nie są już dostepne - może się im nawet sprawdzić nie chciało dobrze, ale VIN podałem przy okazji innej części. Zobacz ten link powyżej z tymi super bass. Pozdrowienia.
Adrianus1980 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Siema, Popełniłeś trzy małe gafy. 1. Lepiej nowy głośnik przykręcić do konstrukcji drzwi w samochodzie niż pchać w oryginalne miejsca. 2. Należy wygłuszyć drzwi 3. Zmień radio, bo concert nie jest wysokich lotów.
Rekomendowane odpowiedzi