Pulpit Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 odwrócić samochód znaczkami do słońca na 3-4 godzinki i znaczki same schodzą ostatnio usuwałem znaczki znajomemu z czarnej b3 '91, jak by kumpel nie był leniwym dziadem to by ślad nie został, wystarczyło nawet śmiesznym Tempo przelecieć i ładnie by się wyrównało. Nie wiem jaka w tym filozofia, ale ten znajomy jak zobaczył jak mi to idzie, stwierdził, że banał, no i zdjął znaczek z klarem
Marynarz____ Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 i ja tak zrobiłem znaczki usunąłem lekko nożykiem i odeszły... ale klej jest nie do usunięcia - próbowałem rozpuszczalnikiem, grzałem, zmywaczem do paznokci i nic ciągle tak samo nawet papier ścierny nie dał rady.. po grubszych oględzinach okazało się że jest uszkodzony klar przez klej i się wżarło jedno w drugie klapa do malowania Miałem to samo- zrobiłem tak jak pisałem wcześniej i niestety zostały ślady bo klar uszkodzony od kleju i pod słońce to widać- czarny lakier w B6 jest masakrycznie słaby i bardzo się rysuje
Kazik123 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 sporo zależy czy są to znaczki ori czy dokładane ...
msck Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 najlepsza jest karta kredytowa i srodek do zmywania asfaltu. rozpuszczalnikiem mozna albo zetrzec, albo zmatowic lakier
darek995 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Ja akurat miałem ori znaczki. Wysłane z iJablka 4s za pomocą Tapatalk
Marynarz____ Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Ja też miałem ori znaczki i wydaje mi się jak są ori przyklejone to tym bardzie ciężko je zdjąć
Dave J. Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 masz jakąś fotę? zastanawiam się jeszcze co będzie lepsze . wyrzucić wszystko łącznie ze znaczkiem , czy robić go w macie , lub ewentualnie zostawić go tak jak jest . Wrzucę fotkę niedługo. potraktowałem plastidipem i jest
Sherlock Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 masz jakąś fotę? zastanawiam się jeszcze co będzie lepsze . wyrzucić wszystko łącznie ze znaczkiem , czy robić go w macie , lub ewentualnie zostawić go tak jak jest . Wrzucę fotkę niedługo. potraktowałem plastidipem i jest super. ściągałeś znaczek do malowania ? czym go na nowo kleiłeś ?
jacek70 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 A nie lepiej je na nowo przykleić. Ja u siebie nie mam znaczków a wolałbym chyba je mieć.
Vts Opublikowano 6 Września 2013 Opublikowano 6 Września 2013 Ja posiadm tylko znaczek audi, napisy odkleiłem i wygląda dobrze
skax Opublikowano 6 Września 2013 Opublikowano 6 Września 2013 Ja nie miałem problemu ze zdjęciem znaczków, ale jazdy zaczęły się robić z klejem. Usunąłem go rozpuszczalnikiem ( do klei itd. ) + gąbka taka do naczyń. Zeszło ale lakier jest jakiś taki wypłowiały ( bielszy ). Wypolerowałem tempo i to samo ;| Jakieś pomysły ?
Vts Opublikowano 7 Września 2013 Opublikowano 7 Września 2013 spróbuj zamtowić papierem 2500 wodnym i wypoleruj używając pasty G3
staaudi Opublikowano 7 Września 2013 Opublikowano 7 Września 2013 Ja chętnie przyjmę od kogoś kto zlikwidował u siebie znaczki A4 1.9 TDI w spadku.
skax Opublikowano 7 Września 2013 Opublikowano 7 Września 2013 Po 1 nie mam wprawy w polerce, a po drugie slyszałem, że ciężko ogarnąć ręcznie lakier po papierze ... Chyba oddam go w ręce kolesia, który robi polerki i zobaczymy jak wyjdzie po maszynie .. 100 zł za polerowanie całego auta to dobra kwota ?
edekxp Opublikowano 8 Września 2013 Opublikowano 8 Września 2013 Po 1 nie mam wprawy w polerce, a po drugie slyszałem, że ciężko ogarnąć ręcznie lakier po papierze ...Chyba oddam go w ręce kolesia, który robi polerki i zobaczymy jak wyjdzie po maszynie .. 100 zł za polerowanie całego auta to dobra kwota ? Kwota dobra ale ciekawe jak to bedzie zrobione. Swoje auto polerowałem sam na raty tzn. nie jednego dnia wszystko Zapierdziel aby to dobrze zrobić. Jakbym komuś miał tak robić to 100zł za mało Tapatalk
Sherlock Opublikowano 8 Września 2013 Opublikowano 8 Września 2013 Za polerkę śmiesznie mało , tyle to biorą za polerowanie 1 lampy. 300-400zł za polerkę biorą . 100 to za nałożenie wosku można wziąć .
skax Opublikowano 8 Września 2013 Opublikowano 8 Września 2013 Ok mam firmę zajmującą się kompleksową kosmetyką aut na całą Polskę. Podjadę i popytam ile polerka za cały auto, a ile za samą klapę jeśli to pierwszej wyjdzie powyżej 250. Ale niby mają promocje od 200 teraz.
staaudi Opublikowano 8 Września 2013 Opublikowano 8 Września 2013 Ja za polerkę całego autka zapłaciłem 200 zł.
maxim Opublikowano 9 Września 2013 Opublikowano 9 Września 2013 Podjedz do lakiernika. Ja za zdjęcie znaczków z polerką dałem 20 zeta na piwko.
Han Solo Opublikowano 2 Listopada 2013 Opublikowano 2 Listopada 2013 Panowie, w sklepach dla lakierników można kupić specjalny krążek do usuwania resztek kleju po emblematach, listwach itp. Zakłada się go do wiertarki, nie raz używałem i wyprzedzę pytania kolegów, nie rysuje lakieru Koszt to ok. 20-30 PLN.
Rekomendowane odpowiedzi